EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nelaukti „Žalgirio“ lyderiai ir naujas L. Lekavičiaus vaidmuo

Lukas Lekavičius tapo pagrindiniu Atėnų „Panathinaikos“ įžaidėju ir puikiai atliko jam skirtas pareigas, o pergalių seriją pratęsusio Kauno „Žalgirio“ puolimą išplėtė retai rezultatyviu žaidimu pasižymintys Artūras Milaknis ir Antanas Kavaliauskas. „Velnio tuzinas“ buvo laimingas ne vien jiems – Eurolygos tryliktajame ture pergales iškovojo ir „Žalgiris“, ir visos trys užsienio komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkai.

 Kauniečiai iškovojo Eurolygoje trečiąją pergalę iš eilės<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauniečiai iškovojo Eurolygoje trečiąją pergalę iš eilės<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauniečiai iškovojo Eurolygoje trečiąją pergalę iš eilės<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauniečiai iškovojo Eurolygoje trečiąją pergalę iš eilės<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauniečiai iškovojo Eurolygoje trečiąją pergalę iš eilės<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauniečiai iškovojo Eurolygoje trečiąją pergalę iš eilės<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 21, 2017, 7:30 AM, atnaujinta Dec 21, 2017, 7:32 AM

„Žalgiris“ antradienį namie nugalėjo Bambergo „Brose“ klubą 88:84 ir į savo sąskaitą įsirašė trečiąją iš eilės pergalę. Kauno komandoje žaidė penki lietuviai, pelnę 58 iš 88 taškų. Vokietijos čempionų ekipoje rungtyniavo keturi vokiečiai, bet taškus pelnė tik Maodo Lo (14).

Net trys rezultatyviausi „Žalgirio“ žaidėjai buvo Lietuvos krepšininkai. Karjeros rekordą pasiekęs A.Milaknis pelnė 20 taškų, Paulius Jankūnas – 17, A.Kavaliauskas – 15. Dar 6 taškus pridėjo Edgaras Ulanovas (be to, jis atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir pakartojo sezono rekordą), o Paulius Valinskas žaidė gana trumpai ir nė sykio nemetė į krepšį.

Į dvyliktuką nebuvo įtrauktas Martynas Sajus, o sportinę aprangą apsivilkę Martynas Arlauskas ir Gytis Masiulis visas rungtynes praleido ant suolo.

Per 13 rungtynių 8 pergales iškovojęs „Žalgiris“ užima penktąją vietą.

Susižeidus naudingiausiam Eurolygos lapkričio mėnesio krepšininkui Nikui Kalačiui, L.Lekavičius antradienį perėmė pagrindinio „Panathinaikos“ įžaidėjo pareigas. Buvęs žalgirietis patikimai vadovavo komandos puolimui, per 25 min. pelnė 13 taškų ir padėjo „Panathinaikos“ namie įtikinamai įveikti Tel Avivo „Maccabi“ komandą 89:76.

Antradienį vėl nedaug darbo turėjo Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis. Jis žaidė tik 9 min. (tik antrajame kėlinyje) ir pelnė 2 taškus, o „Real“ savo aikštėje užtikrintai nugalėjo „Valencia“ ekipą 91:72.

Trečiadienį keturių nesėkmių seriją nutraukė Milano „Olimpia“, vos neiššvaisčiusi 25 taškų persvaros, bet pabaigoje sugebėjusi susitelkti ir namie įveikusi Vitorijos „Baskonia“ ekipą 92:85. Vienas svarbiausių pergalės kalvių buvo Artūras Gudaitis, per 25 min. pelnęs 10 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius. Kitas „Olimpia“ lietuvis Mantas Kalnietis pirmajame kėlinyje vos per 2 min. gavo dvi pražangas, todėl žaidė trumpai. Gynėjas per 7,5 min. pelnė 3 taškus.

Po 13 turų „Panathinaikos“ dalijasi trečiąją vietą (9 pergalės), „Real“ – septintąją vietą (7 pergalės), „Olimpia“ – 13-ąją vietą (4 pergalės).

