EUROLYGA 2023

Eurolyga: jaunasis „Žalgirio“ talentas žavi, o Antanas Kavaliauskas nuvylė

Eurolygos penktajame ture Lietuvos krepšininkai pergalės džiaugsmo nepatyrė. Ketvirtadienį pralaimėjo visos trys lietuvių atstovaujamos užsienio komandos, o penktadienį nesėkmingą savaitę pabaigė Kauno „Žalgiris“, išvykoje nusileidęs Maskvos CSKA ekipai 91:94. Lietuvos čempionų sąskaitoje po penktųjų rungtynių liko dvi pergalės. Kauno komanda Eurolygoje dalijasi devintąją vietą.

 Eurolygos lietuviai.<br> lrytas.lt montažas.
 Eurolygos lietuviai.<br> lrytas.lt montažas.
 A.Kavaliauskui trūksta stabilumo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Kavaliauskui trūksta stabilumo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 J.Mačiulis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 J.Mačiulis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 P.Valinskas (kairėje) vis suspindi ir gynyboje, ir puolime.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 P.Valinskas (kairėje) vis suspindi ir gynyboje, ir puolime.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 E.Ulanovas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 E.Ulanovas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-11-04 11:25, atnaujinta 2017-11-04 12:37

Treneris Šarūnas Jasikevičius į Rusijos sostinę nusivežė septynis lietuvius. Jie pelnė daugiau nei pusę komandos taškų – 50 iš 91. Iš keturių žaidusių Maskvos klubo rusų įmesti pavyko tik Andrejui Voroncevičiui, kuris pelnė 14 taškų. 

„Žalgiryje“ rezultatyviai žaidė visi lietuviai. Edgaras Ulanovas pelnė 14 taškų, Paulius Valinskas – 11, Paulius Jankūnas – 9, Artūras Milaknis – 8, Gytis Masiulis ir Antanas Kavaliauskas – po 3, Martynas Arlauskas – 2. 

P.Valinskas ir G.Masiulis penktadienį pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordus. Įdomu, kad gruodį 22-ąjį gimtadienį pažymėsiantis P.Valinskas iki šios savaitės Eurolygoje žaidė 9 rungtynes ir per jas pelnė 11 taškų – lygiai tiek pat, kiek Maskvoje įmetė į CSKA krepšį. 

P.Jankūnas nutraukė taiklių baudos metimų seriją. Per pirmąsias ketverias rungtynes jis pataikė visas 24 baudas, Maskvoje pratęsė seriją iki 25, bet antrasis jo metimas tikslo nepasiekė. 

Š.Jasikevičius likus beveik 3 min. nustebino keistu sprendimu. Nors atsilikimas nebuvo beviltiškas, „Žalgirio“ treneris į aikštę įleido jauniausius krepšininkus M.Arlauską ir G.Masiulį. Šis ėjimas atrodė lyg kapituliacijos ženklas, tačiau Kauno komandos jaunimas nekapituliavo ir sumažino atsilikimą nuo 11 iki 3 taškų. 

Po penkerių rungtynių tarp „Žalgirio“ lietuvių naudingiausias yra P.Jankūnas. Kauniečių kapitonas pelno 12,2 taško, atkovoja 5,8 kamuolio ir išprovokuoja 4,8 pražangos. 
E.Ulanovo vidurkis – 7,8 taško, A.Kavaliausko – 6,6 taško, A.Milaknio ir P.Valinsko – po 3,2 taško, G.Masiulio – 1,7 taško, M.Arlausko – 1,3 taško. 

Ketvirtadienis buvo labai nesėkmingas visoms trims Lietuvos krepšininkų turinčioms užsienio komandoms: Madrido „Real“ su Jonu Mačiuliu žaisdama namie patyrė pirmąjį pralaimėjimą, Atėnų „Panathinaikos“ su Luku Lekavičiumi išvykoje nusileido iki tol pergalių neiškovojusiai ekipai, o Milano „Olimpia“ su Mantu Kalniečiu ir Artūru Gudaičiu buvo sutriuškinta varžovų arenoje. 

