EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ krepšininkas Donatas Sabeckis – naudingiausias LKL savaitės žaidėjas

 

Donatas Sabeckis<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Sabeckis<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Sabeckis<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Sabeckis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 12, 2018, 12:28 PM

Donatas Sabeckis pripažintas naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) savaitės žaidėju. „Šiaulių“ klubo atstovas atliko net 16 rezultatyvių perdavimų ir 29 naudingumo balais prisidėjo prie pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

D. Sabeckis padėjo „Šiauliams“ įveikti varžovus 100:79 ir įsitvirtinti penktoje turnyro lentelės vietoje. Gynėjas taip pat pelnė 14 taškų (dvitaškiai 1/3, tritaškiai 3/3, baudos 3/6), atkovojo 1 ir perėmė 4 kamuolius. 29 naudingumo balai – geriausias D. Sabeckio pasirodymas šį sezoną.

D. Sabeckis į naudingiausiųjų penketą pateko ir praėjusią savaitę, o naudingiausiu savaitės žaidėju šį sezoną jis tapo pirmą kartą.

Geriausių savaitės žaidėjų penkete prie jo taip pat prisijungė Alytaus „Dzūkijos“ duetas Anatolijus Kaširovas ir Parrishas Petty bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderiai Rokas Giedraitis ir Travisas Petersonas.

Bene vieną didžiausių staigmenų pateikusios „Dzūkijos“ gretose A. Kaširovas sužaidė geriausias karjeros rungtynes. Puolėjas padėjo dzūkams net 98:73 nugalėti Panevėžio „Lietkabelį“, o pats pelnė 25 taškus (dvitaškiai 9/11, baudos 7/8), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. Rusas pagerino savo efektyvumo, rezultatyvumo, pataikytų dvitaškių ir baudų rekordus.

Jo komandos draugas P. Petty per susitikimą pelnė 11 taškų (dvitaškiai 2/4, tritaškiai 1/2, baudos 4/4), atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 22 naudingumo balus.

Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ užtikrintai 104:92 nugalėjo Utenos „Juventus“, o pagrindinis pergalės kalvis buvo T. Petersonas. Beveik mėnesį nežaidęs amerikietis pelnė 18 taškų (dvitaškiai 3/4, tritaškiai 3/4, baudos 3/3), atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

Jo komandos draugas R. Giedraitis pelnė 17 taškų (dvitaškiai 3/5, tritaškiai 3/6, baudos 2/2), atkovojo 8 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą ir surinko 21 naudingumo balą.

Į savaitės naudingiausiųjų penketuką pretendavo tik aštuonių LKL komandų atstovai. Kėdainių „Nevėžio“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praėjusią savaitę nežaidė, jie tarpusavyje jėgas išbandys pirmadienį Kėdainiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.