EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė: skirtingi Lietuvos klubai ir įdomus sutapimas Vokietijoje

Europos taurės aštuntajame ture laimėjo tik viena Lietuvos krepšinio komanda. Laimėjo ta komanda, kuriai labiau reikėjo pergalės – savaitgalį permainų sukrėstas Panevėžio „Lietkabelis“. Tuo tarpu jau praėjusią savaitę kelialapį į kitą etapą užsitikrinęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ buvo priverstas nusilenkti stipresniems varžovams. 

 Vilniaus ir Panevėžio komandos pasirodė skirtingai<br> Lrytas.lt montažas
 Vilniaus ir Panevėžio komandos pasirodė skirtingai<br> Lrytas.lt montažas
Geras rungtynes sužaidė Simas Jasaitis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Geras rungtynes sužaidė Simas Jasaitis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2017, 5:18 PM, atnaujinta Dec 14, 2017, 5:20 PM

Panevėžiečiai. „Lietkabelis“ trečiadienį išvykoje pranoko buvusią brolių Lavrinovičių komandą Emilijos Redžo „Grissin Bon“. Laikinojo trenerio Vitalijaus Černijaus vadovaujami panevėžiečiai labai lygias ir permainingas rungtynes laimėjo po pratęsimo 85:82.

Per keturis kėlinius nė vienai komandai nė sykio nepavyko įgyti didesnės nei 5 taškų persvaros („Lietkabelis“ tokiu skirtumu pirmavo pirmajame kėlinyje, „Grissin Bon“ – trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose). Ir tik per papildomą laiką svečiai peržengė šią ribą ir priešpaskutinę minutę pabėgo nuo varžovų 7 taškais (85:78). Nors Panevėžio komanda daugiau taškų nebepelnė, pergalė iš jos rankų neišsprūdo.

Laimėjęs „Lietkabelis“ nutraukė dar lapkričio viduryje buvusio trenerio Artūro Štalbergo pradėtą penkių pralaimėjimų seriją (skaičiuojant visus turnyrus).

Situacija. Pergalė priartino panevėžiečius prie „Top 16“ etapo. Likus dviem turams iki pirmojo etapo pabaigos 4 iš 8 rungtynių laimėjęs „Lietkabelis“ grupėje dalijasi antrąją vietą su Podgoricos „Budučnost“ komanda. Tiesa, į nugarą vis dar alsuoja po 3 pergales iškovoję „Grissin Bon“ ir Stambulo „Galatasaray“, o vilčių neprarado ir 2 pergales turintis Jeruzalės „Hapoel“. 
Panevėžio komanda dvejas paskutiniąsias rungtynes žais su „Galatasaray“ (kitą antradienį namie) ir „Budučnost“ (gruodžio 27 d. išvykoje). 

B grupėje visiškai ramus tik Miuncheno „Bayern“ klubas, kuris laimėjo visas 8 rungtynes ir jau užsitikrino pirmąją vietą.

Vilniečiai. Irgi išvykoje žaidęs „Lietuvos rytas“, kurio gretose nebuvo Louko Maurokefalidžio bei naujokų Arno Butkevičiaus ir Mindaugo Girdžiūno, pripažino galingai rungtyniaujančio Krasnodaro „Lokomotiv“ pranašumą 68:77. 

Apkarpytos sudėties Vilniaus komanda košės prisivirė rungtynių pradžioje, kai taškus rinko dukart lėčiau nei šeimininkai (7-ąją min. atsiliko 7:20, 18-ąją – 20:41). Nors po pertraukos atsigavę vilniečiai sugebėjo ketvirtojo kėlinio pradžioje sumažinti atsilikimą iki 3 taškų (58:61), „Lokomotiv“ traukinys buvo nuvažiavęs per toli. 

Įdomu, kad Vilniaus krepšininkai per du pirmuosius kėlinius pelnė tik 25 taškus, per trečiąjį – net 29, o ketvirtajame vėl įstrigo ir įmetė 14 taškų. 
„Lokomotiv“ laimėjo jau dvyliktąsias iš eilės rungtynes (skaičiuojant visus turnyrus). Krasnodaro komanda šį sezoną apskritai suklupo tik kartą – spalio 21 d. per Vieningos lygos mačą su Kazanės „Uniks“ klubu. 

