EUROLYGA 2023

Meilės lietuviškam krepšiniui kaina: sirgalių piniginėms yra ir gerų žinių

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) startas jau ne už kalnų. Komandos per vasarą gerokai padirbėjo komplektuodamos žaidėjų sudėtis, tačiau tai nebuvo vieninteliai darbai, kuriems reikėjo skirti daug dėmesio.

 LKL klubai sirgalius į arenas vilioja įvairiais pasiūlymais<br> Lrytas.lt koliažas
 LKL klubai sirgalius į arenas vilioja įvairiais pasiūlymais<br> Lrytas.lt koliažas
Kauno "Žalgirio" treneriai dėlioja planus naujajam sezonui<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneriai dėlioja planus naujajam sezonui<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Lietuvos rytas" rungtynėse prieš "Chimki" surinko apypilnę areną<br>G.Bartuškos nuotr.
"Lietuvos rytas" rungtynėse prieš "Chimki" surinko apypilnę areną<br>G.Bartuškos nuotr.
Praėjusį sezoną "Lietkabelis" CIDO arenoje rinko rekordinius kiekius žmonių<br>G.Šiupario nuotr.
Praėjusį sezoną "Lietkabelis" CIDO arenoje rinko rekordinius kiekius žmonių<br>G.Šiupario nuotr.
"Neptūnas" jau ne pirmus metus "Švyturio" arenoje prirenka daug žiūrovų<br>G.Šiupario nuotr.
"Neptūnas" jau ne pirmus metus "Švyturio" arenoje prirenka daug žiūrovų<br>G.Šiupario nuotr.
"Juventus" taip pat turi ištikimą, palaikančių sirgalių būrį<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Juventus" taip pat turi ištikimą, palaikančių sirgalių būrį<br>G.Bitvinsko nuotr.
 "Vytautas" turi būrelį ištikimų sirgalių<br> Facebook nuotr.
 "Vytautas" turi būrelį ištikimų sirgalių<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Tomas Zmitrevičius

2017-09-13 17:25

Kiekvienais metais klubai į arenas siekia prisivilioti kuo daugiau žiūrovų. Milžiniškas palaikymas yra tarsi tvirtas užnugaris, kuris suteikia pergalių garantą. 

Tačiau tam, kad palaikymas būtų juntamas kiekvienose rungtynėse, reikia turėti lojalius sirgalius. O  sirgalių ištikimybę bene geriausiai užtikrina iš pirmo žvilgsnio paprastai atrodantis būdas – parduodami abonementai. 

Bendros abonementų kainos naujajam sezonui – įvairios. Vienos jų siekia vos 30, kai tuo tarpu kitos viršija 100 eurų. Lyginant su praėjusiu sezonu, tam tikrų komandų prekyboje labai ženklių pokyčių nėra, tačiau tai, kad permainų pasiūlymuose LKL komandų sirgaliams neįvyko visiškai, sakyti negalima. Kai kurios komandos nusprendė sirgaliams suteikti neįtikėtinai patrauklių ir neregėtų arba seniai matytų galimybių.

Abonementų prekyba aiškiai parodė, kuriuose miestuose ateinančio sezono lankomumas gali būti išskirtinis. Kai vienų komandų abonementai buvo perkami palengva, tiek Panėvėžio „Lietkabeliui“, tiek Vilniaus „Lietuvos rytui“ paskelbus abonementų prekybos startą, sirgaliai šiuos iššlavė vos per kelias dienas. 

Tiesa, tam tikrais atvejais tokį susidomėjimą paveikė ir seniai regėti skaičiai. Štai pavyzdžiui „Lietuvos ryto“ komanda sirgalius į tribūnas naujajam sezonui prisivilioti nusprendė abonementais, kurių kaina prasidėjo vos nuo 35, kai praėjusį sezoną siekė 69 eurus.

Vienintelis apie prekybą sezoniniais abonementais iš dešimties komandų nepaskelbė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas. 

Kauno „Žalgiris“ 

Lietuvos čempionų sezono abonementai – vieni brangiausių. Tačiau tam yra tvirta priežastis. „Žalgiris“ yra vienintelė Lietuvos komanda, kurios arenoje vyksta aukščiausio lygio Eurolygos kovos. 

Abonementai į laikinosios sostinės komandos rungtynes prasideda nuo 115 eurų. Už tokią kainą visas ateinančio sezono rungtynes galės stebėti studentai, moksleiviai, pensininkai. Be specialių nuolaidų, pigiausio bilieto kaina siekia 129 eurus. Brangiausius įprastus abonementus galima nusipirkti už 589 eurus, tačiau jeigu norima sedėti visiškai šalia veiksmo, tam yra parketinės vietos prie pat aikštės. Jų kaina siekia 1400 eurų.

Vilniaus „Lietuvos rytas“

Sostinės klubas naująjį sezoną tikisi labai didelio palaikymo, o norėdami jį gauti, iš karto ėmėsi labai svarbių veiksmų. 

