EUROLYGA 2023

FIBA nusitaikė bausti teisėjus – kliūti gali ir lietuviams

FIBA kerta šaką, ant kurios pati sėdi. Gali būti, kad Europos vyrų krepšinio čempionate nebus Eurolygos teisėjų.

Krepšinio teisėjai<br>M.Patašiaus nuotr.
Krepšinio teisėjai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 7:32 AM

Sankcijomis nieko neįstengusi padaryti Eurolygos ir Europos taurės klubams Tarptautinė krepšinio federacija nusitaikė bausti Eurolygoje dirbančius arbitrus.

Geriausiems žemyno teisėjams gali būti neleista dirbti Europos vyrų krepšinio čempionate. Savo ambicijas aukščiau visko keliantiems FIBA valdininkams nesvarbu, kad tokio sprendimo įkaitėmis taps stipriausios Europos vyrų krepšinio rinktinės, nes teisėjavimo lygis gali smarkiai smukti.

„Tokių kalbų yra, bet dar niekas neaišku, tad kad taip nutiks, patvirtinti negaliu“, – krepsinis.net sakė Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

Iš lietuvių Eurolygoje pastarąjį sezoną teisėjavo Jurgis Laurinavičius. Jei jam bus uždrausta dirbti Europos čempionate, ten veikiausiai pateks tik Tomas Jasevičius.

Pastaruoju metu FIBA įvertinimo sulaukė keturi lietuviai arbitrai: FIBA licencijas gavo Gytis Vilius, Gintaras Mačiulis, Gvidas Gedvilas ir Juozas Barkauskas.

Iš jų aukščiausio rango licencija suteikta tik G.Viliui – tai atveria duris į visus FIBA rengiamus turnyrus, įskaitant Europos ir pasaulio pirmenybes, olimpines žaidynes.

Dabar Lietuva turi vienuolika tarptautinės kategorijos krepšinio teisėjų. FIBA licencijos galioja dvejus metus – po to arbitrų įgūdžiai vertinami iš naujo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.