Legionieriai. Antradienį kitose šios grupės rungtynėse Vokietijos sostinėje įvyko dviejų užsienio klubams atstovaujančių lietuvių dvikova. Joje Berlyno ALBA gynėjas Marius Grigonis (9 taškai, 2/8 metimų per 25 min.) žaidė truputį rezultatyviau negu Limožo CSP vidurio puolėjas Tautvydas Lydeka (7 taškai, 3/3 dvitaškių per 17 min.), tačiau T.Lydeka buvo daug patikimesnis, o CSP iškovojo pergalę 84:78.

Situacija. C grupėje turnyrinė intriga jau išgaravo – aiškios visos keturios komandos, kurios pateks į „Top 16“ etapą. Tai – pirmąją vietą grupėje užsitikrinusi „Lokomotiv“ (8 pergalės) bei dėl antrosios vietos kovojančios ALBA (5 pergalės), „Lietuvos rytas“ ir CSP (po 4 pergales). 

Autsaiderės Bilbao „Retabet“ ir Belgrado „Partizan“ jau žino, kad europinį sezoną baigs prieš Naujuosius metus. 
„Lietuvos rytas“ per du paskutiniuosius turus susitiks su abiem ekipomis, kurios taip pat pretenduoja į antrąją vietą. Kitą trečiadienį Vilniuje viešės ALBA, o gruodžio 26 d. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai keliaus į Limožą. 

Kelialapiai. Jei C grupės komandos visus keturis kelialapius jau išsidalijo, tai kitose grupėse klausimų liko labai daug. B grupėje, kaip jau minėta, teisę žaisti „Top 16“ etape kol kas užsitikrino tik „Bayern“, A grupėje – Stambulo „Daruššafaka“ ir Kazanės „Uniks“. 

Daugiausiai painiavos D grupėje, kurioje nė viena komanda dar neiškovojo kelialapio ir nė viena komanda neprarado galimybių jį iškovoti. 

Naudingiausias. Naudingiausiu aštuntojo turo krepšininku pripažintas „Bayern“ puolėjas Danilo Barthelis. 26 metų vokietis trečiadienį per 19 min. pelnė 21 tašką (4/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 10/11 baudų) ir surinko 33 naudingumo balus, o Miuncheno komanda rungtynes namie su „Hapoel“ ekipa pavertė lengvu pasivaikščiojimu ir sumindė Izraelio čempionus 111:85.

Beje, 111 taškų įmetęs „Bayern“ pakartojo šio sezono Europos taurės rezultatyvumo rekordą, kurį pirmajame ture pasiekė kitas Vokietijos klubas ALBA, tokiu pat rezultatu 111:85 sutriuškinęs „Partizan“ komandą. 

Ispanai. Pirmą kartą šį sezoną pergales viename ture iškovojo visos trys Europos taurės turnyre žaidžiančios Ispanijos komandos. Andoros „MoraBanc“ namie nugalėjo Zagrebo „Cedevita“ 78:71, Las Palmaso „Herbalife“ taip pat namie – Ulmo „ratiopharm“ 97:84, o „Retabet“ svečiuose – „Partizan“ 83:67.

Bilbao krepšininkams nepadėjo net ir pergalė. Dėl nepalankių rezultatų kituose mačuose jie prarado galimybes patekti į „Top 16“.
Prasta ir „MoraBanc“ padėtis. Andoros ekipa turi tik 3 pergales ir A grupėje užima penktąją vietą. Tikėtina, kad kelialapį į kitą etapą iškovos tik „Herbalife“, kuri laimėjo 5 kartus ir pirmauja D grupėje. 

Rusai. „Lokomotiv“ buvo vienintelis šiame ture laimėjęs Rusijos klubas. Kitos dvi Rusijos komandos irgi žaidė namie, bet įveikti varžovų nesugebėjo. Sankt Peterburgo „Zenit“ nusileido Liono-Vilerbano ASVEL ekipai 89:92, „Uniks“ – „Daruššafaka“ komandai 75:79.

