EUROLYGA 2023

LKL klubų reitinge – „Vytauto“ šoktelėjimas nuo dugno

Žvilgsnis į tai, kaip Lietuvos krepšinio lygos klubai rungtyniavo lapkričio mėnesį.

 V.Šeškus.<br> lkl.lt
 V.Šeškus.<br> lkl.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2017, 10:43 AM, atnaujinta Dec 1, 2017, 10:52 AM

„Žalgiris“

Lapkritį: 6-3. Nuo sezono pradžios – LKL: 11-1, Eurolyga: 5-5.

„Žalgiris“ gali būti patenkintas ne tik lapkričio, bet ir viso rudens rezultatais. Kauno komanda yra vienvaldė Lietuvos lygos lyderė, o Eurolygoje laimėjo pusę rungtynių ir yra lentelės viduryje. LKL čempionate kauniečiai tęsia devynių pergalių seriją, o lapkritį atsirevanšavo už vienintelį pralaimėjimą „Neptūnui“ ir svečiuose laimėjo lyderių dvikovą su „Lietkabeliu“.

Vienintelis žymus nukrypimas nuo plano buvo beviltiškas pralaimėjimas namie Vitorijos „Baskonia“ komandai, bet sirgaliai dėl jo smarkiai nepyko, nes prieš tai „Žalgiris“ rekordiniu skirtumu išvykoje nugalėjo Milano „Olimpia“ krepšininkus, svečiuose patiesė Malagos „Unicaja“ ekipą.

O pergalė namie prieš Stambulo „Anadolu Efes“ komandą buvo itin įsimintina Edgarui Ulanovui, kuris pirmą kartą buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos savaitės krepšininku.

„Neptūnas“

Lapkritį: 5-1. Nuo sezono pradžios – LKL: 9-3, Čempionų lyga: 5-1.

Niūriausią metų mėnesį „Neptūno“ padangėje debesų beveik nebuvo. Tiesa, klaipėdiečiai išvykoje pralaimėjo „Žalgiriui“, bet namie nugalėjo kitą LKL didžiojo ketverto komandą „Lietuvos rytą“ ir iškovojo pirmąją pergalę žaisdami užsienyje – Italijoje milžinišku skirtumu laimėjo Čempionų lygos rungtynes su Kapo d‘Orlando „Betaland“.

Savąją „Švyturio“ areną Klaipėdos krepšininkai apskritai pavertė neįveikiama tvirtove – „Neptūnas“ šį sezoną namie laimėjo visas devynerias LKL ir Čempionų lygos rungtynes.

Trenerį Kazį Maksvytį labiausiai džiugina kolumbietis Juanas Palaciosas, kuris yra rezultatyviausias LKL žaidėjas (vid. 16,2 tšk.), ir Arnas Butkevičius, išrinktas geriausiu LKL spalio mėnėsio krepšininku ir pripažintas naudingiausiu Čempionų lygos šeštojo turo žaidėju.

„Vytautas“

Lapkritį: 4-1.Nuo sezono pradžios – LKL: 2-9, BBL: 4-1, Čempionų lygos atranka: 1-1.

Labai prastai sezoną pradėjęs „Vytautas“ bando atsispirti nuo dugno. Dviejų nepritapusių krepšininkų atsisakiusi Prienų-Birštono komanda lapkritį pagaliau nutraukė devynių pralaimėjimų seriją Lietuvos lygoje ir netgi iškovojo dvi paeiliui pergales prieš Pasvalio ir Kėdainių ekipas.

Prieniškiai dar pridėjo ir dvi pergales Baltijos lygoje, tad rinktinių pertrauką „Vytautas“ pasitiko tęsdamas keturių pergalių seriją (skaičiuojant abu turnyrus). Jei ne Virginijaus Šeškaus akibrokštas Estijoje (spalio pabaigoje treneris apkaltino teisėjus tendencingumu ir atsisakė tęsti Baltijos lygos rungtynes su Raplos klubu), „Vytautas“ dabar tikriausiai būtų vienvaldis regioninio turnyro A grupės lyderis.

„Lietkabelis“

Lapkritį: 4-2. Nuo sezono pradžios – LKL: 10-2, Europos taurė: 3-3.

