EUROLYGA 2023

„Neptūnui“ rungtynės su čempionais bus repeticija prieš kitą etapą

Nors Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai praėjusią savaitę Čempionų lygos rungtynėse gavo skambų antausį nuo Salonikų PAOK komandos, Kazio Maksvyčio auklėtiniai sulaukė ir geros žinios – dėl palankių rezultatų kitose dvikovose klaipėdiečiai užsitikrino teisę žaisti FIBA turnyro atkrintamosiose varžybose.

"Neptūno" krepšininkas Renaldas Seibutis<br>G.Šiupario nuotr.
"Neptūno" krepšininkas Renaldas Seibutis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2018, 1:06 PM, atnaujinta Feb 6, 2018, 1:10 PM

„Neptūnui“ padėjo Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ klubas, namie sutriuškinęs Šalono prie Sonos „Elan“ komandą. O šią savaitę Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginantis „Iberostar“ lankosi Lietuvoje ir antradienį 14-ajame ture bus paskutinis „Neptūno“ varžovas reguliariojo sezono B grupėje.

Situacija

Likus vienam turui iki pirmojo etapo pabaigos B grupėje paaiškėjo trys iš keturių komandų, gausiančių kelialapius į atkrintamąsias varžybas. Tai – per 13 rungtynių po 11 pergalių iškovoję „Iberostar“ ir Liudvigsburgo „Riesen“ bei 7 kartus laimėjęs „Neptūnas“.

„Iberostar“ ir „Riesen“ jau užsitikrino aikštės pranašumą aštuntfinalyje, bet varžosi dėl pirmosios vietos grupėje, kuri užtikrins ir aikštės pranašumą ketvirtfinalyje. Tuo tarpu didelio skirtumo tarp trečiosios ir ketvirtosios vietų nėra.

Dėl ketvirtojo kelialapio B grupėje kovoja PAOK ir „Ventspils“. Šios komandos laimėjo po 6 rungtynes, o antradienį akis į akį susidurs Ventspilyje.

Kelialapiai

Prieš paskutinįjį turą kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino 11 klubų: „Monaco“, Oldenburgo EWE, Mursijos UCAM (A grupė), „Iberostar“, „Riesen“, „Neptūnas“ (B grupė), Bandirmos „Banvit“ (C grupė), Stambulo „Bešiktaš“, „Nanterre“ ir Nimburko ČEZ (D grupė).

Kol kas teisės žaisti aštuntfinalyje negavo nė viena legionierių iš Lietuvos turinti užsienio komanda. Tačiau paskutiniajame ture lemiamas rungtynes žais „Ventspils“ (su Juliumi Juciku), Zeliona Guros „Stelmet“ (su Martynu Gecevičiumi) ir Venecijos „Umana“ (be sunkią traumą patyrusio Gedimino Oreliko).

Kapo d‘Orlando „Betaland“ su Arnoldu Kulboka jau nebeturi galimybės pakilti iš paskutinės vietos B grupėje.

Komandos, kurios grupėse užims penktąją ir šeštąją vietas, gaus teisę pereiti į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Dėl šios teisės kovoja ir A grupėje žaidžiantis Utenos „Juventus“.

„Iberostar“

Ispanijos lyga. Laimėjo 11 iš 19 rungtynių ir dalijasi septintąją vietą. Šeštadienį namie nugalėjo Burgoso „San Pablo“ 84:76 (F.Vazquezas 19, M.Ponitka ir D.White‘as po 15). Lyderiai: M.Ponitka (15,5 tšk., 6,1 atk.kam.), K.Vasileiadis (10,3 tšk.), M.Tobey (9,8 tšk., 5,9 atk.kam.) ir T.Abromaitis (9,2 tšk.).

Čempionų lyga. Laimėjo 11 iš 13 rungtynių ir B grupėje dalijasi pirmąją vietą su Liudvigsburgo „Riesen“. Abu pralaimėjimus patyrė žaisdamas su „Ventspils“. Praėjusiame ture namie nugalėjo Šalono „Elan“ 82:62 (M.Tobey 13, D.White‘as 12). Lyderiai: M.Tobey (13,8 tšk., 6,5 atk.kam.), M.Ponitka (9,9 tšk.), T.Abromaitis (9,8 tšk.), D.White‘as (8,8 tšk.) ir K.Vasileiadis (8,8 tšk.).

Pirmosios rungtynės. Gruodžio pradžioje Lagūnoje „Neptūnas“ pralaimėjo 67:90 (A.Butkevičius 18, M.Girdžiūnas 11, J.Palaciosas 10/ T.Abromaitis 18, R.Allenas 16, M.Ponitka 13).

Permainos. Gruodžio pradžioje „Iberostar“ sudarė sutartį su Kostu Vasileiadžiu. Sausio viduryje sunkią kelio traumą patyrė ir iki sezono pabaigos iš rikiuotės iškrito komandos kapitonas Nicolasas Richotti. Į jo vietą buvo pakviestas Joshas Akognonas, bet sausio pabaigoje jis irgi patyrė kelio traumą ir negalės žaisti dar apie porą mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.