Savaitės lietuviai

Kšištofas Lavrinovičius („Lietkabelis“). Tik trečdalį sezono „Grissin Bon“ aprangą vilkėjęs K.Lavrinovičius Emilijos Redže jautėsi kaip namie ir pirmajame kėlinyje pelnė daugiau nei pusę „Lietkabelio“ taškų (9 iš 15). Paskui veteranas apsukas sumažino ir aukštesnę pavarą vėl įjungė tik per pratęsimą, per kurį įmetė 6 taškus. Iš viso K.Lavrinovičius žaidė 27 min., pelnė 18 taškų (5/11 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/4 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius. 

Simas Jasaitis („Lietkabelis“). Po S.Jasaičio dvitaškio priešpaskutinę pratęsimo minutę „Lietkabelis“ įgijo didžiausią rungtynėse 7 taškų persvarą. Iki tol puolėjas nebuvo labai rezultatyvus, bet per 22 min. pelnė 9 taškus (3/3 dvitaškių, 1/4 tritaškių) ir atkovojo net 11 kamuolių. 

Žygimantas Skučas („Lietkabelis“). Tikrasis Ž.Skučas grįžta. Kol komandą treniravo A.Štabergas, sezono pradžią dėl traumos praleidęs puolėjas per 5 rungtynes pelnė tik 17 taškų, bet trečiadienį žaidė daug ilgiau ir naudingiau. Jis per 19 min. įmetė 11 taškų (4/7 dvitaškių, 3/3 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius. 

Savaitės nusivylimas

Mindaugas Lukauskis („Lietuvos rytas“). Vilniaus komandos veteranas progų turėjo, bet jo ranka nebuvo tvirta. Netaikliai atakavęs M.Lukauskis žaidė 18 min. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/3 tritaškių). 

Europos taurė. 8-asis turas. 

A grupė. Kazanės „Uniks“ – Stambulo „Daruššafaka“ 75:79, Andoros „MoraBanc“ – Zagrebo „Cedevita“ 78:71, Turino „Fiat“ – „Levallois“ 92:86.

Rikiuotė: 1. „Daruššafaka“ – 7 ir 1, 2. „Uniks“ – 5 ir 3, 3. „Cedevita“ – 4 ir 4, 4. „Fiat“ – 4 ir 4, 5. „MoraBanc“ – 3 ir 5, 6. „Levallois“ – 1 ir 7. 

B grupė. Emilijos Redžo „Grissin Bon“ – Panevėžio „Lietkabelis“ (K.Lavrinovičius 18, Ž.Peineris 17, A.Juškevičius 12, Ž.Skučas 11, S.Jasaitis 9, 11 atk.kam.) 82:85, Miuncheno „Bayern“ – Jeruzalės „Hapoel“ 111:85, Stambulo „Galatasaray“ – Podgoricos „Budučnost“ 82:61.

Rikiuotė: 1. „Bayern“ – 8 ir 0, 2. „Budučnost“ – 4 ir 4, 3. „Lietkabelis“ – 4 ir 4, 4. „Galatasaray“ – 3 ir 5, 5. „Grissin Bon“ – 3 ir 5, 6. „Hapoel“ – 2 ir 6. 

C grupė. Krasnodaro „Lokomotiv“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ (Ch.Krameris 21, B.Madgenas 13, M.Echodas 9, 10 atk.kam.) 77:68, Berlyno ALBA (M.Grigonis 9) – Limožo CSP (T.Lydeka 7) 78:84, Belgrado „Partizan“ – Bilbao „Retabet“  67:83.

Rikiuotė: 1. „Lokomotiv“ – 8 ir 0, 2. ALBA – 5 ir 3, 3. „Lietuvos rytas“ – 4 ir 4, 4. CSP – 4 ir 4, 5. „Retabet“ – 2 ir 6, 6. „Partizan“ – 1 ir 7. 

D grupė. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Liono-Vilerbano ASVEL 89:92, Bursos „Tofaš“ – Trento „Dolomiti Energia“ 79:91, Las Palmaso „Herbalife“ – Ulmo „ratiopharm“ 97:84. 

Rikiuotė: 1. „Herbalife“ – 5 ir 3, 2. ASVEL – 5 ir 3, 3. „Dolomiti Energia“ – 4 ir 4, 4. „Zenit“ – 4 ir 4, 5. „Tofaš“ – 4 ir 4, 6. „ratiopharm“ – 2 ir 6. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.