EUROLYGA 2023

Jauniausias LMKL treneris su „Aistėmis-LSU“ nusitaikė į medalius

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) Kauno „Aisčių-LSU“ naujas treneris 23-ejų Rokas Kondratavičius yra jauniausias specialistas lygoje. Ir ne tik moterų, bet ir visose kitose šalies pirmenybių komandose.

 R.Kondratavičius.<br> lmkl.lt
 R.Kondratavičius.<br> lmkl.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2017, 4:33 PM, atnaujinta Sep 12, 2017, 4:37 PM

Tarpsezoniu jis „Aisčių-LSU“ ekipoje pakeitė su kaunietėmis atsisveikinusį Gediminą Meiliūną. Trejų metų sutartį su kaunietėmis pasirašiusiam Lietuvos sporto universiteto (LSU) magistrantui R.Kondratavičiui teks nemenkas iššūkis vadovauti bendraamžėms ir net vyresnėms žaidėjoms. Tiesa, „Aisčių-LSU“ klube jis tikrai nėra naujokas, nes dirbs Kaune jau penktą sezoną – iki tol R.Kondratavičius buvo trenerio asistentu, o 2015-2016 metų sezone net laikinai ėjo ir vyriausiojo trenerio pareigas.

Praėjusią vasarą jaunas krepšinio specialistas dirbo ir Lietuvos jaunučių merginų rinktinės trenerių štabe.

Lmkl.lt kalbino jauną ir motyvuotą krepšinio trenerį, kuris su auklėtinėmis nusitaikė į Lietuvos čempionato medalius.

– Pristatykite save. Iš kur esate kilęs, kur augote, mokėtės ir kaip susidomėjote krepšiniu?

– Gimiau ir augau aš Kaune ir visą gyvenimą esu kaunietis. Čia ir studijavau, ir vis dar studijuoju magistrą dabar. Krepšiniu susidomėjau nuo pat vaikystės, nes pas mus Lietuvoje neįmanoma nesidomėti krepšiniu.

Pats krepšinį pradėjau žaisti 7-erių metų. Žaidžiau ir net dabar žaidžiu. Tik dabar – jau šiek tiek mėgėjiškai. Visą laiką pusiau profesionaliai vaikų lygyje žaidžiau iki 12-os klasės.

– Kodėl nusprendėte imtis trenerio darbo?

– Šiek tiek nenusisekus taip kaip norėjau krepšininko karjerai ir gal būt nepavykus pasiekti didesnių aukštumų nusprendžiau, kad su krepšiniu ir toliau noriu sieti savo gyvenimą.

Pradėjau Lietuvos sporto universitete (LSU) studijuoti krepšinio treniravimą. Man pasiūlė „Aisčių-LSU“ klube dirbti (trenerio) asistentu. Taip su komanda darbavausi ketverius metus, o prieš šį sezoną jau gavau pasiūlymą būti vyriausiuoju treneriu.

Realiai krepšinis yra mano gyvenimo dalis vos ne nuo gimimo. Man krepšinis yra ne tik hobis, bet gyvenimo būdas. Man krepšinis – viskas! Nelabai įsivaizduoju savo gyvenimą be krepšinio.

– Kadangi „Aistes-LSU“ prieš LMKL artėjantį čempionatą sustiprino klubo lyderėmis turinčios tapti Monika Petrauskaitė (24 metai), Gintarė Jasiunskaitė (23) ir Akvilė Baronėnaitė (24), o komandoje yra Agnė Žiegytė (31) ir Eglė Jucevičiūtė (31), tai kai kurios žaidėjos bus vyriausiojo trenerio vienmetės ar net už jį vyresnės. Ar tai netrukdys vadovauti kolektyvui?

– Taip, kai kurios net yra vyresnės. Ne, netrukdys. Aš tą savo jaunatviškumą bandau paversti pliusu, o ne minusu.

Iš dalies tai ir yra pliusas. Aš esu tų žaidėjų vienmetis, todėl kai kuriais momentais jas net geriau suprantu, nes mūsų mintys ir požiūris į gyvenimą panašūs. Jei krepšinyje savo darbą atlieki profesionaliai ir gerai, tas amžiaus skirtumas nesudaro didelės esmės.

Kol kas žaidėjų pasitikėjimą aš turiu. Viskas kol kas einasi neblogai. Abejoju, kad amžius galėtų man kažkuo sukliudyti. Savo jaunatvišką energiją noriu paversti pliusu. Mano nuomone, amžius nesudarys jokių kliūčių.

– Ar esate žaidėjų draugas ar griežtas treneris?

– Jei sakyčiau, kad griežtas – meluočiau. Aš stengiuosi rasti aukso viduriuką. Visada būsiu tos nuomonės, kad treneris turi būti teisingas.

Privalau būti teisingas, bet tuo pačiu ir žaidėjų draugas. Ypač merginų krepšinyje. Merginos juk yra kažkiek jautresnės, todėl reikia su jomis rasti bendrą kalbą ir padėti ne tik krepšinyje, bet ir gyvenime.

Aišku tvarka privalo būti. Reikia rasti tokį balansą tarp griežtumo ir draugiškumo. Aš esu tik už tai.

– Kokie tikslai artėjantį sezoną yra iškelti ir sau, ir „Aistėms-LSU“?

– Aš esu optimistas ir visada sau keliu tik aukštus tikslus. Tai mane gyvenime visada stumia į priekį.

Drąsiai galiu sakyti, kad mūsų tikslai yra medaliai. Mums, kaip komandai, yra iškeltas tikslas būti ketverte, o aš savo krepšininkes nuolat skatinau ir skatinsiu kovoti tik dėl medalių.

– Kokie jūsų, kaip trenerio, esminiai bruožai ar savybės?

– Labai sunku save įvertinti ir pasakyti tuos pagrindinius bruožus. Visko turiu po truputį. Optimizmas, tik aukščiausių tikslų siekis. Esu labai didelis, o kartais net per daug, optimistas, visada trokštu tik maksimumo, esu draugiškas ir teisingas.

----

„Aistės-LSU“ praėjusį LMKL sezoną baigė kovas ketvirtfinalyje, kai seriją iki trijų pergalių pralaimėjo Klaipėdos „Fortūnai“ 0:3 (75:90, 54:82, 39:65). Galutinėje įskaitoje kaunietėms atiteko penkta turnyro lentelės vieta.

LMKL naujas sezonas prasidės spalio pradžioje. Šalies čempionate dalyvauja septynios komandos: Marijampolės „Sūduva“, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, „Kibirkštis“, Klaipėdos „Fortūna“, „Aistės-LSU“, Šiaulių „Rūta-Universitetas“ ir Ukmergės „Vilkmergė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.