EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nepritapęs L. Lekavičius ir pergalėmis nepaversti taškai

Iš devynių Eurolygos 28-ajame ture žaidusių Lietuvos krepšininkų taškų nepelnė tik Lukas Lekavičius. Tačiau ketvirtadienį jis vienintelis atstovavo laimėjusiai komandai. Tuo tarpu rezultatyviai žaidusių Pauliaus Jankūno, Artūro Milaknio ir Artūro Gudaičio taiklūs metimai pergalėmis nebuvo paversti.

Lukas Lekavičius nesublizgėjo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius nesublizgėjo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 11:53 AM

Tris kėlinius darniai žaidęs, bet paskutiniajame kėlinyje varžovų gynybos pinklių neišnarpliojęs Kauno „Žalgiris“ išvykoje pripažino Madrido „Real“ pranašumą 81:88. Lietuvos čempionai pralaimėjo jau dešimtąsias iš eilės rungtynes „karališkajam“ klubui, bet dėl tą patį vakarą Tel Avivo „Maccabi“ klubo patirtos nesėkmės jau ir formaliai pirmą kartą šiuolaikinės Eurolygos istorijoje užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas. 

Treneris Šarūnas Jasikevičius namie vėl paliko Martyną Arlauską ir Martyną Sajų, o į Ispaniją nusivežė šešis lietuvius. Jie pelnė daugiau nei pusę komandos taškų – 49 iš 81. Madrido ekipoje žaidė trys ispanai, kurie pelnė 23 taškus. 

Rezultatyviausias rungtynių žaidėjas buvo 21 tašką įmetęs Paulius Jankūnas. Artūras Milaknis pelnė 14 taškų, Antanas Kavaliauskas – 8, Edgaras Ulanovas, Gytis Masiulis ir pirmą kartą per Eurolygos rungtynes į starto penketą patekęs Paulius Valinskas – po 2. 

„Žalgiris“ kelialapį į ketvirtfinalį oficialiai užsitikrino, kai Tel Avivo arenoje nuaidėjo sirena, užfiksavusi, kad vietos „Maccabi“ namie pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ klubui 75:76. „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius prie šios atėniečių pergalės neprisidėjo – jis žaidė labai trumpai ir nepelnė nė taško. 

Du Milano „Olimpia“ aprangą vilkintys lietuviai žaidė daug ilgiau, bet galutinio tikslo nepasiekė – Italijos lygos lyderiai namie pralaimėjo „Valencia“ komandai 89:93. Artūras Gudaitis pelnė 13 taškų, Mindaugas Kuzminskas – 8. Mantas Kalnietis vėl nebuvo registruotas.

Savaitės lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). „Žalgirio“ kapitonas labai lengvai pasprukdavo nuo jį dengusių varžovų ir dažnai atakavo netrukdomas iš vidutinio nuotolio. P.Jankūnas metė net 16 dvitaškių ir pasiekė šios statistikos kategorijos karjeros rekordą bei pakartojo per rungtynes atliktų metimų žaidžiant karjeros rekordą. Nors nemažai puolėjo metimų skriejo šalia tikslo, jis per 25 min. pelnė net 21 tašką (9/16 dvitaškių, 3/4 baudų), be to, atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas. 20 ar daugiau taškų P.Jankūnas šį sezoną pelnė trečiose rungtynėse. Jo vidurkis yra 12 taškų. 

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis pasismagino antrojo kėlinio antroje pusėje, kai varė į neviltį varžovus tolimais metimais ir per 4 min. pelnė 9 taškus. Deja, snaiperio taiklių šūvių atsargos gana greitai išseko ir po pertraukos jis savo sąskaitą papildė vos 2 taškais. Iš viso A.Milaknis žaidė 26 min., pelnė 14 taškų (1/3 dvitaškių, 4/5 tritaškių) ir atkovojo 4 kamuolius, tačiau padarė net 5 klaidas. Jo vidurkis yra 8,6 taško. 

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Vos įėjęs į aikštę pirmojo kėlinio viduryje A.Gudaitis labai sustiprino „Olimpia“ puolimą ir antroje ketvirčio pusėje per 5 min. pelnė 7 taškus (kaip tik šioje rungtynių atkarpoje milaniečiai žaidė geriausiai). Tačiau paskui „Valencia“ aukštaūgiai išsprendė lietuvio problemą ir nebeisdavo jam susikurti gerų progų. A.Gudaitis žaidė 24 min., pelnė 13 taškų (5/9 dvitaškių, 3/3 baudų) ir atkovojo 8 kamuolius. Jo vidurkiai yra 10 taškų ir 6,2 atkovoto kamuolio.

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). A.Kavaliauskas neatliko didelių žygdarbių, bet pirmoje rungtynių pusėje visą laiką buvo ten, kur ir privalėjo būti: sėkmingai stabdė varžovų aukštaūgius savo baudos aikštelėje ir įveikdavo oponentų gynybą po varžovų krepšiu. Deja, ketvirtajame kėlinyje vaizdas pasikeitė ir kauniečių vidurio puolėjas abiejose aikštės pusėse pralaimėjo beveik visas dvikovas Felipe Reyesui. A.Kavaliauskas žaidė 14 min. ir pelnė 8 taškus (4/8 dvitaškių). Jo vidurkis yra 5,4 taško. 

Savaitės nusivylimai

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičius antrojo kėlinio pradžioje per trumpą atkarpą padarė dvi klaidas ir netaikliai metė į krepšį, tad treneris Xavieras Pascualis nusprendė, kad komanda geriau žais be lietuvio ir po pertraukos jo į aikštę nebeleido. Gynėjas žaidė tik 4,5 min. ir taškų nepelnė (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio). L.Lekavičiaus sezono vidurkis yra 4,2 taško. 

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas atrodo išsimušęs iš vėžių. Nors jo žaidime būna ir sėkmingų epizodų, puolėjas abiejose aikštės pusėse neretai daro tokias klaidas, kokių sezono pirmojoje dalyje nedarydavo. Ketvirtadienį jis žaidė 21,5 min., pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 4 kartus. E.Ulanovo rezultatyvumas buvo vienženklis jau devintose iš eilės rungtynėse, o vidurkis smuktelėjo iki 7,5 taško. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.