EUROLYGA 2023

Šuolio konkurse dalyviams padėjo ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai

Antradienio popietę Vilniaus krepšinio salės ir lauko krepšinio aikštelės ištuštėjo – ateities Lietuvos krepšinio žvaigždės rinkosi „Peršok savo ribą“ renginyje, kur žiūrovų ir rimtos žiuri komisijos akivaizdoje stengėsi pašokti aukščiau, nei manė galintys – kuo tiksliau, kuo daugiau ir kuo originaliau. 

 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-28 09:34

Į renginį, vykusį prie naujosios, didžiausios specializuotos krepšinio prekių parduotuvės Lietuvoje „Sportpoint“ susirinko kelios dešimtys jaunųjų krepšininkų – tiek krepšinio mokyklų auklėtinių, tiek gatvės krepšinio mėgėjų, tiek tų, kurie krepšinį žaidžia tik savo malonumui. 

Ir amžius čia visai nebuvo svarbus – jauniausią ir vyriausią konkurso dalyvį skiria daugiau nei 20 metų. 

Žiuri komisijos, vertinusios visų dalyvių šuolius, pirmininkas, legendinis krepšininkas, LKL „Oro karaliumi“ tituluotas D.Šalenga pabrėžė, kad konkurse bus vertinamas ne tik rezultatas – pasiekta tam tikra aukščio riba – bet ir jaunojo krepšininko technika ir kūrybiškas požiūris į užduotį. 

Savo žodžio jis laikėsi tvirtai – konkurso finalą D.Šalengos, trenerio Rūtenio Paulausko ir „Sportpoint“ atstovės Simonos Neniškytės sprendimu pasiekė tik pačių įspūdingiausių šuolių autoriai. 

Tačiau komisijos pirmininkas rūstus nebuvo – labai besistengusiems mažiausiems konkurso dalyviams D.Šalengą prizą numušė pats. 

Vienas renginio vedėjų – Vaidas Baumila – stebėdamas jaunųjų krepšininkų šuolius dūsavo, kad pats taip aukštai, kaip renginio dalyviai, dar neiššoka ir į krepšį neįdeda. 

Jį patį krepšinis lydi visą gyvenimą – baigęs krepšinio mokyklą, Vaidas sportinių batelių ant vinies nepakabino ir krepšinį nuolat žaisdavo laisvalaikiu. Tiesa, po kojos traumos, tai tenka daryti kur kas atsargiau. 

Konkurso dalyvių profesionalumą įvertino ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjai Benas Madgenas ir Martynas Echodas bei jaunieji „Lietuvos ryto“ dublerių komandos žaidėjai Domantas Vilys bei Deividas Sirvydis. 

Pastarieji juokaudami prasitarė, kad jaunųjų krepšininkų gretose mato ir stiprių konkurentų sau bei praktiškai parodė jauniesiems žaidėjams savo šuolio krepšinio lanko link technikas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.