EUROLYGA 2023

Įsibėgėjantis D. Gvezdauskas ištempė „Omegą“ į finalą

Kauno r. „Omega“ antrą sezoną iš eilės varžysis dėl RKL A diviziono nugalėtojų titulo. Ketvirtose pusfinalio serijos rungtynėse Rolando Urkio treniruojama komanda palaužė Plungės „Olimpą“ ir seriją laimėjo rezultatu 3:1.

 "Omega" klubas žengė į RKL finalą
 "Omega" klubas žengė į RKL finalą
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2018, 4:23 PM

Antrą sykį pusfinalio serijoje į Plungę nuvykusi „Omega“ tą kartą subūrė ne tokias skaitlingas pajėgas. Tiesa, tai galbūt ir išėjo į naudą, kadangi susitelkęs svečių septynetas sužaidė itin užtikrintai bei iškovojo pergalę rezultatu 87:68. „Omega“ trečiojo kėlinio pradžioje vienu metu turėjo daugiau nei 20 taškų persvarą, tačiau kovingieji žemaičiai po 10 minučių sugebėjo deficitą aptirpdyti beveik per pusę.

Visgi tai ir buvo viskas, ką plungiškiams pavyko padaryti. „Omegos“  treneris po rungtynių sutiko su tuo, jog septyni jo auklėtiniai jautė didesnį pasitikėjimą savimi.

„Galbūt komanda labiau susitelkė, nes buvome septyniese. Kai žaidėjų mažiau, visi tiki savo jėgomis ir žino, kad jų nepakeis ir galės žaisti laisviau. Po kelių klaidų krepšininko ant suolo nesodins. Puikus pavyzdys – Utenos „Juventus“ rungtynėse su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Pats žinau, ką tai reiškia. Taip ir atsitiko“, – pavyzdį iš Lietuvos čempionato kovų pateikė R.Urkis.

Paskutiniosios dvejos rungtynės šį sezoną itin sėkmingai susiklostė „Omegą“ šiemet papildžiusiam gynėjui Dariui Gvezdauskui. Krepšininkas per du susitikimus pelnydavo po 27 taškus bei pataikė net 8 tritaškius iš 11.

Solidžiu D.Gvezdausko žaidimu pasidžiaugė ir R.Urkis, kuris tikisi, jog patyręs snaiperis pademonstruos visą savo potencialą finalo serijoje su reguliaraus sezono nugalėtoja Gargždų SC ekipa.

„Darius prieš kelerius metus žaidė LKL, tad, žinoma, iš jo tikimės nemažai. Dar neaišku, ar jis pasiekė savo piką. Finale prieš jį turėtų būti speciali gynyba ir žiūrėsime, kaip jam seksis rasti išeičių. Lyderis turi parodyti save sunkiausiuose momentuose, traukti komandą į priekį ir turėtų atsarginių variantų. Darius mums tikrai labai padeda ir aš juo, žinoma, tikiu“, – teigė „Omegos“ strategas.

Finalo serija bus žaidžiama iki trijų pergalių. Pirmi trys susitikimai numatomi balandžio 17-ąją, 20-ąją bei 23-iąją dienomis. Pirmojo bei trečiojo mačo šeimininkė bus Gargždų SC komanda, antrojo – „Omega“.

Be to, šiandien, balandžio 11-ąją dieną, įvyks lemiama – trečioji – akistata SIL-RKL B diviziono pusfinalio serijoje tarp „Kelmės“ ir Tauragės „Fortūnos-Agavos“. Dvikovos Kelmėje pradžia – 19 val.

Šios poros nugalėtojas ne tik pateks į A divizioną, bet ir finale susigrums su Klaipėdos „VKKM-Neptūną“ serijoje 2:0 nugalėjusia Šilalės „Lūšimi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.