EUROLYGA 2023

Egidijus Mockevičius: „Niekas nesiūlė tokių gerų sąlygų kaip Vilniuje“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda jau gruodį sulaukė rimtos paspirties po krepšiu, nors buvo prognozuota, jog klubo naujokas Egidijus Mockevičius sostinės ekipai galės padėti tik kitais metais. Vidurio puolėjas paneigė medikų prognozes – pasirodė LKL mače su „Šiauliais“, o netrukus sublizgėjo Europos taurės rungtynėse Prancūzijoje.

 E.Mockevičius grįžo į aikštę anksčiau nei tikėtasi.<br> bcvilnius.lt nuotr.
 E.Mockevičius grįžo į aikštę anksčiau nei tikėtasi.<br> bcvilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2017, 10:04 AM, atnaujinta Dec 30, 2017, 10:22 AM

Lemiamame mače dėl antrosios C grupės vietos 25-erių žaidėjas surinko dvigubą dviženklį (13 taškų, 10 atk. kamuolių) ir buvo naudingiausias svečių ekipoje.
E.Mockevičius neketina nusiraminti ir stengsis dar labiau pagerinti savo žaidimą.
„Dabar žiūriu tik į labai artimą ateitį. Noriu galutinai viską susitvarkyti, sustiprėti ir sugrįžti į optimalų režimą. Noriu išnaudoti visą savo potencialą“, – bcvilnius.lt kalbėjo puolėjas.
– Koks jausmas po tokios ilgos pertraukos vėl sugrįžti į aikštę?
– Keista, juk buvau priverstas padaryti ilgą pauzę. Dar reikia laiko, kad labiau įsivažiuočiau, priprasčiau prie greičių.

Be krepšinio praleidau kokius 7-8 mėnesius, matosi, jog raumenys yra aptingę, man trūko kontakto, bet manau, jog viską pasiseks pagerinti.
– Ką pagalvojote, kai treneris prieš rungtynes su „Šiauliais“ liepė būti pasiruošusiam pasirodyti aikštėje?
– Tikrai nesitikėjau. Toks jausmas, lyg nuryčiau karčią tabletę – baimės nebuvo, gal kiek apėmė emocijos.

Pirmosios aikštėje praleistos minutės metu į galvą šovė dvi mintys – daug žmonių ir jau pavargau. Kūną užvaldė emocijos, bandžiau, kiek įmanoma labiau padėti komandai.

Žinau, jog kituose klubuose rungtyniaujantiems krepšininkams gali atsirasti psichologinis nuopolis, tačiau aš nekreipiu dėmesio. Jei treneris būtų pasirinkęs kitaip, galbūt ir mačas būtų pasukęs kita linkme. Džiaugiuosi, jog man buvo suteiktas šansas ir mums pasisekė laimėti.
– Kaip pavyksta pritapti trenerio Rimo Kurtinaičio taktinėse schemose ir suprasti jo norus?
– Aišku, visada gali būti geriau, tačiau tai – tik laiko klausimas. Kad ir kiek viską bandžiau išmokti būdamas šalia aikštės, tačiau ne viskas yra įmanoma. Žaidybinė praktika suteikia labai didelį įnašą, kaip tu jautiesi komandos viduje ir schemose. Po truputį jau apsiprantu.
– Ką manote apie būsimus varžovus antrajame Europos taurės etape?
– Kaip ir sakė treneris, mes nesirenkame varžovų. Einame į aikštę ir darome savo darbą, bandome laimėti. Nėra prasmės rinktis, nes „Top 16“ etape visos komandos būna stiprios.
– Ar Vilniaus ekipoje yra draugas, su kuriuo sutariate labiausiai?
– Sutariu su visais. Puikiai bendraujame su amerikiečiais, išvykose viename kambaryje gyvenu su Benu Madgenu, su juo irgi palaikau šiltus santykius.

Daugumą ekipos narių pažinojau jau anksčiau. Visa komanda gera ir draugiška. Galbūt padeda ir JAV praleistas laikas, nes neturiu kalbos barjero. Aišku, nesu ir drovus žmogus, galiu bendrauti su visais.
– Kodėl pasirinkote „Lietuvos ryto“ ekipos pasiūlymą? Į kokius pagrindinius dalykus kreipėte dėmesį, kai sprendėte, kuriame klube tęsite savo karjerą?
– Buvo sudarytos tokios sąlygos, kokių niekur kitur nebūčiau gavęs. Mane patikino, jog gydytojai, treneriai neskubins sugrįžti į aikštę ir lauks, kol būsiu pasiruošęs.

Komanda sutiko laukti ir jei taip yra, vadinasi, yra pasitikėjimas ir tikėjimas tavimi. Nesinori nuvilti, kai yra suteikiama tiek galimybių.
– Teko matyti kartu į krepšį mėtant su klubo viceprezidentu Linu Kleiza. Koks buvo jo indėlis į jūsų sprendimą?
– Su Linu jau buvau kalbėjęs praėjusią vasarą apie būsimą sprendimą. Pašnekėjome, jis paaiškino situaciją. L.Kleiza taip pat buvo patyręs panašią traumą, todėl gali pasidalinti vertingais patarimais.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.