EUROLYGA 2023

Europos taurė: ramus „Lietuvos rytas“ ir susirūpinęs „Lietkabelis“

Iki Europos taurės pirmojo etapo pabaigos liko dar trys turai, bet Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliams jau nebereikės jaudintis dėl vieno dalyko – jų komanda užsitikrino kelialapį į „Top 16“ etapą ir po Naujųjų metų tikrai žais dar šešerias tarptautines rungtynes. Tuo tarpu Panevėžio „Lietkabeliui“ svyla padai – varžovai vis labiau mina ant kulnų dar sykį suklupusiems Lietuvos vicečempionams.

Europos taurė: sostinės komanda įveikė svečius iš Belgrado<br>T.Bauro nuotr.
Europos taurė: sostinės komanda įveikė svečius iš Belgrado<br>T.Bauro nuotr.
Europos taurė: sostinės komanda įveikė svečius iš Belgrado<br>T.Bauro nuotr.
Europos taurė: sostinės komanda įveikė svečius iš Belgrado<br>T.Bauro nuotr.
Europos taurė: sostinės komanda įveikė svečius iš Belgrado<br>T.Bauro nuotr.
Europos taurė: sostinės komanda įveikė svečius iš Belgrado<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 7, 2017, 12:38 AM

Vilniečiai. „Lietuvos rytas“ kelialapį į kitą etapą gavo antradienį namie įtikinamai nugalėjęs Belgrado „Partizan“ komandą 93:75. Varžovai tik pusantro kėlinio tampė šeimininkams nervus, bet vilniečiai dar iki didžiosios pertraukos įgijo dviženklę persvarą ir neleido suabejoti savo pranašumu.

Vilniaus ekipai daugiau nei pusę taškų pelnė trys amerikiečiai Jimmy Baronas (22), Travisas Petersonas (21) ir Chrisas Krameris (12), tačiau antradienio vakaras labiausiai įsimins 17-mečiui Deividui Sirvydžiui. Jis praėjusį savaitgalį pelnė pirmuosius taškus LKL čempionate, o per rungtynes su „Partizan“ klubu debiutavo Europos turnyre.

Padėtis. „Lietuvos rytas“ per 7 rungtynes iškovojo 4 pergales ir C grupėje užima trečiąją vietą. Pirmauja visas 7 rungtynes laimėjęs Krasnodaro „Lokomotiv“, vilniečius dar lenkia ir 5 pergales iškovojusi Berlyno ALBA.

Už Vilniaus ekipos nugaros – 3 kartus laimėjęs Limožo CSP ir vos po 1 pergalę turintys Bilbao „Retabet“ bei „Partizan“.

Per likusius tris turus „Lietuvos rytas“ gali pakilti laipteliu aukštyn arba nukristi laipteliu žemyn. Juo labiau kad Vilniaus krepšininkai dar žais su abiem turnyro lentelės kaimynais: namie – su ALBA ir svečiuose – su CSP. Tačiau prieš šias dvikovas vilniečiai dar keliaus pas grupės lyderius – kitą trečiadienį išvykoje rungtyniaus su „Lokomotiv“.

Panevėžiečiai. „Lietkabeliui“ trečiadienį daugiau nei pusę taškų pelnė lietuvių trijulė Adas Juškevičius (21), Kšištofas Lavrinovičius (18) ir Darjušas Lavrinovičius (13), tačiau Panevėžio komanda namie po lygios kovos ir chaotiškos pabaigos nusileido įsibėgėjusiam Miuncheno „Bayern“ klubui 87:88.

Per visas rungtynes didžiausias skirtumas buvo vos 7 taškai (ketvirtojo kėlinio viduryje „Bayern“ pirmavo 77:70), o dvikovos pabaigoje „Lietkabelis“ vos neatliko nedidelio žygdarbio, kai K.Lavrinovičius per 5 sek. pelnė 4 taškus iš eilės ir išlygino rezultatą 87:87 (likus 8 sek.). Tačiau paskutinį žodį tarė svečių gynėjas Braydonas Hobbsas, likus 3 sek. pataikęs vieną iš dviejų baudos metimų ir išplėšęs pergalę bavarams.

„Lietkabelis“, skaičiuojant visus turnyrus, pralaimėjo jau ketvirtąsias iš eilės rungtynes. Tuo tarpu „Bayern“ iškovojo 14-ąją iš eilės pergalę. Miuncheno komanda šį sezoną Europos taurės turnyre ir Vokietijos bundeslygoje žaidė 19 rungtynių ir per jas patyrė vos vieną nesėkmę.

Padėtis. „Lietkabelis“ per 7 rungtynes iškovojo 3 pergales ir B grupėje dalijasi trečiąją vietą su Emilijos Redžo „Grissin Bon“. Vos vienu tašku atsilieka du autsaideriai Stambulo „Galatasaray“ ir Jeruzalės „Hapoel“.

