EUROLYGA 2023

FIBA Čempionų lygoje – Gedimino Oreliko žingsniai ir Arno Butkevičiaus magija

FIBA Čempionų lyga pirmojo etapo pusiaujo dar nepasiekė – sužaisti tik šeši iš 14 turų. Tačiau po šią savaitę įvykusių rungtynių Klaipėdos „Neptūnas“, Utenos „Juventus“ ir kiti FIBA turnyre kovojantys klubai galės trumpai atsikvėpti.

 A.Butkevičius žaidė galingai.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 A.Butkevičius žaidė galingai.<br> bcneptunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 6:05 PM

Čempionų lygos varžybos bus pratęstos tik gruodžio 5-6 d., po pertraukos, skirtos rinktinių dvikovoms pasaulio čempionato atrankos turnyre. 

Klaipėdiečiai. „Neptūno“ krepšininkai tarpinį finišą pasitinka būdami puikios nuotaikos. Klaipėdos komanda laimėjo penkerias iš šešerių rungtynių ir B grupėje dalijasi pirmąją vietą. 

Klaipėdiečiai vienintelį kartą kluptelėjo išvykoje žaisdami su Liudvigsburgo „Riesen“ klubu, bet greitai pamiršo nėsėkmę ir paskui du iš eilės varžovus sutriuškino 30 ar didesniu taškų skirtumu. Įsibėgėjęs „Neptūnas“ be didelių problemų laimėjo ir šeštajame ture, kuriame pranoko Salonikų PAOK klubą 82:69. 

Tiesa, Klaipėdos komandai truputį padėjo palankus tvarkaraštis – net ketverios rungtynės buvo žaistos namie. O savo arenoje „Neptūnas“ šį sezoną apskritai yra neįveikiamas – laimėjo visas aštuonerias LKL ir Čempionų lygos rungtynes.

Uteniškiai. Utenoje šį sezoną kol kas vyko tik dvejos Čempionų lygos rungtynės (neskaičiuojant atrankos etapo). Būtent jose „Juventus“ šventė dvi pergales prieš Holono „Hapoel“ ir Sasario „Banco di Sardegna“ komandas. Tuo tarpu per visas keturias išvykas Utenos krepšininkai pripažino varžovų pranašumą. 

Laimėti nepavyko ir šeštajame ture, kuriame „Juventus“ iššvaistė dviženklę persvarą ir Vokietijoje nusileido Oldenburgo EWE klubui 95:102. 

Vis dėlto galimybės patekti į kitą etapą anaiptol neprarastos. Po šešių turų „Juventus“ su dar trimis komandomis dalijasi ketvirtąją vietą A grupėje. 

Lyderiai ir autsaideriai. Čempionų lygoje geriausiai kol kas žaidžia A grupės lyderis „Monaco“ klubas. Jis vienintelis laimėjo visas šešerias rungtynes. Penkias pergales iškovojo ne tik „Neptūnas“, bet ir dar šešios komandos: Izmyro „Karšiyaka“ (A grupė), Liudvigsburgo „Riesen“, Lagunos San Kristobalio „Iberostar“ (B grupė), Venecijos „Umana“ (C grupė), Stambulo „Bešiktaš“ ir „Nanterre“ (D grupė). 

Nė sykio nelaimėjusių komandų jau nebėra, o po vieną pergalę turi Holono „Hapoel“ (A grupė), Kapo d‘Orlando „Orlandina“, Salonikų PAOK (B grupė), Liublianos „Olimpija“, Radomo „Rosa“ (C grupė) ir Bonos „Telekom“ (D grupė).

Legionieriai. Užsienio ekipos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkai, išsibarstė skirtingose lentelių dalyse. Geriausiai rungtyniauja penkias pergales iškovojusi „Umana“ (Gediminas Orelikas). Trejas rungtynes laimėjo „Ventspils“ (Julius Jucikas), dvejas – Zeliona Guros „Stelmet“ (Martynas Gecevičius), tik vienerias – „Orlandina“ (Arnoldas Kulboka). 

Statistika. Rezultatyviausiai tarp lietuvių žaidžia G.Orelikas. Venecijos ekipos lyderis pelno 15,2 taško. 

Perėjęs į „Neptūną“ puolimo įgūdžius atgaivino Renaldas Seibutis, kurio rezultatyvumo vidurkis yra 14,3 taško. Po 12,3 taško pelno dar du „Neptūno“ krepšininkai Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas bei sezonui jau įsibėgėjus Zeliona Guros komandą sustiprinęs M.Gecevičius. 

11,2 taško įmeta Arvydas Šikšnius iš „Juventus“, 10,8 taško – Tomas Delininkaitis iš „Neptūno“.

A.Butkevičius yra geriausias tarp lietuvių kitose trijose statistikos kategorijose. Klaipėdos komandos puolėjas atkovoja 7,5 kamuolio, atlieka 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir perima 2,3 kamuolio. 

Beje, R.Seibutis yra rezultatyviausias „Neptūno“ krepšininkas, o „Juventus“ daugiausiai taškų pelno du amerikiečiai Anthony Irelandas (13,8) ir Leronas Dendy (12,5). 

Sistema. Čempionų lygoje žaidžia 32 komandos, suskirstytos į keturias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po keturias geriausias visų grupių komandas. 

Europinis sezonas nesibaigs ir ekipoms, kurios grupėse užims penktąją bei šeštąją vietas. Šios komandos gaus teisę pereiti į FIBA Europos taurės turnyrą. 

Rikiuotė grupėse

A grupė: 1. „Monaco“ – 6 ir 0, 2. Izmyro „Karšiyaka“ – 5 ir 1, 3. Oldenburgo EWE – 4 ir 2, 4. Mursijos UCAM – 2 ir 4, 5. Utenos „Juventus“ – 2 ir 4, 6. Sasario „Banco di Sardegna“ – 2 ir 4, 7. Krasnojarsko „Jenisej“ – 2 ir 4, 8. Holono „Hapoel“ – 1 ir 5. 

B grupė: 1. Liudvigsburgo „Riesen“ – 5 ir 1, 2. Lagunos „Iberostar“ – 5 ir 1, 3. Klaipėdos „Neptūnas“ – 5 ir 1, 4. „Ventspils“ – 3 ir 3, 5. Šalono „Elan“ – 2 ir 4, 6. „Gaziantep“ – 2 ir 4, 7. Salonikų PAOK – 1 ir 5, 8. Kapo d‘Orlando „Orlandina“ – 1 ir 5. 

C grupė: 1. Venecijos „Umana“ – 5 ir 1, 2. Strasbūro SIG – 4 ir 2, 3. Bandirmos „Banvit“ – 4 ir 2, 4. Madrido „Estudiantes“ – 3 ir 3, 5. Bairoito „medi“ – 3 ir 3, 6. Atėnų AEK – 3 ir 3, 7. Radomo „Rosa“ – 1 ir 5, 8. Liublianos „Olimpija“ – 1 ir 5. 

D grupė: 1. Stambulo „Bešiktaš“ – 5 ir 1, 2. „Nanterre“ – 5 ir 1, 3. Avelino „Sidigas“ – 3 ir 3, 4. Nimburko ČEZ – 3 ir 3, 5. Salonikų „Aris“ – 3 ir 3, 6. „Ostende“ – 2 ir 4, 7. Zeliona Guros „Stelmet“ – 2 ir 4, 8. Bonos „Telekom“ – 1 ir 5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.