EUROLYGA 2023

Donato Motiejūno agentas prakalbo apie neramią krepšininko vasarą

Mindaugas Kuzminskas ir Donatas Motiejūnas atostogas pradėjo anksti – du NBA lietuviai liko už atkrintamųjų rungtynių borto, o jų mintys krypsta į artėjančią vasarą.

  Donato Motiejūno ir Mindaugo Kuzminsko sezonai buvo skirtingi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
  Donato Motiejūno ir Mindaugo Kuzminsko sezonai buvo skirtingi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-27 13:20, atnaujinta 2017-08-29 20:11


O ji, atrodo, krepšininkams bus labai svarbi: jie ne tik lies prakaitą kartu su Lietuvos rinktine, bet ir rūpinsis daug klausimų paliekančiais artėjančio sezono reikalais.  M.Kuzminskas jau gali jaustis ramus, o D.Motiejūnui ši vasara gali būti lemtinga visai tolesnei karjerai.


Kol ne vieno NBA klubo dėmesį traukiantis M.Kuzminskas sieks dar labiau įsitvirtinti intrigų krečiamoje „Knicks",  laisvuoju agentu tapusiam D.Motiejūnui teks ieškotis naujos ekipos arba derėtis dėl naujos sutarties Naujajame Orleane.


Abu žaidėjus JAV aplankęs jų agentas Tadas Bulotas patikino, jog nepaisant įvairių sezoną lydėjusių skandalų perspektyvos yra neblogos.


Užtikrintos ateities, ko gero, ypač trokšta D.Motiejūnas, kuris po keturių sezonų palikęs ,,Houston Rockets" ekipą ir turėjęs nugaros problemų kurį laiką niekaip nerado naujos karjeros stotelės. 


Krepšininkas, vienu metu lygoje nežaidęs daugiau kaip 8 mėnesius, buvo beveik sukirtęs rankomis su gerą pasiūlymą pateikusiu „Brooklyn Nets“ klubu, bet „Rockets“ apribotąjį laisvąjį agentą bandė išsaugoti ir susitarimas žlugo.


Kai jau atrodė, jog puolėjo drama taip ir nesibaigs, jis sausio pradžioje šioje istorijoje padėjo tašką ir pasirašė 1,1 mln. JAV dolerių sutartį su ,,Pelicans".

 


Nors jos vertė ir buvo daug mažesnė, nei galėjo tikėtis puolėjas,  D.Motiejūnui buvo svarbiausia įrodyti, jog yra visiškai pasirengęs rungtyniauti.


Tai padaryti jam pavyko, tačiau iki atkrintamųjų nenukeliavę „Pelicans" D.Motiejūnui suteikė mažai minučių, neretai žaidėjas apskritai likdavo ant suolo.


„Mano manymu, svarbiausia, kad Donatas visiems parodė, jog yra sveikas. Taip, galėjo būti geriau, bet svarbiausia, kad jis pasirengęs. Norėjosi, kad Donatas daugiau žaistų, bet niekas nėra garantuotas dėl mainų tarp komandų ir to pasekmių“, – apie šią situaciją kalbėjo T.Bulotas.


Šią vasarą naujo klubo ieškosiantis D.Motiejūnas galės būti šiek tiek išrankesnis – parodęs, jog gali žaisti, krepšininkas sieks gauti kuo geresnį pasiūlymą.


Nemalonių sezono pradžioje intrigų patyręs lietuvio agentas neslėpė, kad kol kas vertinti D.Motiejūno šansus vasaros rinkoje yra nelengva.


„Ieškant klubo bus svarbu viskas: ir kad Donatas gautų daugiau minučių, ir kad sutartis atitiktų jo vertę“, – teigė jis.


Tuo metu situacija Niujorke visiškai kitokia – džiuginantį debiutinį NBA sezoną turėjęs M.Kuzminskas dėl klubo reikalų galvos nesuka, nors „Knicks“ organizacijoje ir skraido žiežirbos.


Pastaruoju metu pasirodo vis daugiau pranešimų, kurie liudija visišką chaosą klube:  krepšininkai maištauja prieš Phillo Jacksono trikampio puolimo sistemą, vadovybė jau kurį laiką kaltinama gerovės iliuzijos kūrimu, o treneris Jeffas Hornacekas apskritai vadinamas klubo valdžios marionete.


Vis dėlto galima spėti, kad M.Kuzminskui tai nėra pernelyg aktualu, o iš žiniasklaidos sukelto šurmulio atrodo, jog klubo vidaus politikos reikalus spręsti kur kas labiau mėgsta „Knicks" žvaigždės. 


„Mindaugas yra patenkintas sezonu, kita vertus, jam tai buvo pirmi metai, jis dar tik apšilo kojas. 


O dėl organizacinių dalykų – Mindaugui, manau, tai nėra taip svarbu. Kai esi kaip Carmelo Anthony ar Kristapas Porzingis ir turi politinį svorį komandos sprendimams, yra kitaip, o Mindaugo atveju į šiuos dalykus, manau, nekreipiama labai daug dėmesio", – svarstė T.Bulotas.


M.Kuzminskas ir jo agentas dėmesio centre buvo atsidūrę dar visai neseniai, kai prieš užsidarant NBA perėjimų langui žiniasklaida skelbė apie labai tikėtiną lietuvio persikėlimą į „Phoenix Suns“.


Per plauką iškeitimo išvengęs krepšininkas vėliau ne kartą pabrėžė, jog džiaugiasi galėdamas Niujorke pasilikti dar bent kurį laiką. 


Tačiau tai, kad M.Kuzminsko pavardė mirgėjo nutekintuose „Orlando Magic“ vasaros planuose tik patvirtina, jog susidomėjimas juo yra didelis ir artėjant sezonui išaugs dar labiau.


„Susidomejimas žaidėju iš kitų ekipų visada yra geras ženklas – vadinasi, kai ką jis daro tinkamai", – sakė T.Bulotas.


„Niekada negali žinoti, kaip bus. Nemanau, kad šį sezoną patys „Knicks" norėjo jį iškeisti, bet jeigu kitos komandos domisi žaidėju ir bando jį įsigyti, tokiu atveju viskas priklauso tik nuo klubų ir nieko negalima padaryti", – pridūrė jis.


Dabar tiek M.Kuzminskas, tiek D.Motiejūnas gali pradėti galvoti apie vasarą Lietuvoje –  abu krepšininkai gali prisidėti prie Dainiaus Adomaičio vadovaujamos rinktinės.


Tai, kad naujasis strategas greičiausiai sulauks rimto pastiprinimo, patvirtino ir šių žaidėjų agentas. 


„Kol kas planas yra būtent toks: Donatas su Mindaugu planuoja atvykti. Kuo stipresnė rinktinė, tuo geriau visiems: ir žaidėjams, ir sirgaliams, ir pačiai federacijai", – sakė T.Bulotas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.