EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Pergalingas E.Ulanovo dvitaškis ir penktosios aukštaūgių pražangos

Nors Edgaras Ulanovas paskutinę pratęsimo akimirką pataikė pergalingą metimą, o Artūras Milaknis pasiekė asmeninį sezono rekordą, Eurolygos septintajame ture aukšto pažymio nebuvo vertas nė vienas Lietuvos krepšininkas. Užsienio klubuose žaidžiantys lietuviai nebuvo rezultatyvūs, o Kauno „Žalgirį“ į pergalę vedė kanadietis Kevinas Pangosas.

E.Ulanovas atnešė pergalę kauniečiams lemiamu metimu.<br>euroleague.net nuotr.
E.Ulanovas atnešė pergalę kauniečiams lemiamu metimu.<br>euroleague.net nuotr.
E.Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 9:11 AM

„Žalgiris“ antradienį išvykoje po pratęsimo nugalėjo Malagos „Unicaja“ komandą 85:83 ir, iškovojęs ketvirtąją pergalę, pagerino poziciją Eurolygos lentelėje. Po septintojo turo Lietuvos čempionai su dar penkiomis komandomis dalijasi ketvirtąją vietą.

Į Malagą keliavo šeši „Žalgirio“ lietuviai. Namie liko du jauniausi krepšininkai Gytis Masiulis ir Martynas Arlauskas, o į dvyliktuką pirmą kartą šį sezoną pateko traumą išsigydęs Martynas Sajus.

Lietuvos krepšininkai Andalūzijoje pelnė 35 iš 85 komandos taškų. „Unicaja“ ekipoje žaidė trys ispanai, kurie įmetė 12 taškų.

Puldamas labiausiai pasižymėjo 13 taškų pelnęs Artūras Milaknis. Edgaras Ulanovas prie pergalės pridėjo 10 taškų, Antanas Kavaliauskas – 5, Paulius Jankūnas – 4, Paulius Valinskas – 3, M.Sajus taškų nepelnė.

Du aukštaūgiai nebaigė rungtynių dėl penkių pražangų. P.Jankūnas pražangų limitą pasiekė aikštėje praleidęs vos 13 min., A.Kavaliauskas iškrito sužaidęs 14 min. Beje, Ilgiausiai tarp lietuvių žaidė A.Milaknis, aikštėje praleidęs 29,5 min.

Trečiadienį dar atkaklesniame mūšyje dalyvavo du lietuviai, vilkintys Milano „Olimpia“ aprangą. „Olimpia“ išvykoje tik per antrąjį pratęsimą palaužė „Valencia“ komandą 103:98. Artūras Gudaitis pasekė „Žalgirio“ aukštaūgių pavyzdžiu ir rungtynių nebaigė dėl penktos pražangos. Tiesa, Milano ekipos vidurio puolėjas save išsaugojo ilgiau ir per 25,5 min. pelnė 8 taškus (4/6 dvitaškių) bei atkovojo 6 kamuolius.

Dar ilgiau žaidė Mantas Kalnietis, kuriam teko pavaduoti ketvirtojo kėlinio pradžioje susižeidusį Andrew Goudelocką. M.Kalnietis netaikliai atakavo ir per 29,5 min. pelnė tik 3 taškus (0/2 dvitaškių, 1/3 tritaškių), bet atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius pirmą kartą šį sezoną aikštę paliko nepelnęs nė taško. Jis žaidė 12 min. ir keturis kartus netaikliai metė į krepšį (0/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio). Tačiau prastas gynėjo taiklumas jo komandai nieko nereiškė, nes „Panathinaikos“ antradienį savo aikštėje be jokio vargo nugalėjo „Chimki“ komandą 93:65.

Antradienį nieko nelėmė ir Madrido „Real“ puolėjo Jono Mačiulio pasirodymas. Lietuvis į aikštę pirmą kartą įėjo, kai madridiečiai „de facto“ jau buvo pralaimėję rungtynes, ir per 6 min. pelnė 4 taškus (0/1 tritaškio, 4/4 baudų). „Real“ išvykoje net 75:105 nusileido „Baskonia“ komandai.

