EUROLYGA 2023

Žydrūnas Urbonas apie savo debiutinį LKL sezoną: „Vandenį gerdavome iš krano“

Žydrūnas Urbonas grįžo į areną, kurioje prieš ketvirtį amžiaus debiutavo LKL pirmenybėse. Tuomet dar nė 17-os nesulaukęs iš Zarasų kilęs Ž. Urbonas apsivilko Panevėžio „Lietkabelio“ marškinėlius.

LKL čempionatas. "Šiauliai" - Utenos "Juventus" 80:67. Žydrūnas Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
LKL čempionatas. "Šiauliai" - Utenos "Juventus" 80:67. Žydrūnas Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

new.lkl.lt inf.

Sep 21, 2017, 3:42 PM, atnaujinta Sep 21, 2017, 3:55 PM

Vėl grįžus į Aukštaitijos sporto rūmus, kuriuos šiandien pakeitė kur kas talpesnė „Cido“ arena, atgijo ir Ž. Urbono atsiminimai apie jo debiutinį susitikimą.

„Tai neįtikėtina, – emocijų neslėpė Ž. Urbonas, dabar einantis Utenos „Juventus“ klubo prezidento pareigas ir dirbantis šios komandos trenerio asistentu. – Sunku patikėti, kad lygoje debiutavau būdamas 16-os metų. Pamenu, kad drebėjo kojytės. Buvo sunku sulaikyti jaudulį – tose rungtynėse pataikiau tik vieną baudos metimą iš devynių, o ši statistika puikiai parodo, kokioje būsenoje tuomet aš buvau.“

Visgi atletui ilgai savo vertę komandoje įrodinėti neteko. Ž. Urbonas jau pirmajame sezone tapo „Lietkabelio“ lyderiu tiek pagal pelnomus taškus, tiek pagal atkovotus kamuolius bei naudingumo balus. „Buvau jaunas, tad savo žaidimu įrodinėjau, kad esu didelė dalis komandos“, – pasakojo dabartinis „Juventus“ prezidentas.

Rubrikoje „Iš arti“ Ž. Urbonas pasidalijo mintimis apie lygos susikūrimą bei kokius sunkumus „Lietkabelio“ žaidėjams teko išgyventi pirmajame sezone: „Treniruočių metu bėgdavome atsigerti vandens iš krano, o rungtynėse žaisdavome su senais inkariukais. Pėdos būdavo kruvinos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.