EUROLYGA 2023

Treneris atviras – lietuvių dievinama krepšinio detalė slepia gilias bėdas

„Mūsų stiprybė visada buvo komandiniai veiksmai, bet neretai po jais slepiamos asmeninių veiksmų spragos“, – Lietuvos krepšinio problemą konstatavo Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) treneris Algirdas Milonas.

 Su jaunaisiais krepšininkais dirbantis A.Milonas pasakojo, kad Lietuvos krepšinis juda ta pačia kryptimi, kur ir viso pasa<br> lrytas.lt montažas.
 Su jaunaisiais krepšininkais dirbantis A.Milonas pasakojo, kad Lietuvos krepšinis juda ta pačia kryptimi, kur ir viso pasa<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2017, 3:04 PM

Jis pabrėžė, kad treneriai privalo kuo greičiau suprasti tikrąjį tikslą. Esą dažnai jie stengiasi su savo komandomis iškovoti kuo daugiau trofėjų ir taip užmiršta tai, kas svarbiausia.

„Treneris turi suprasti, kad į Lietuvos rinktinę pateks ne visa jo komanda-čempionė, o tik vienas ar keli nariai. Čia žaidėjai turės savo gebėjimais iškovoti vietą aukštesniame lygyje, kur asmeninių trūkumų nebegalės paslėpti po komandiniais veiksmais. Kuo anksčiau pradėsime ruošti žaidėjus Lietuvos rinktinėms, o ne vietines komandas-čempiones, tuo sėkmingesni būsime“, – sakė A.Milonas.

Su jaunaisiais krepšininkais dirbantis A.Milonas pasakojo, kad Lietuvos krepšinis juda ta pačia kryptimi, kur ir viso pasaulio.

„Krepšinis yra artinamas NBA modeliui. Jis tampa atletiškesnis, dinamiškesnis, labiau pagrįstas asmeniniais žaidėjų veiksmais. Ta kryptimi dirba ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF), skatindama kuo labiau individualizuoti jaunųjų krepšininkų rengimo procesą, ruošiant ateities aukščiausios klasės žaidėjus“, – sakė jis.

Lietuviai ypač mėgsta aukštinti komandinį krepšinį, tačiau A.Milonas įspėjo, kad jaunieji krepšininkai naujųjų tendencijų pasaulyje atsilieka.

„Lietuviškos krepšinio mokyklos žaidėjai išsiskiria iš kitų savo taktiniu brandumu, tačiau mes dar dažnai atsiliekame techniniame pasirengime, ypač kamuolio perdavime, fiziniame pasirengime, gebėjime patikimai žaisti gynyboje vienas prieš vieną“, – konstatavo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.