EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis įvertino „Lietuvos ryto“ naujokus: atskleidė ir detalių apie D. Gailių

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas per pirmas dvi dienas jau pardavė daugiau nei du tūkstančius abonementų ir pasipildė dviem puolėjais - amerikiečiu Travisu Petersonu bei devintąjį sezoną sostinėje žaisiančiu Mindaugu Lukauskiu. Vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis džiaugėsi išreikštu aistruolių pasitikėjimu bei naujais žaidėjais, kurie atitinka visus jo reikalavimus.

Rimas Kurtinaitis įvertino naujokus<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis įvertino naujokus<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 5:51 PM, atnaujinta Jul 20, 2017, 7:13 PM

T.Petersoną stebiu jau kokius ketverius metus ir labai džiaugiuosi, kad pagaliau jis papildė mano treniruojamos komandos gretas, - oficialiai klubo svetainei teigė R.Kurtinaitis. - Jo žaidimas atitinka reikalavimus, kuriuos aš keliu sunkiojo krašto puolėjo pozicijai.

Travisas yra aukštas, gali pataikyti iš toli, atkovoti kamuolius, yra efektyvus greitame puolime. Galbūt jo praėjęs sezonas ir nebuvo labai vykęs, bet manau, kad jis tikrai neparodė viso savo potencialo. Tikiuosi, kad pas mus jis atsiskleis.

R.Kurtinaitis kalbėdamas apie savo naujoko vaidmenį klube pabrėžė, kad starto penketo jis iš anksto neplanuoja, o rotacija visuomet priklauso nuo varžovų stipriųjų bei silpnųjų pusių.

Mano rotacija gali keistis kiekvieną dieną. Viskas priklauso nuo varžovo, - pasakojo treneris. - Net jeigu du kartus iš eilės rungtyniaujame su ta pačia komanda, aš mėgstu atlikti keletą pakeitimų. Starto penketas yra nesvarbus. Viskas priklausys nuo to, kaip tą dieną konkrečiam krepšininkui klostosi žaidimas.

Su pačiu Travisu dar nekalbėjome, bet susirinkau apie jį labai daug informacijos. Jis yra profesionalus sportininkas, kuris gerai elgiasi aikštėje ir už jos ribų. Dirbdamas Rusijoje nuolat norėjau, kad jis papildytų mūsų ekipą, bet jis turėjo galiojančią sutartį, todėl jo prisivilioti taip ir nepavyko. 

"Lietuvos ryto" klubas šią savaitę pasirašė sutartį ir su M.Lukauskiu, o tai irgi labai patiko treneriui.

"Mindaugas yra visiškas profesionalas, todėl esame laimingi, kad jis sugrįžo, - teigė R.Kurtinaitis. - Jau esame dirbę kartu, jis žino mane ir mano reikalavimus. Galvoju, kad puolėjas tikrai bus mūsų klubo siela. Juk jam Vilniuje tai jau bus devintasis sezonas. Jis puikiai dirba gynyboje bei supranta krepšinį. Labai svarbu, kad pergalė Mindaugui yra svarbiau nei minutės aikštėje ar taškai. Jis atitinka visus mano reikalavimus, kuriuos aš keliu profesionaliam žaidėjui. Labai džiaugiuosi, kad mums pavyko su juo susitarti".

Ketvirtadienį pasirodė pranešimų, jog „Lietuvos ryto" klubo gretas palieka Deividas Gailius, o sutartis jau beveik pasirašyta su Chrisu Krameriu.

Pats treneris, ryte kalbėjęs vienaip, popiet jau sakė, kad situacija kiek kitokia: „D.Gailių mes tikrai norėtume matyti savo komandoje, tačiau nežinau, ar pasieksime susitarimą. Su Ch.Krameriu keletas detaliųdar nesuderintos, todėl skubotų išvadų daryti nereikėtų."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.