EUROLYGA 2023

Išretėjusiai Utenos „Juventus“ komandai kiaulę pakišo ir kinai

Utenos „Juventus“ komandoje liko iš rikiuotės iškrito pusė žaidėjų, o pakviestas legionierius amerikietis negali žaisti, nes Kinijos krepšinio federacija nesiteikė atsiųsti reikalingų dokumentų. Tokioje situacijoje uteniškiai atsidūrė prieš LKL rungtynes šeštadienį namuose su „Šiauliais“.

Treneriui A.Sireikai - padėka už du sezonus Utenos komandoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Treneriui A.Sireikai - padėka už du sezonus Utenos komandoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 3:36 PM, atnaujinta Dec 2, 2017, 3:46 PM

Rungtynės Utenoje vadinamos mokytojo ir mokinio dvikova, nes akis į akį susitiks vienas geriausių Lietuvos krepšinio trenerių Antanas Sireika bei jo mokiniu vadinamas Žydrūnas Urbonas.

Dar būdamas krepšininkas Ž.Urbonas daugybę metų rungtyniavo A.Sireikos vadovaujamame Šiaulių klube, o pastaruosius du sezonus patirties sėmėsi būdamas A.Sireikos asistentu „Juventus“ ekipoje.

Vienas prieš kitą tiesioginėje dvikovoje šie strategai stos pirmą kartą gyvenime.

Rungtynes abi komandos pasitinka būdamos identiškoje padėtyje turnyro lentelėje. Tiek „Juventus“, tiek „Šiauliai“ per dvylika turų iškovojo po tris pergales ir dalijasi 8-9 turnyro lentelės pozicijas.

Abi ekipos panašios ir tuo, jog laimėjo paskutines rungtynes prieš rinktinių varžybų pertrauką. Šiauliečiai namuose 104:95 nukovė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o uteniškiai taip pat savo aikštelėje 92:79 įveikė Alytaus „Dzūkiją“.
Prieš šeštadienio rungtynes Ž.Urbonas bandė prisijaukinti A.Sireikos frazę „kuo blogiau, tuo geriau“, kadangi dėl įvairių priežasčių šeštadienį „Juventus“ gretos bus gerokai išretėjusios.

Savo komandai padėti negali kapitonas Arvydas Šikšnius, kuris jau antra savaitė gydosi antibiotikais.

Treniruotės metu čiurną stipriai pasisuko Dovis Bičkauskis, kuris į aikštelę geriausiu atveju grįš po savaitės.

Dėl Kinijos krepšinio federacijos neveiksnumo išduodant paleidžiamąjį raštą debiutuoti „Juventus“ gretose negalės ir naujokas Kenny Gainesas, nors dar ketvirtadienį atvyko į Uteną ir yra pasirengęs rungtyniauti.

Kiek anksčiau sudėtingas traumas gavo Laurynas Samėnas ir Tautvydas Paliukėnas, o Jonas Zakas šeštadienį rungtyniaus NKL čempionate.

Dėl šių aplinkybių šeštadienį uteniškiai ant parketo pasirengę išrikiuoti vos septynis krepšininku bei jaunąjį Ugnių Nikitiną, kuris savaitės viduryje prisijungė prie „Juventus“ treniruočių.

Mačas prasidės nuo iškilmingos cemonijos, kurios metu bus padėkota du sezonus „Juventus“ ekipa treniravusiam A.Sireikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.