EUROLYGA 2023

„Juventus“ bandys ropštis iš Čempionų lygos lentelės dugno

Utenos „Juventus“ krepšininkai jau nebeturi teisės skirstyti varžovus į stipresnius ir silpnesnius. Norint patekti į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas, A grupės autsaideriui „Juventus“ reikia vytis daugiau pergalių iškovojusius konkurentus, tarp kurių yra ir šią savaitę Utenoje viešinti Turkijos lygos autsaiderė Izmyro „Karšiyaka“. „Juventus“ ir Aleksandaro Trifunovičiaus treniruojamos „Karšiyaka“ komandos rungtynės įvyks trečiadienį. 

 Utenos klubui labai reikia iškovoti pergalę<br> D.Repečkos nuotr.
 Utenos klubui labai reikia iškovoti pergalę<br> D.Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2017, 1:30 PM, atnaujinta Dec 20, 2017, 1:32 PM

Situacija. Čempionų lygoje Utenos komanda per 8 rungtynes iškovojo vos 2 pergales ir A grupėje dalijasi paskutiniąją vietą su Krasnojarsko „Jenisej“ ir Holono „Hapoel“ ekipomis. 

Kitos komandos jau pabėgo į priekį. Mursijos UCAM ir Sasario „Banco di Sardegna“ iškovojo po 4 pergales, „Karšiyaka“ ir Oldenburgo EWE – po 5. 

Geriausiai žaidžia „Monaco“ klubas. Jis vienintelis ne tik A grupėje, bet ir visoje Čempionų lygoje nepatyrė nė vienos nesėkmės. Antradienį „Monaco“ namie 94:64 sutriuškino „Hapoel“ komandą ir iškovojo jau devintąją pergalę (kitos šios grupės ekipos kol kas žaidė po 8 rungtynes). 

Nors iki pirmojo etapo pabaigos liko dar šeši turai, dviejų taškų atsilikimas nuo ketvirtosios vietos yra sunkiai panaikinamas. Kita vertus, „Juventus“ gali siekti bent minimalaus tikslo – Čempionų lygos grupėse penktąją ir šeštąją vietas užimsiančios komandos gaus teisę rungtyniauti FIBA Europos taurės atkrintamosiose varžybose. 

Varžovai. 2015 metais Turkijos čempione tapusi ir užpraeitą sezoną Eurolygoje rungtyniavusi „Karšiyaka“ neblogai žaidžia Čempionų lygoje, bet Turkijos superlygoje šios komandos padėtis labai prasta. Buvę čempionai nusirito tiek, kad nacionalinėse pirmenybėse lenkia vos dvi ekipas ir kovoja dėl išlikimo. 

Skambinti pavojaus varpais dar anksti, bet „Karšiyaka“ vadovai nusprendė nesėdėti sudėję rankų ir jau parengė gelbėjimosi planą. Praėjusią savaitę komandą papildė du naujokai: buvęs Kroatijos rinktinės puolėjas Marko Baničius ir amerikietis Bryonas Allenas, perėjęs iš toje pačioje Čempionų lygos grupėje žaidžiančio Oldenburgo klubo. Beje, atstovaudamas Vokietijos vicečempionų ekipai B.Allenas pelnydavo net 17,4 taško. 

„Karšiyaka“

Turkijos lyga. Laimėjo 3 iš 11 rungtynių ir dalijasi 13-ąją vietą tarp 16 komandų. Sekmadienį išvykoje nugalėjo paskutiniąją vietą užimantį Ušako „Muratbey“ 92:86 (D.J.Kennedy 26, D.Watersas 23, M.Turenas 18). Lyderiai: J.Jonesas (18,4 tšk., 7,7 atk.kam.), D.J.Kennedy (13,9 tšk., 5,3 atk.kam.), D.Watersas (11,7 tšk., 5,1 rez.perd.), S.Woodas (11 tšk.) ir B.Ugurlu (8,4 tšk.). 

Čempionų lyga. Laimėjo 5 iš 8 rungtynių ir dalijasi antrąją vietą. Praėjusiame ture namie pralaimėjo Sasario „Banco di Sardegna“ 70:79 (D.Watersas 20, E.Guvenas 14, S.Woodas 12). Lyderiai: J.Jonesas (21,4 tšk., 6,7 atk.kam.), D.J.Kennedy (19,9 tšk., 10 atk.kam.), D.Watersas (15,4 tšk., 6,6 rez.perd.), S.Woodas (10,5 tšk.) ir M.Turenas (8,7 tšk.). 

Pirmosios rungtynės. Išvykoje „Juventus“ pralaimėjo 78:90 (A.Irelandas 21, S.Buterlevičius 17, K.Guščikas 12/ J.Jonesas 22, D.J.Kennedy 19, D.Watersas 15). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.