Pigiausius abonementus komanda nusprendė parduoti vos už 35 eurus ir panašu, kad tai pasiteisino, kadangi liepos viduryje paskelbus apie pardavimą, vos per parą išnyko visas planuotas kiekis – 1800 abonementų į 2500 žiūrovų talpinančią „Lietuvos ryto“ areną.

Lyginant su praėjusiu sezonu, gerbėjams tai yra tikra dovana, kadangi abonementų kainos krito dvigubai.  

Panevėžio „Lietkabelis“

LKL vicečempionai norėjo būti išskirtiniais, nieko nelaukė ir nusprendė abonementus pardavinėti dar praėjusio sezono pabaigoje. 

Buvo paskelbta speciali akcija, kurios metu praėjusio sezono abonementų turėtojai su registracija naujajam sezonui šį galėjo įsigyti vos už 69 eurus. Tokia taktika pasiteisino, kadangi šia teise pasinaudojo net 1100 asmenų. 

Rugsėjo pirmąją buvo paskelbta įprasta abonementų prekybą, o jų kaina prasidėjo nuo 99 eurų, Panašu, kad artėjantį sezoną Panevėžio klubui palaikymo netruks. Vos per kelias dienas nuo pardavimo pradžios abonementų buvo iššluota net 1100. 

Sirgalių neatbaidė net ir šiek tiek išaugusios kainos, kadangi praėjusį sezoną abonementų kainos prasidėjo nuo 60 eurų.

Klaipėdos „Neptūnas“

Uostamiestyje gyvenantys asmenys myli krepšinį, o tai įrodo ir ne vienerius metus iš eilės gausiai užpildoma „Švyturio“ arena. 

Naujojo sezono abonementų kainos į „Neptūno“ rungtynes nuo praėjusio sezono nesikeitė ir svyravo nuo 98 iki 298 eurų. Komandos vadovai planavo parduoti kiek daugiau nei du tūkstančius ir panašu, kad šis planas išsipildys,

Paskelbus apie prekybos pradžią, abonementai į 6200 vietų talpinančią „Švyturio“ areną taip pat nyko sparčiais tempais.

Utenos „Juventus”

Uteniškiai šį kartą prekybą abonementais pasitiko naujoviškai. Pirmą kartą klubo istorijoje perkant abonementą į 2,5 tūkst. žiūrovų talpinančią areną, šį buvo galima rinktis skirtingose tribūnų zonose.

Utenos klubo sirgaliai nebuvo nei nuliūdinti nei pradžiuginti. Kainos nuo praėjusio sezono nesikeitė, o priklausomai nuo pasirenkamos vietos, abonementų kaina svyravo nuo 60 iki 80 eurų.

Šiaulių „Šiauliai“ 

Kadaise tvirtais LKL bronzininkais buvę „Šiauliai“ pirmuosius abonementus sirgaliams pasiūlė rugpjūčio pabaigoje. Šiuos klubas pardavinėjo nuo 39 eurų, tačiau tai truko vos keletą dienų. 

Vėliau kaina pakilo ir pasiekė tokią pačią, kuri buvo ir praėjusį sezoną. Šiuo metu abonementą į artėjančio sezono rungtynes galima įsigyti nuo 59 eurų. Šiauliečiams taip pat siūlomas ir VIP abonementas turintis daugiau galimybių, tačiau jo kaina kur kas brangesnė – apie 150 eurų.

Prienų-Birštono „Vytautas“

„Vytauto“ komanda pradžioje abonementų kainas buvo nustačiusi nuo 29 iki 59 eurų. Tačiau dabar norintys apsilankyti visose šios komandos varžybose, bilietų platininimo sistemoje „Tiketa“ abonementą gali įsigyti nuo 39 eurų.

Kėdainių „Nevėžis“ 

Kėdainių klubo abonementų kainos nėra mažos, tačiau komanda tikisi sirgalius prisivilioti tam tikrą laikotarpį taikoma 50 procentų nuolaida. 

„Nevėžis“ neseniai paskelbė, kad iki rugsėjo 15 dienos visi abonementai į areną kainuoja 50 eurų. Paibaigus akcijos galiojimui jų kaina į 2200 vietų talpinančią areną padvigubės – sieks 100 eurų. Tokie patys skaičiai buvo regimi praėjusį sezoną.

Alytaus „Dzūkija“

Dzūkai abonementų pardavinėti neskubėjo, tačiau kuomet paskelbė apie šių prekybą, kainos neatrodė besikandžiojančios. „Dzūkija“ siūlo abonementus, kurių kainos siekia 35 eurus tribūnoje, ir 40 eurų parteryje. 

Tiesa, praėjusio sezono abonementų turėtojams taikoma nuolaida. Jie šiuos gali įsigyti dešimčia eurų pigiau.

Alytaus komandos taikomos kainos panašios kaip ir praėjusį sezoną. Tuomet jos svyravo madaug nuo 30 iki 45eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.