Dešimties pergalių seriją (skaičiuojant visus turnyrus) nutraukęs „Real“ pripažino „Chimki“ pranašumą 80:86. J.Mačiulis per 18 min. pelnė 8 taškus (1/1 dvitaškio, 2/3 tritaškių) ir atkovojo 4 kamuolius. Du lietuvio tritaškiai trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo kėlinio pradžioje pakėlė sirgalius iš vietų ir įkvėpė vilties beveik visą laiką atsilikusiai Madrido komandai, tačiau tai buvo tik pavieniai blyksniai, kurių neužteko, kad „Real“ iškovotų dar vieną pergalę. 

„Panathinaikos“ nusileido iki tol nė vienerių rungtynių nelaimėjusiai Vitorijos „Baskonia“ komandai 84:85. Atėnų ekipos treneris Simone Pianigiani stengėsi neardyti Niko Kalačio ir Niko Pappo dueto, todėl kiti gynėjai žaidė gana trumpai. Nedaug galimybių turėjo ir L.Lekavičius, kuris per 9 min. pelnė 3 taškus (0/1 dvitaškio, 1/1 tritaškio). 

Labai prastai žaidusi „Olimpia“ beviltiškai pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“ klubui 68:79. A.Gudaitis per 16 min. pelnė 11 taškų (5/6 dvitaškių, 1/1 baudos) ir atkovojo 5 kamuolius, tačiau jo žaidimas gynyboje, ypač antrajame kėlinyje, negalėjo tenkinti trenerio Simonės Pianigianio. Vidurio puolėjas blaškėsi savo baudos aikštelėje ir nesutrukdė varžovų aukštaūgiams šeimininkauti po „Olimpia“ krepšiu, po kuriuo „Maccabi“ atkovojo net 19 kamuolių.

Patikimiau žaidęs, bet poros apmaudžių klaidų neišvengęs M.Kalnietis per 16 min. įmetė 8 taškus (0/1 dvitaškio, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo. 

A.Gudaičio sezono vidurkiai yra 12,2 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio, M.Kalnietis pelno 6,8 taško, L.Lekavičius – 5,4 taško, J.Mačiulis – 4,6 taško. 

Savaitės lietuviai

Paulius Valinskas („Žalgiris“). P.Valinskas tampa „Žalgirio“ gynybos specialistu. Prieš savaitę jis trumpoje jam skirtoje atkarpoje suvystė Madrido „Real“ snaiperį Jaycee Carrollą, o rungtynių su CSKA komanda antrajame kėlinyje P.Valinskui pavyko bent kelioms minutėms supančioti varžovų lyderį Nando De Colo. Tačiau paskui gynėjas labai ilgai sėdėjo ant suolo, ir treneris jį į aikštę grąžino tik likus beveik 3 min. iki sirenos. Mačo pabaigoje P.Valinskas pirmą kartą parodė puolimo įgūdžius ir per paskutinę minutę pelnė 11 taškų. Iš viso P.Valinskas žaidė 6 min. ir pelnė 11 taškų (1/1 dvitaškio, 3/4 tritaškių). 

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas buvo pirmojo „Žalgirio“ spurto variklis. Puolėjas iki 5-osios min. pelnė 8 taškus, o jo vedama komanda tuo metu pirmavo 11:5. Vėliau E.Ulanovas puolimo smaigalyje atsidurdavo nedažnai ir per 29 min. (jis žaidė ilgiausiai komandoje) pelnė 14 taškų (1/2 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 3/4 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius. E.Ulanovas šiame ture buvo rezultatyviausias tarp Lietuvos krepšininkų. 

Jonas Mačiulis („Real“). Po dviejų J.Mačiulio tritaškių trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo kėlinio pradžioje atrodė, jog bręsta rungtynių lūžis. Tačiau tai buvo tik pavieniai epizodai, kurių lietuvis ir jo komandos draugai nesugebėjo išvystyti į tikrą spurtą. J.Mačiulis žaidė 18 min., pelnė 8 taškus (1/1 dvitaškio, 2/3 tritaškių) ir atkovojo 4 kamuolius.

Savaitės nusivylimas

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). 33 metų vidurio puolėjui labai trūksta stabilumo. Po puikių rungtynių su „Real“ klubu žaisdamas prieš CSKA ekipą A.Kavaliauskas buvo neatpažįstamas. Jis per 8,5 min. pelnė 3 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 baudų), neatkovojo nė vieno kamuolio ir gavo 4 pražangas. O A.Kavaliausko dengiamas maskviečių aukštaūgis Kyle‘as Hinesas tuo metu žaidė taip, tarsi jo visai niekas nedengtų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.