Prieš rinktinių pertrauką „Lietkabelio“ nuotaiką sugadino du iš eilės pralaimėjimai „Žalgiriui“ ir Jeruzalės „Hapoel“. Suprantama, dėl nesėkmių žaidžiant su šiomis komandomis panevėžiečių niekas nesmerkė, tačiau didelis pralaimėjimas Izraelyje gali brangiai kainuoti, nes Lietuvos vicečempionų padėtis Europos taurės turnyre nėra tvirta (priešingai nei tiek pat pergalių iškovojusio „Lietuvos ryto“). Laimei, Artūro Štalbergo vyrai per brolių Lavrinovičių gimtadienį sugebėjo įsirašyti labai brangų tašką už pergalę išvykoje prieš Stambulo „Galatasaray“.

Savo ruožtu Adas Juškevičius įsirašė savo pavardę į Europos taurės rekordų knygą. Jis pakartojo šio turnyro per rungtynes įmestų tritaškių rekordą (į Podgoricos „Budučnost“ krepšį iš toli pataikė 9 kartus) ir buvo pripažintas naudingiausiu Europos taurės penktojo turo krepšininku.

„Lietuvos rytas“

Lapkritį: 4-2. Nuo sezono pradžios – LKL: 8-4, Europos taurė: 3-3.

Vilniaus komanda lapkričio mėnesį dažniau laimėdavo, negu pralaimėdavo, bet pergales pasiekė tik tose rungtynėse, kuriose buvo gana aiški favoritė. Tuo tarpu abu mačai su panašaus pajėgumo varžovais „Neptūnu“ ir Berlyno ALBA buvo pralaimėti. Pralaimėjimas „Neptūnui“ lėmė, kad „Lietuvos rytas“ atsidūrė jam neįprastoje ketvirtojoje LKL lentelės vietoje. Padėtis Europos taurės turnyre daug geresnė – kelias į antrąjį etapą visiškai laisvas.

„Lietuvos ryto“ sudėtyje šį mėnesį vėl įvyko permainos – buvo atleistas Marcas Carteris. Tiesa, vilniečių sirgaliai šio gynėjo tikriausiai nepasiges. Juo labiau kad kolegos išvykimas atrišo rankas Chrisui Krameriui, kuris pirmauja Lietuvos lygoje pagal rezultatyvius perdavimus ir buvo pripažintas naudingiausiu Europos taurės šeštojo turo krepšininku.

„Juventus“

Lapkritį: 3-2. Nuo sezono pradžios – LKL: 3-9, Čempionų lyga: 4-4.

„Juventus“ prezidentas Žydrūnas Urbonas ir toliau sėdės ant dviejų kėdžių. Jam kol kas neblogai sekasi eiti vyriausiojo trenerio pareigas, todėl klubo valdyba nusprendė neieškoti kito stratego. Rezultatai pasako daug – nuo tada, kai išsiskyrė su Gediminu Petrausku, uteniškiai Lietuvos lygoje bei Čempionų lygoje laimėjo 5 iš 9 rungtynių ir pradėjo brautis LKL lentelės vidurio link.

Tiesa, Utenos komanda dar nelaimėjo nė vienerių Čempionų lygos grupės rungtynių svečiuose. Kita vertus, nė karto nepralaimėjo namie, todėl tarptautiniame turnyre neprarado galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Juventus“ labai padėtų patikimesnis ir stabilesnis Anthony Irelando žaidimas. Nors šis individualiai stiprus amerikietis užima trečiąją vietą tarp rezultatyviausių LKL krepšininkų (vid. 15,1 tšk.), neretai pradeda karščiuotis ir pridaro bėdos savo komandai.

„Pieno žvaigždės“

Lapkritį: 4-3. Nuo sezono pradžios – LKL: 5-7, BBL: 4-0.

Pasvalio krepšininkai spalį buvo priartėję prie LKL lyderių, bet vos tik atsidūrė prie pat „Neptūno“ bei „Lietuvos ryto“, tarsi išsigandę savo įžūlumo, pralaimėjo ne tik šiems dviem klubams, bet ir autsaideriams „Vytautui“ bei „Šiauliams“. Sustabdyti nuopolį ir nutraukti keturių pralaimėjimų seriją pavyko tik po rinktinių pertraukos, per rungtynes su „Nevėžiu“.

