EUROLYGA 2023

Spaudimą Lietuvoje ir Italijoje palyginęs Artūras Gudaitis: „Man jis patinka“

Pirmąjį savo sezoną svetur įpusėjęs Artūras Gudaitis jaučiasi puikiai – Milano „Olimpia“ gretose rungtyniaujantis lietuvis greitai prisitaikė ir prie naujos ekipos, ir prie itališkos kultūros.

 A.Gudaitis.<br> Instagram nuotr.
 A.Gudaitis.<br> Instagram nuotr.
 A.Gudaitis.<br> eurolegue.com nuotr.
 A.Gudaitis.<br> eurolegue.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-12-27 14:18, atnaujinta 2017-12-27 15:00

Nors 24-erių vidurio puolėjas aikštėje įprastai pasirodo kildamas nuo atsarginių žaidėjų suolo, šį vaidmenį išnaudoja puikiai įsiliedamas į trenerio Simone Pianigiani planus.

Šį sezoną Eurolygoje A.Gudaitis vidutiniškai renka po 10 taškų ir atkovoja 5,7 kamuolio.

„Visada buvau tas vyrukas, kurio užduotis aikštėje yra savo komandai suteikti dar vieną ataką, blokuoti varžovų metimą ar dirbti gynyboje“, – oficialiam Eurolygos portalui sakė lietuvis.

– Iki pat rugsėjo vidurio nežinojote, kad žaisite Eurolygoje. Kaip jaučiatės vėl rungtyniaudamas šiame turnyre?

– Jaučiuosi gerai. Komandai viskas kol kas nesiklosto šimtu procentų sėkmingai, turėjome šansą laimėti daugiau rungtynių. Šiuo metu man tai ir yra svarbiausia – laimėti.

Aš asmeniškai esu patenkintas galėdamas vėl varžytis su pajėgiausias Europos krepšininkais ir džiaugiuosi dabartiniu Eurolygos formatu.

– Rungtyniaujate solidžiai ir stabiliai. Kas leido taip greitai prisitaikyti naujoje ekipoje?

– Trenerio sistema nėra sudėtinga, tad galėjau greitai joje rasti savo vietą. Ši sistema yra patogi mobiliam vidurio puolėjui. Nors dažnai keičiame gynybos būdus, krepšinis čia toks pats, kaip ir visur.

Nuo pat pirmosios savo dienos Milane stengiausi būti susikaupęs žaidimui, tad jokių sunkumų nekilo. Žinoma, padėjo ir tai, kad Milane jau ne pirmus metus rungtyniauja ir Mantas Kalnietis.

– Beveik visą savo karjerą, kaip ir šį sezoną, esate nuo suolo kylantis žaidėjas. Ką manote apie tokį vaidmenį?

– Įeidamas į aikštę stengiuosi įnešti energijos ir paveikti žaidimą. Man toks vaidmuo patogus – žinau, kaip jį išnaudoti. Su treneriu jau kalbėjomės, kodėl kylu nuo suolo, ir su tuo visiškai sutinku.

– Tai yra jūsų pirmieji metai žaidžiant užsienyje. Kaip sekėsi pratintis prie kitos kultūros?

– Viskas gerai. Pirmieji metai užsienyje gali būti sudėtingi dėl naujos kalbos, maisto, žmonių ir panašiai, tačiau man Italija tikrai patinka. Nė neprireikė daug laiko pripratimui.

Lietuvoje žmonės labai myli krepšinį, todėl ten kiekvienose rungtynėse jauti spaudimą. Čia taip pat yra spaudimas, bet jis yra kitoks. Kaip legonierius turi komandai padėti siekti gerų rezultatų. Man toks spaudimas patinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.