EUROLYGA 2023

Anapilin iškeliavo pirmasis S. Štombergo, M. Žukausko ir kitų garsių žaidėjų treneris

Šeštadienį Anapilin iškeliavo buvęs ilgametis Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos treneris Algimantas Sercofas. Jam kovo 15 dieną būtų suėję 71-eri metai. 

Mirė pirmasis garsių krepšininkų treneris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mirė pirmasis garsių krepšininkų treneris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2018, 4:52 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:51 PM

Kūno kultūros ir sporto departamento medaliu Už nuopelnus Lietuvos sportui (2003 m.) ir Lietuvos krepšinio federacijos padėkos ženklu apdovanotas treneris išugdė tokius krepšininkus kaip Saulius Štombergas, Eurelijus Žukauskas, Deividas Gailius, Simonas Serapinas ir daugelis kitų.  

Sercofas Jurgis Algimantas (1947 03 15 Priekulė), krepšinio treneris, mokytojas. Lietuvos nusipelnęs treneris . (1997). Klaipėdos krepšinio m‑los auklėtinis. Pirmasis tr. M. Kriščiūnas. 1975 baigė LVKKI. 1980-2006 Klaipėdos V. Knašiaus krepšinio m‑los tr., 2006-09 Klaipėdos Vėtrungės g‑jos kūno kultūros  mokytojas. Žymesnieji ugdytiniai: S. Štombergas, E. Žukauskas, S. Serapinas, Ž. Jonušas, D. Gailius.

Greičiausiai iki pat dabar aš laiką leisčiau  statybų aikštelėje, jei ne pirmasis jo treneris Algimantas Sercofas ir jo kolega, reprezentacinės uostamiesčio ekipos „Neptūno“ strategas Eugenijus Milkontas. A. Sercofas vieną kartą pamatė, kaip  su draugais žaidžiu krepšinį Klaipėdos šeštosios vidurinės mokyklos (dab. „Versmės“ gimnazija) aikštelėje, ir  pakvietė grįžti.( Jau dvidešimties sulaukęs Eurelijus vėl viską turėjo pradėti iš naujo.) Daug dirbau individualiai su savo pirmuoju treneriu A.Sercofu", – prisiminimais apie dalijosi E.Žukauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.