Pasvalio komandai nedidelė pertrauka turėjo kelti nerimą, nes į rinktines buvo išvykę trys legionieriai: latvis Artūras Ausėjas, ukrainietis Viačeslavas Bobrovas ir rusas Nikita Balašovas. O jie yra vieni svarbiausių žaidėjų – A.Ausėjas (vid. 15,3 tšk.) ir V.Bobrovas (vid. 14,4 tšk.) patenka į rezultatyviausių LKL krepšininkų ketvertą, o V.Bobrovas dar yra ir geriausias lygos kovotojas dėl atšokusių kamuolių (vid. 6,6).

„Pieno žvaigždėms“ jokių keblumų nekyla Baltijos lygoje, kurioje laimėtos visos ketverios rungtynės.

„Dzūkija“

Lapkritį: 1-2. Nuo sezono pradžios – LKL: 5-7.

Mažiausiai žaidžianti Lietuvos komanda lapkritį į aikštę ėjo vos tris kartus ir pasiekė vieną pergalę išvykoje prieš „Nevėžį“. Nors kitos dvejos rungtynės buvo pralaimėtos, konkurentai irgi barstė taškus, todėl LKL lentelėje „Dzūkija“ ir toliau dalijasi penktąją vietą. Kitaip tariant, alytiškiai, kurių lyderis Katinas Reinhardtas užima penktąją vietą rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše (vid. 14,3 tšk.), yra vieni geriausių neskaičiuojant didžiojo ketverto komandų.

„Nevėžis“

Lapkritį: 3-5. Nuo sezono pradžios – LKL: 3-8, FIBA Europos taurė: 5-4.

Kėdainių komanda tarptautiniame fronte kol kas kovoja daug geriau negu vietiniame. Lapkričio viduryje „Nevėžis“ laimėjo lemiamas rungtynes išvykoje prieš Saratovo „Avtodor“ klubą ir jau užsitikrino teisę žaisti FIBA Europos taurės antrajame etape.

Tiesa, jame reikės kovoti be buvusių puolimo lyderių latvio Rihardo Kuksiko, kuris neužsibuvo Lietuvoje ir, Kėdainiuose praleidęs vos mėnesį, išvyko į Italijos lygą, bei amerikiečio Malcolmo Granto, atsisveikinusio su „Nevėžiu“ dėl nesutarimų su klubo vadovais.

Atsiradusią spragą „Nevėžis“ bandys užpildyti kitu latviu Karliu Apsičiu, kurį neseniai atleido „Vytautas“.

Lietuvos lygoje kėdainiečiams pravers net ir menkiausia pagalba, nes Ramūno Cvirkos treniruojama komanda žiemą pasitinka tęsdama keturių pralaimėjimų seriją.

„Šiauliai“

Lapkritį: 1-5. Nuo sezono pradžios – LKL: 3-9, BBL: 2-2.

Gerai sezoną pradėję „Šiauliai“ pamažu stumiami žemyn. Nuo spalio pradžios iki lapkričio vidurio Antano Sireikos vadovaujami vyrai pralaimėjo aštuonerias iš eilės LKL rungtynes ir nesėkmių seriją nutraukė tik per paskutiniąsias prieš rinktinių pertrauką rungtynes su „Pieno žvaigždėmis“.

Šiaulių klubas yra ir silpnoji Lietuvos grandis Baltijos lygoje. „Šiauliai“ vieninteliai iš trijų Lietuvos komandų regioniniame turnyre pralaimėjo kitų šalių ekipoms (neskaičiuojant „Vytauto“ techninio pralaimėjimo). Šiauliečiai nesėkmę patyrė žaisdami Jūrmaloje.

Šiaulių sirgalių nuotaiką praskaidrino ne vien LKL nutraukta pralaimėjimų serija, bet ir tai, kad jų komandos žaidėjas Laurynas Birutis buvo pakviestas į Lietuvos rinktinę. Beje, L.Birutis šalies pirmenybėse yra antras pagal atkovotus kamuolius (vid. 6,5). Beje, „Nevėžis“ nuo sezono pradžios žaidžia šviesiais ir tamsiais ruožais: iš pradžių keturiskart iš eilės pralaimėjo, paskui triskart iš eilės laimėjo, o dabar vėl nesugeba

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.