Turo lietuviai

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Varžovai buvo pasiruošę E.Ulanovo firminiams veiksmams, ir puolėjui labai ilgai nepavyko prisidėti prie komandos puolimo. Jis iki ketvirtojo kėlinio vidurio pelnė tik 2 taškus. Vis dėlto mačo pabaigoje E.Ulanovas sugebėjo pralaužti Malagos komandos gynybą ir ketvirtojo kėlinio pabaigoje bei per pratęsimą pelnė 8 iš 19 komandos taškų, o prieš pat finalo sireną pataikė pergalingą dvitaškį. E.Ulanovas žaidė 24 min., pelnė 10 taškų (5/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 0/1 baudos) ir atkovojo 4 kamuolius.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis užleido vietą starto penkete E.Ulanovui, bet vos įėjęs į aikštę pataikė tritaškį ir pajuto pasitikėjimą savo jėgomis. Vis dėlto paskui jo metamas kamuolys dažniau skriejo šalia tikslo. Nors A.Milakniui trūko taiklumo, jis sužaidė rezultatyviausias šio sezono rungtynes – per 29,5 min. pelnė 13 taškų (2/4 dvitaškių, 2/7 tritaškių, 3/3 baudų).

Artūras Gudaitis („Olimpia“). A.Gudaitis bent iš dalies reabilitavosi dėl labai prasto žaidimo per rungtynes su „Žalgiriu“ (praėjusią savaitę jis į kauniečių krepšį neįmetė nė taško). Tiesa, per mačą su Valensijos komanda vidurio puolėjui irgi trūko pasitikėjimo savimi: jis abiejose aikštės pusėse pralaimėjo keletą paprastų mikrodvikovų ir gavo 5 pražangas, tačiau per 25,5 min. pelnė 8 taškus (4/6 dvitaškių) ir atkovojo 6 kamuolius.

Turo paradoksas

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). P.Jankūnas buvo kartu ir geriausias, ir blogiausias „Žalgirio“ žaidėjas. Puolėjas pelnė pirmuosius komandos taškus, bet jau 4-ąją min. prasižengė antrąjį kartą ir ilgam atsisėdo ant suolo. Jo sugrįžimas į aikštę iškart parodė, ką kapitonas reiškia „Žalgiriui“. Nors puldamas jis nebuvo itin aktyvus ir per 13 min. pelnė tik 4 taškus (2/3 dvitaškių), komandos gynyba baudos aikštelėje su P.Jankūnu ir be jo skyrėsi kaip diena ir naktis. Tačiau 34-ąją min. P.Jankūnas gavo penktąją pražangą ir lemiamą rungtynių dalį Kauno komandai teko kovoti be svarbiausio žaidėjo.

Turo nusivylimas

Martynas Sajus („Žalgiris“). M.Sajus, kuris praėjusį sezoną buvo paskolintas Gdansko Starogardo „Polpharma“ klubui, o šio sezono pradžią praleido dėl traumos, Eurolygoje žaidė po 19 mėnesių pertraukos. Deja, 21 metų aukštaūgio sugrįžimas buvo labai nesėkmingas. Jis per dvi trumpas atkarpas žaidė 4 min., nė karto nemetė į krepšį, antrojo kėlinio pradžioje gavo nesportinę pražangą ir nepraėjus nė minutei tik dėl teisėjų gailestingumo negavo antrosios nesportinės pražangos.

Eurolygos lietuviai

Žaidėjas Komanda Min. Tšk. 2 t. 3 t. 1 t. A.k. R.p.

A.Milaknis „Žalgiris“ 29 13 2/4 2/7 3/3 3 2

E.Ulanovas „Žalgiris“ 24 10 5/6 0/1 0/1 4 1

A.Gudaitis „Olimpia“ 26 8 4/6 0/0 0/0 6 0

A.Kavaliauskas „Žalgiris“ 14 5 2/2 0/0 1/2 2 1

P.Jankūnas „Žalgiris“ 13 4 2/3 0/0 0/0 3 2

J.Mačiulis „Real“ 6 4 0/0 0/1 4/4 0 0

M.Kalnietis „Olimpia“ 29 3 0/2 1/3 0/0 5 4

P.Valinskas „Žalgiris“ 14 3 0/1 1/2 0/0 0 0

L.Lekavičius „Panathinaikos“ 12 0 0/3 0/1 0/0 2 1

M.Sajus „Žalgiris“ 4 0 0/0 0/0 0/0 0 0

G.Masiulis„Žalgiris“-

M.Arlauskas„Žalgiris“-

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.