Kol kas nusiraminti negali ir antrojoje vietoje esanti Podgoricos „Budučnost“, kuri iškovojo 4 pergales, o jaudintis nebereikia tik „Bayern“ krepšininkams, kurie laimėjo visas 7 rungtynes ir dar prieš šį turą buvo užsitikrinę kelialapį į „Top 16“ etapą.

„Lietkabelis“ kitą trečiadienį išvykoje žais su „Grissin Bon“. Per du paskutiniuosius turus lengviau nebus: Panevėžio komandai dar reikės kovoti su „Galatasaray“ (namie) ir „Budučnost“ (svečiuose).

Pagalba. Vilniaus komandai šią savaitę padėjo ir buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Tautvydas Lydeka, lapkričio pabaigoje sudaręs sutartį su Limožo klubu.

Praėjusį savaitgalį T.Lydeka labai blankiai debiutavo Prancūzijos lygoje (taškų nepelnė), bet antradienį parodė, jog gali būti naudingas naujajai komandai ir per Europos taurės rungtynes su „Retabet“ ekipa pelnė 9 taškus. Naujokas antrojo kėlinio pradžioje 5 iš eilės taškais pradėjo lemiamą spurtą, per kurį Limožo krepšininkai padidino persvarą nuo 2 (22:20) iki 10 taškų (30:20).

CSP namie nugalėjo 86:74. Būtent po šių rungtynių paaiškėjo, kad „Lietuvos rytas“ nebenukris žemiau ketvirtosios vietos grupėje.

Nepavijo. Antradienį naudingai žaidė dar vienas lietuvis. ALBA gynėjas Marius Grigonis įmetė 16 taškų į „Lokomotiv“ krepšį, tačiau mūšyje dėl pirmosios vietos C grupėje namie rungtyniavusi Berlyno komanda patyrė nesėkmę 84:89.

M.Grigonis pusę savo taškų (8) pelnė ketvirtajame kėlinyje. Per jį ALBA, kuri beveik visas rungtynes vijosi svečius, sumažino atsilikimą nuo dviženklio iki 1 taško, bet lemiamoje dalyje geriau žaidė Kubanės klubas.

Lyderiai. Per septynis turus pralaimėjimų nepatyrė dvi komandos: „Bayern“ ir „Lokomotiv“.

Iki šios savaitės be nesėkmių žygiavo ir A grupės lyderė Stambulo „Daruššafaka“, bet ji trečiadienį išvykoje nusileido Zagrebo „Cedevita“ ekipai 83:89.

Stambulo krepšininkai ketvirtojo kėlinio pradžioje pirmavo net 16 taškų skirtumu (62:46), tačiau paskui Kroatijos čempionai apipylė varžovus tritaškiais (per ketvirtąjį kėlinį iš toli pataikė 6 kartus), o per pratęsimą galutinai palaužė svečių pasipriešinimą.

Vienas rungtynių didvyrių buvo amerikietis Willas Cherry. Buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas per tris kėlinius nepelnė nė taško, bet per ketvirtąjį kėlinį ir pratęsimą įmetė 15 taškų.

Kelialapiai. Kelialapius į kitą etapą jau užsitikrino šešios komandos: „Daruššafaka“, Kazanės „Uniks“ (A grupė), „Bayern“ (B grupė), „Lokomotiv“, ALBA ir „Lietuvos rytas“ (C grupė).

Atkakliausiai kovoja D grupės komandos. Šioje grupėje net keturios pirmaujančios ekipos (Las Palmaso „Herbalife“, Liono-Vilerbano ASVEL, Bursos „Tofaš“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“) laimėjo po 4 rungtynes.

Naudingiausias. Naudingiausiu septintojo turo krepšininku pripažintas ASVEL gynėjas Johnas Robersonas. 180 cm ūgio amerikietis trečiadienį pelnė 25 taškus (0/2 dvitaškių, 8/10 tritaškių, 1/2 baudų), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 30 naudingumo balų, o ASVEL išvykoje nugalėjo Ulmo „ratiopharm“ komandą 94:84.

