EUROLYGA 2023

Dainius Šalenga apsisprendė: deda tašką krepšininko karjeroje

40-metis Dainius Šalenga žavėjo savo ilgaamžiškumu, tačiau galiausiai nusprendė – atėjo laikas kabinti sportbačius ant vinies. Veteranas Krepsinis.net portalui patvirtino, jog baigė krepšininko karjerą ir pradeda naują gyvenimo etapą. 

 Dainius Šalenga nusprendė baigti karjerą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Dainius Šalenga nusprendė baigti karjerą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Miknevičiūtė (krepsinis.net)

Apr 10, 2018, 3:28 PM, atnaujinta Apr 10, 2018, 6:48 PM

„Buvo variantų, galėjau važiuoti į užsienį, bet tokio kelio nepasirinkau“, – teigė jis, ir anksčiau ne kartą kalbėjęs apie tai, jog nori likti savoje šalyje.  

D.Šalenga sako, jog savo gyvenimą bandys toliau sieti su profesionaliu sportu ir trenerio darbu. 

„Yra planų pradėti trenerio karjerą, save labiau sieju su profesionalesniais žaidėjais, ne vaikais. Tik darbas turi teikti malonumą, dar nesu jo dirbęs, nežinau, kaip man seksis. Trenerio darbas – labai sunkus, tik pradėjęs dirbti pamatysiu, ar man jis patiks“, – kalbėjo D.Šalenga. 

D.Šalenga profesionaliai krepšinį žaidė nuo 1997 metų, jis rungtyniavo Vilniaus „Sakaluose“, Kauno „Žalgiryje“, Žeronos „Akasvayu“, Kijevo „Budivelnik“, Panevėžio „Lietkabelyje“, Utenos „Juventus“ ir eilę pavadinimų jo žaidimo metu pakeitusiose Prienų ekipoje. 

Per ilgametę karjerą krepšininkas tapo LKL čempionu, sykį laimėjo LKL dėjimų konkursą, triskart kėlė į viršų BBL čempionų taurę. Kartu su Lietuvos vyrų rinktine jis yra iškovojęs 2003 m. Europos čempionato auksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.