EUROLYGA 2023

FIBA – dar vienas antausis: šįkart apie absurdą prabilo centras iš NBA

Europos krepšinio čempionate FIBA priversta ir toliau klausyti piktų žodžių. Krepšinio sistemą supurčiusi ir daugybės garsenybių kritikos sulaukusią langų sistemą pristačiusi organizacija ir toliau laikosi tvirtai, nors vis pasigirsta raginimų persigalvoti.

 N.Vučevičius ėmė keltis klausimus, kurie FIBA organizacijai labai nepatinka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Vučevičius ėmė keltis klausimus, kurie FIBA organizacijai labai nepatinka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Vučevičius ėmė keltis klausimus, kurie FIBA organizacijai labai nepatinka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Vučevičius ėmė keltis klausimus, kurie FIBA organizacijai labai nepatinka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2017, 9:18 AM, atnaujinta Sep 12, 2017, 9:53 AM

Dar per Europos čempionato grupių etapą Tel Avive Italijos rinktinės treneris ir „San Antonio Spurs“ stratego Greggo Popovichiaus asistentas Ettore Messina pirštu dūrė į FIBA daromą žalą.

„Proto bokštais“ FIBA specialistus išvadinęs E.Messina priminė Šarūno Jasikevičiaus, Željko Obradovičiaus kritiką ir pats negailėjo aštrių žodžių.

„Aš nesu laimingas. Man patinka mano komanda. Bet politinė situacija diktuoja tai, kad jeigu dirbti NBA arba Eurolygoje, nebegalėsi kovoti rinktinių turnyre“, - apie sistemą tada kalbėjo E.Messina, kuriam vėliau FIBA siūlė prisiminti, kas jam moką atlygį. 

Tačiau E.Messina nėra vienintelis Europos čempionate, pirštu dūręs į problemą. 

Tai padarė ir „Orlando Magic“ marškinėlius vilkinti Juodkalnijos krepšinio žvaigždė Nikola Vučevičius, kuris dėl FIBA langų sistemos irgi negalės padėti komandai.

„Tai sudėtinga ir neturi jokios prasmės. Sistema turėtų prasmę, jeigu būtų sutarta su Eurolyga ir NBA, kad krepšininkai galėtų žaisti. Kaip manote, ką tai reiškia tokiai rinktinei kaip Juodkalnija? Kad krepšininkas iškovos kelialapį į pasaulio čempionatą, tada aš sugrįšiu ir užimsiu jo vietą? Tai – negarbinga. Tai blogiausia viso šio reikalo dalis. Tie krepšininkai atiduos visas jėgas, kad įveiktų atranką, o tada privalės užleisti vietą iš NBA ir Eurolygos atvykstantiems žaidėjams. Turėsime dvi skirtingas komandas“, - piktinosi N.Vučevičius.

Jau lapkričio mėnesį rinktinės pradės atranką į pasaulio čempionatą. Antrosios rinktinės galvosūkį spręs ir lietuviai, tačiau jau dabar aišku, kad komandai negalės padėti ne tik NBA lietuviai, bet ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, nes jie žaidžia Eurolygoje.

„Kalbėkime ir apie sirgalius. Organizuojate rungtynes, kuriose nebus geriausių krepšininkų. Aš suprantu, kad jie nori viską padaryti kaip futbole, tačiau būtina su visais sutarti. Jeigu neįmanoma padaryti, kad visi atvyktų į rinktinę, turėtume išlaikyti senąją sistemą. Juk ji gerai veikė. Nesuprantu, kur bėda viską organizuoti vasarą. Tai visada veikė“, - prancūzų portalui „BeBasket“ sakė N.Vučevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.