Savaitės lietuviai

Adas Juškevičius („Lietkabelis“). Neprognozuojami A.Juškevičiaus tritaškiai gadino nervus dar vienam varžovui. „Lietkabelio“ gynėjas vėl labai dažnai mėtė iš toli ir pirmajame bei ketvirtajame kėliniuose truktelėjo komandą į priekį. Kita vertus, nemažai jo metimų buvo neparengti ir kėlė sąmyšį tarp komandos draugų. A.Juškevičius žaidė 31 min., pelnė 21 tašką (1/1 dvitaškio, 5/12 tritaškių, 4/5 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

Tautvydas Lydeka (CSP). Tik lapkričio pabaigoje prie naujos komandos prisidėjęs ir vos antrose rungtynėse CSP aprangą vilkėjęs T.Lydeka pradėjo svarbiausią rungtynių spurtą. Vidurio puolėjas antrojo kėlinio pradžioje pelnė 5 iš eilės taškus, o įsibėgėjęs CSP netrukus padidino persvarą iki dviženklės ir nebeatidavė varžovams iniciatyvos. Iš viso T.Lydeka, kuris į Europos taurės turnyrą grįžo po pusketvirtų metų pertraukos, žaidė 15 min. ir pelnė 9 taškus (3/4 dvitaškių, 3/3 baudų) bei išprovokavo 4 pražangas.

Marius Grigonis (ALBA). M.Grigonis bandė prikelti Berlyno komandą ketvirtajame kėlinyje, per kurį pelnė 8 taškus. Lietuvio vedami „albatrosai“ žymiai sumažino atsilikimą, bet buvo per daug praradę per pirmuosius tris kėlinius. Iš viso M.Grigonis per 28 min. pelnė 16 taškų (0/1 dvitaškio, 3/5 tritaškių, 7/8 baudų) ir išprovokavo 6 pražangas. Įdomu, kad per pirmąsias ketverias rungtynes gynėjas nė karto nepelnė 10 taškų, o per kitas trejas – jo rezultatyvumas kiekvieną kartą buvo dviženklis, o sezono vidurkis jau padidėjo iki 11,1 taško.

Savaitės nusivylimas

Simas Jasaitis („Lietkabelis“). S.Jasaitis jautėsi lyg ne savo rogėse, todėl „Lietkabelio“ treneris Artūras Štalbergas nusprendė, kad veterano vieta – ant atsarginių suolo. Veteranas žaidė tik 8,5 min. (jo vidurkis iki šio turo buvo 18,5 min.) ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių).

Europos taurė. 7-asis turas.

A grupė. Zagrebo „Cedevita“ – Stambulo „Daruššafaka“ 89:83 (po pratęsimo), Andoros „MoraBanc“ – Turino „Fiat“ 83:77, „Levallois“ – Kazanės „Uniks“ 67:77.

Rikiuotė: 1. „Daruššafaka“* – 6 ir 1, 2. „Uniks“* – 5 ir 2, 3. „Cedevita“ – 4 ir 3, 4. „Fiat“ – 3 ir 4, 5. „MoraBanc“ – 2 ir 5, 6. „Levallois“ – 1 ir 6.

B grupė. Panevėžio „Lietkabelis“ (A.Juškevičius 21, K.Lavrinovičius 18, D.Lavrinovičius 13, L.Williamsas 10) – Miuncheno „Bayern“ 87:88, Stambulo „Galatasaray“ – Emilijos Redžo „Grissin Bon“ 82:72, Podgoricos „Budučnost“ – Jeruzalės „Hapoel“ 92:75.

Rikiuotė: 1. „Bayern“* – 7 ir 0, 2. „Budučnost“ – 4 ir 3, 3. „Grissin Bon“ – 3 ir 4, 4. „Lietkabelis“ – 3 ir 4, 5. „Galatasaray“ – 2 ir 5, 6. „Hapoel“ – 2 ir 5.

C grupė. Vilniaus „Lietuvos rytas“ (J.Baronas 22, T.Petersonas 21, Ch.Krameris 12) – Belgrado „Partizan“ 93:75, Berlyno ALBA (M.Grigonis 16) – Krasnodaro „Lokomotiv“ 84:89, Limožo CSP (T.Lydeka 9) – Bilbao „Retabet“ 86:74.

Rikiuotė: 1. „Lokomotiv“* – 7 ir 0, 2. ALBA* – 5 ir 2, 3. „Lietuvos rytas“* – 4 ir 3, 4. CSP – 3 ir 4, 5. „Retabet“ – 1 ir 6, 6. „Partizan“ – 1 ir 6.

D grupė. Trento „Dolomiti Energia“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ 103:81, Las Palmaso „Herbalife“ – Bursos „Tofaš“ 92:71, Ulmo „ratiopharm“ – Liono-Vilerbano ASVEL 84:94.

Rikiuotė: 1. „Herbalife“ – 4 ir 3, 2. ASVEL – 4 ir 3, 3. „Tofaš“ – 4 ir 3, 4. „Zenit“ – 4 ir 3, 5. „Dolomiti Energia“ – 3 ir 4, 6. „ratiopharm“ – 2 ir 5.

*Pažymėtos komandos užsitikrino kelialapius į kitą etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.