EUROLYGA 2023

Garsus NCAA treneris – apie sūnaus minutes „Lietuvos ryte“ ir Lietuvos krepšinio bėdą

Sirgaliams prieš rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“ dar tik besirenkant į Vilniaus „Lietuvos ryto“ areną, prie į krepšį mėtančių berniukų priėjo akiniuotas vyriškis. Vaikai gerokai nustebo, kai šis pradėjo taisyti jų metimo techniką, nė neįtardami, jog gauna legendinio NCAA trenerio Jimo Barono patarimus.

 Jimmy Barono tėvas į Lietuvą atvyko kelioms savaitėms.<br> R.Vyšniausko nuotr.
 Jimmy Barono tėvas į Lietuvą atvyko kelioms savaitėms.<br> R.Vyšniausko nuotr.
 Jimmy Baronas.<br> G.Šiupario nuotr.
 Jimmy Baronas.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-12-04 16:40, atnaujinta 2017-12-04 16:49

63-ejų krepšinio specialistas Lietuvoje lankosi jau ne pirmą kartą – anksčiau „Lietuvos ryto“ ekipoje rungtyniavo jo sūnus Billy, o praėjusį sezoną sostinės komandos marškinėlius apsivilko ir vyresnėlis Jimmy Baronas.

Nors prieš Kėdainių komandą Jimmy Baronas trenerio Rimo Kurtinaičio sprendimu žaidė tik 15 minučių, spėjo varžovams įmesti 10 taškų ir kaskart sulaukdavo garsių šalia aikštės sėdėjusios šeimos plojimų.

„Lietuvos rytas“ kaip komanda turi didelį potencialą, kurio dar neišpildė. Ir šios rungtynės buvo puikios, tik tikėjausi, kad Jimmy žais gerokai daugiau“, – po mačo, kurį „Lietuvos rytas“ laimėjo 98:70, portalui lrytas.lt sakė Jimas Baronas.

Prieš metus trenerio karjerą baigęs vyras negailėjo pagyrų sūnui išreiškė viltį, jog R.Kurtinaitis juo pasitikės dažniau.

„Net būdamas JAV per kompiuterį nuolat stebiu jo rungtynes. Manau, Jimmy ne tik nuostabus žaidėjas, bet ir tikras lyderis, savo pavyzdžiu vedantis visą komandą.

Jo įgūdžiai kas sezoną vis labiau tobulėja ir jis rungtynėse gali tai parodyti. Na, tik reikia, kad treneris dažniau leistų į aikštę. Kai gauni minučių, tada ateina ir pasitikėjimas“, – kalbėjo J.Baronas. 

Nors R.Kurtinaitis Jimmy Baroną naudoja tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose, krepšininko tėtis neabejojo, kad sūnui labiau tinka būtent pastaroji. 

„Nors Jimmy lyderio savybės ir kontrolė aikštėje jam leidžia rungtyniauti ir įžaidėjo pozicijoje, galiu pasakyti neabejodamas – jis puikus atakuojantis gynėjas“, – pabrėžė Jimas Baronas. 

Specialistas JAV studentų krepšinyje dirbo beveik 30 metų, tačiau, kaip pats apgailestavo, nėra treniravęs nė vieno lietuvio. 

„Lietuvos krepšininkai labiausiai išsiskiria žaidimo supratimu ir komandiniu stiliumi. Bet tai kartais gali būti ir trūkumas, tarkime, ugdant jaunus žaidėjus.

Manau, NCAA, kur krepšinis yra atletiškesnis, žaidėjai tobulėja greičiau. Jiems leidžiama tiesiog žaisti ir suteikiama erdvės kūrybiškumui. Taip auga individualiai pajėgūs krepšininkai“, – konstatavo J.Baronas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.