EUROLYGA 2023

Didžioji žalgiriečio V. Micičiaus aistra – ne krepšinis

Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas 24-erių serbas Vasilije Micičius žaidžia vieną geriausių sezonų savo karjeroje. Viso to galėjo nenutikti, jei žalgirietis būtų pasirinkęs savo didžiąją aistrą – slidinėjimą.

Vasilije Micič<br>G.Šiupario nuotr.
Vasilije Micič<br>G.Šiupario nuotr.
V.Micičius <br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Micičius <br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Micičius <br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Micičius <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 3:06 PM

Geri rezultatai stebina, nes būdamas vaiku V.Micičius siekė karjeros visai kitame sporte – kalnų slidinėjime. „Slidinėjimas yra mano pirmoji ir didžiausia meilė. Nors myliu ir krepšinį“, – oficialiam Eurolygos portalui euroleague.net sakė krepšininkas. 

V.Micičius užaugo kalnuotoje Serbijoje, jo tėtis dirbo kalnuose, todėl dar vaikystėje  žalgirietis pamėgo slidinėjimą.

„Buvau tikrai geras, talentingas. Ant slidžių praleisdavau pusę metų“, – prisimena V.Micičius

Jis keturis kartus tapo Serbijos bei du kartus Balkanų regiono čempionu kalnų slidinėjimp varžybose.

Tačiau nutiko taip, jog tuose pačiuose kalnuose V. Micičius susipažino ir su krepšinio subtilybėmis. Jis susižavėjo ten vykusia krepšinio stovykla ir palaipsniui slides pakeitė oranžinis krepšinio kamuolys.

Didžiausias lūžis įvyko tuomet, kai jis su visa šeima persikraustė gyventi į Serbijos sostinę Belgradą, kur V.Micičius pradėjo gilintis į krepšinio paslaptis. „Perėjimas į krepšinį buvo spontaniškas, nes persikėlėme gyventi  į didelį miestą“, – sakė krepšininkas.

Serbas prisimena, jog 2006-siais metais, praėjus dvejiems metams nuo reguliaraus slidinėjimo pabaigimo, jis dalyvavo šalies čempionate ir finišavo net antroje vietoje.

Talento slidinėjime jam tikrai netrūko, tačiau didesnės perspektyvos buvo žaidžiant krepšinį. „Jaučiau, kad turiu potencialo. Dalį to, ką išmokau slidinėdamas, galiu panaudoti krepšinio aikštelėje“, – pripažįsta sportininkas.

Ir panašu, kad krepšinis nebuvo blogas pasirinkimas. Jau daugiau nei dešimt metų serbas puikiai jaučiasi krepšinio aikštelėje, o šis sezonas yra vienas geriausių jo karjeroje.

Tačiau atsisakyti slidinėjimo žalgirietis neketina. „Slidinėjimas yra pats gražiausias sportas. Užaugau kalnuose, kur daug sniego ir viskas gražu bei saugu. Kuomet baigsiu krepšininko karjerą iš karto išvyksiu slidinėti dviems mėnesiams“, – sakė V.Micičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.