Turo lietuviai

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Po A.Milaknio metimų krepšys kamuolį traukė lyg magnetas. Gynėjas vos įėjęs į aikštę pirmojo kėlinio pabaigoje apipylė varžovus taikliais tritaškiais ir per 29,5 min. pelnė 20 taškų (1/1 dvitaškio, 6/9 tritaškių). Tiesa, karjeros rezultatyvumo rekordą pagerinęs A.Milaknis nepelnė nė taško per paskutiniąsias 14 min. A.Milaknio rezultatyvumas šį sezoną buvo dviženklis tik penktose rungtynėse. Trejose rungtynėse snaiperis nepelnė nė taško, o jo vidurkis po 13-ojo turo yra 7,8 taško. A.Milaknio karjeros rekordas iki šios savaitės buvo 19 taškų.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Ir „Žalgirio“ sirgaliai, ir varžovai jau turėjo įprasti, kad P.Jankūnas aukštesnę pavarą įjungia trečiajame kėlinyje. Rungtynės su „Brose“ klubu nebuvo išimtis. Puolėjas per du pirmuosius kėlinius pelnė tik 4 taškus, bet po pertraukos vėl tapo komandos puolimo ašimi (kartu su E.Ulanovu). Iš viso P.Jankūnas žaidė 24 min., pelnė 17 taškų (4/5 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 6/7 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas. Beje, kelis praėjusius sezonus iš toli dažnai mėtydavęs P.Jankūnas antradienį pataikė tik ketvirtą tritaškį šį sezoną (o ir tas metimas buvo priverstinis).

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičius padarė, kad „Panathinaikos“ nepajustų Niko Kalačio praradimo. Pirmą kartą starto penkete rungtynes pradėjęs lietuvis kūrė progas ir sau, ir komandos draugams ir jau per pirmąsias 4 min. pelnė 8 taškus, o ir paskui puolimui vadovavo patikimiau nei „žaliųjų“ senbuvis Nikos Pappas. L.Lekavičius žaidė beveik 25 min., pelnė 13 taškų (2/2 dvitaškių, 3/5 tritaškių) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Gynėjas rezultatyviau šį sezoną žaidė tik per rungtynes su „Olympiakos“ klubu, į kurio krepšį įmetė 14 taškų. Jo vidurkis – 4,7 taško.

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Pirmojo kėlinio viduryje į aikštę įėjęs vidurio puolėjas iškart ėmė ieškoti kėlių prie varžovų krepšio, o prieš pat sireną pataikytas metimas suteikė jam dar daugiau drąsos ir A.Kavaliauskas iki antrojo kėlinio vidurio pelnė 10 taškų. Tiesa, paskui jo indėlis buvo ne toks žymus, bet A.Kavaliauskui užteko 12 min., kad pelnytų 15 taškų (4/5 dvitaškių, 7/8 baudų) ir išprovokuotų 5 pražangas. Vidurio puolėjas daugiau nei 10 taškų šį sezoną pelnė vos antrą kartą (jis įmetė 16 taškų į „Real“ krepšį), o jo vidurkis yra 5,5 taško.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Pirmoje rungtynių pusėje A.Gudaitis varžovų baudos aikštelėje jautėsi kaip žuvis vandenyje. Ketvirtajame kėlinyje vidurio puolėjui žaisti taip pat gerai nebepavyko, bet priešpaskutinę minutę jo perimtas kamuolys atšaldė Milano komandai padus svilinusią Vitorijos ekipą. A.Gudaitis žaidė 25 min., pelnė 10 taškų (1/1 dvitaškio, 8/9 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Turo nusivylimas

Paulius Valinskas („Žalgiris“). Nors po Dee Bosto išvykimo P.Valinskui atsivėrė didesnės galimybės, gynėjas jomis kol kas nepasinaudoja. Tiesa, antradienį jis klaidų nedarė, bet ir nežaidė taip agresyviai, kaip komandos draugai. P.Valinskas žaidė 7,5 min. ir nė karto nemetė į krepšį. Per trejas pastarąsias rungtynes P.Valinskas nepelnė nė taško (0/5 metimų). Po dešimties turų jo rezultatyvumo vidurkis buvo 4,3 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.