EUROLYGA 2023

„Juventus“ krepšininkai Ispanijoje bandys gyvendinti sunkią užduotį

Utenos „Juventus“ krepšininkai trečiadienį atsisveikins su Čempionų lygos turnyru. Tiesa, Utenos komanda dar turi viltį, kad tarptautinis sezonas jai nesibaigs – jei „Juventus“ išvykoje nugalės Mursijos UCAM klubą ir sulauks palankaus rezultato kitose rungtynėse, gaus teisę rungtyniauti FIBA Europos taurės atkrintamosiose varžybose.

 Utenos klubas sieks pergalės Ispanijoje.<br> V.Gimžausko nuotr.
 Utenos klubas sieks pergalės Ispanijoje.<br> V.Gimžausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 1:27 PM, atnaujinta Feb 7, 2018, 1:28 PM

Situacija

Čempionų lygos A grupėje dar prieš paskutinįjį turą paaiškėjo visi keturi klubai, kurie gaus kelialapius į atkrintamąsias varžybas. Tai – visas 13 rungtynių laimėjęs „Monaco“, Izmyro „Karšiyaka“ (9 pergalės), Oldenburgo EWE (8) ir UCAM (7).

Taip pat jau aišku, kad Sasario „Banco di Sardegna“ užims penktąją vietą ir žais FIBA Europos taurės atkrintamosiose varžybose.
Trys silpniausios A grupės komandos („Juventus“, Holono „Hapoel“ ir Krasnojarsko „Jenisej“) per 13 turų iškovojo po 3 pergales.

Paskutiniajame ture visos autsaiderės žais išvykose: „Juventus“ iškeliavo į Mursiją, „Hapoel“ – į Oldenburgą, „Jenisej“ – į Sasarį. 
Jei visos trys komandos surinks vienodai taškų ir galutinėje lentelėje, šeštąją vietą užims „Hapoel“. „Juventus“ į šeštąją vietą pakiltų tik tuo atveju, jei laimėtų Mursijoje, o „Hapoel“ pralaimėtų Oldenburge. 

Utenos krepšininkams palanku tai, kad jų varžovė Mursijos komanda jau nebeturi turnyrinės motyvacijos. Tuo tarpu Holono ekipai reikės kovoti su Oldenburgo klubu, kuris dar gali grupėje pakilti į antrąją vietą. Antroji vieta svarbi dėl to, kad suteikia aikštės pranašumą atkrintamųjų varžybų aštuntfinalyje. 

Kelialapiai

Dviejose grupėse varžybos baigėsi antradienį. Jose kelialapius į aštuntfinalį iškovojo Lagūnos „Iberostar“, Liudvigsburgo „Riesen“, Salonikų PAOK, Klaipėdos „Neptūnas“ (B grupė), Strasbūro SIG, Bandirmos „Banvit“, Atėnų AEK ir Bairoito „medi“ (C grupė). 

Dvi komandos, kurioms atstovauja Lietuvos krepšininkai, antradienį žaidė lemiamas rungtynes, bet patyrė nesėkmes. „Ventspils“ su Juliumi Juciku pralaimėjo PAOK klubui, o Venecijos „Umana“, kuriai dėl sunkios traumos negali padėti Gediminas Orelikas, nugalėjo Madrido „Estudiantes“ klubą, bet dėl nepalankių rezultatų kituose mačuose irgi liko už borto.

„Ventspils“ ir „Umana“ gavo teisę pereiti į FIBA Europos taurės turnyrą.

D grupėje paskutiniojo turo rungtynės vyks trečiadienį. Šioje grupėje kelialapius užsitikrino Stambulo „Bešiktaš“, Nimburko ČEZ ir „Nanterre“. Į ketvirtąją vietą pretenduoja Zeliona Guros „Stelmet“, kurioje žaidžia Martynas Gecevičius, ir Avelino „Sidigas“. 

UCAM

Ispanijos lyga. Laimėjo 10 iš 19 rungtynių ir dalijasi devintąją vietą. Sekmadienį svečiuose pralaimėjo Malagos „Unicaja“ 67:78 (Ch.Kloofas 17, C.Hannah 13, O.Soko 12). Lyderiai: C.Hannah (13,4 tšk., 4,1 rez.perd.), O.Soko (10,3 tšk.), V.Benite (9,7 tšk.) ir B.Olesonas (9,2 tšk.). C.Hannah buvo išrinktas geriausiu Ispanijos lygos sausio mėnesio krepšininku. 

Čempionų lyga. Laimėjo 7 iš 13 rungtynių ir A grupėje užima ketvirtąją vietą. Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo „Monaco“ 75:83 (V.Benite 22, Ch.Kloofas 13, A.Urtasunas 11). Lyderiai: O.Soko (14,4 tšk., 8 atk.kam.), C.Hannah (13,5 tšk., 4,2 rez.perd.), B.Olesonas (13,1 tšk., 3,1 rez.perd.), V.Benite (12,8 tšk.) ir S.Rojasas (9,4 tšk., 6,3 atk.kam.). 

Pirmosios rungtynės. Gruodžio pradžioje Utenoje „Juventus“ pralaimėjo 83:93 (A.Irelandas ir L.Dandy po 21, J.Flowersas 13/ B.Olesonas 18, C.Hannah, K.Tumba ir S.Rojasas po 13). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo