EUROLYGA 2023

LKL čempionate „Lietuvos ryto“ pergalė Panevėžyje ir „Dzūkijos“ – Alytuje

LKL čempionate ketvirtadienį buvo žaidžiamos dvejos rungtynės. Vilniaus „Lietuvos rytas“ Panevėžyje susitiko su ketvirtojoje vietoje esančiu „Lietkabeliu“ ir po puikios antros mačo dalies nugalėjo varžovus rezultatu 104:83 (24:27, 12:18, 40:18, 28:20) ir iš pirmos vietos išstūmė trejomis rungtynėmis mažiau žaidusį Eurolygos final oketverto dalyvį Kauno „Žalgirį“.

„Lietkabelis“ – „Lietuvos rytas“.<br>lrytas.lt nuotr.
„Lietkabelis“ – „Lietuvos rytas“.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2018, 6:03 PM, atnaujinta Apr 26, 2018, 11:21 PM

Vilniečiai yra iškovoje 28 pergales ir patyrę 6 pralaimėjimus, o panevėžiečių kraityje – 20 pergalių ir 14 nesėkmių.

Šį sezoną abi komandos tarpusavyje jau rungtyniavo tris kartus. Du sykius pranašesnis buvo „Lietuvos rytas“ 75:69 (gruodžio mėnesį svečiuose) ir 96:67 (sausį – namuose), o kartą „Lietkabelis“ įtikinamai pranoko varžovus 97:81 (rugsėjį išvykoje).

„Lietuvos ryto“ aistruoliai du kartus į aikštę išmetė popieriaus juostas ir tribūnose iškėlė plakatą „Mums rungtynės prasideda 18.50 val.“. Tai buvo svečių fanų protestas prieš LKL vadovų sprendimą paankstinti rungtynes tam, kad šalies krepšinio mėgėjai galėtų spėti pažiūrėti Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ dvikovą Eurolygos ketvirtfinalio ketvirtosiose rungtynėse.

40 taškų per kėlinį – geriausias rezultatas šiame „Betsafe-LKL“ sezone. 28-ąją pergalę į savo sąskaitą įsirašę vilniečiai aplenkė 27-ias pergales turintį Kauno „Žalgirį“ ir bent kuriam laikui pakilo į pirmąją „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės vietą.

Eurolygos ketvirtfinalyje su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais šiuo metu kovojantys kauniečiai „Betsafe-LKL“ čempionate yra sužaidę trimis mačais mažiau.

Sostinės ekipą į priekį Panevėžyje vedė 19 taškų pelnęs Rokas Giedraitis. 16 taškų prie pergalės pridėjo Mindaugas Girdžiūnas. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 12 taškų surinkęs Lukas Aukštikalnis.

Geriau susitikimą pradėjo panevėžiečiai, kurie antrajame ketvirtyje turėjo dviženklį pranašumą 45:35. Vis dėlto po didžiosios pertraukos „Lietuvos rytas“ perėmė iniciatyvą ir po spurto 11:2 pasivijo 49:49.

Netrukus vilniečiai pradėjo bėgti į priekį. Nesustabdomai trečiajame ketvirtyje rungtyniavusi Rimo Kurtinaičio kariauna greitai pati įgijo dviženklį pranašumą (72:61), o situacija ant parketo nesikeitė ir lemiamame kėlinyje.

Užtikrintai žaidimo kontrolę savo rankose laikę „Lietuvos ryto“ krepšininkai paskutiniosiomis minutėmis toliau didino savo pranašumą ir nebepaliko varžovams jokių šansų išsigelbėti.

Ramūno Butauto kariauną skandino klaidos. Panevėžio ekipa prarado net 23 kamuolius, kuomet jų varžovai suklydo beveik dvigubai mažiau – 12 kartų.

Šias rungtynes jų pradžioje kiek sutrukdė „Lietuvos ryto“ sirgaliai, kurie paskelbus mačo pradžią metė į aikštelę baltas juostas. Pašalinius objektus iš aikštelės teko šalinti teisėjams ir krepšininkams.

„Lietkabelis“: Lukas Aukštikalnis 12, Darjušas Lavrinovičius ir Žygimantas Skučas po 11, Žanis Peineris 10 taškų.

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis 19, Mindaugas Girdžiūnas 16 (8 rez. perdav.), Mindaugas Lukauskis 12, Travisas Petersonas 11 taškų.

Kitoje dvikovoje susitiko dėl išlikimo dar kovojanti Alytaus „Dzūkija“ (10/24) ir šeštąją poziciją užimančios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (13/20). Įtikinamą pergalę rezultatu 103:85 (26:25, 18:12, 21:16, 37:23) iškovojo dzūkai ir nuo paskutinėje vietoje esančio Prienų-Birštono „Vytauto“ atritrūko jau dviem laimėjimais.

Valdemaro Chomičiaus debiutas vyriausiojo stratego rolėje padėjo „Dzūkijai“ ne tik atitolti nuo paskutinės vietos, tačiau ir išlaikyti viltis kovoti dėl aštuntosios vietos reguliariajame sezone. Parrisho Petty vedami alytiškiai neleido pasvaliečiams užsitikrinti šeštosios vietos turnyrinėje lentelėje.

„Dzūkijai“ tai buvo pirmosios rungtynės be vyriausiojo trenerio Alaro Varrako ir komandą palikusio rezultatyviausio žaidėjo Nikolaos Stylianou. Vis dėlto buvusį komandos lyderį puikiai pavadavo P.Petty.

Amerikietis pelnė 22 taškus ir surinko 29 naudingumo balus. Tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios gynėjo rungtynės LKL pirmenybėse.

„Dzūkijos“ krepšininkai likus kiek mažiau negu 8 minutėms iki rungtynių susikrovė dviženklę persvarą – 75:65.

Nors pasvaliečiai bandė vytis ir buvo sumažinę atsilikimą iki 5 taškų (74:79), dzūkai surengė spurtą 9:0 ir pabėgo nuo savo varžovų galutinai (88:74). Per likusį rungtynių laiką „Dzūkija“ tik didino savo atotrūkį.

37 taškus per ketvirtį pelnę alytiškiai užfiksavo antrą geriausią šio sezono rezultatą. Pelnytų taškų per kėlinį rekordas šį sezoną priklauso Vilniaus „Lietuvos rytui“, kuris pelnė 40 taškų tą patį vakarą.

Po šios pergalės „Dzūkija“ jau turi dviem laimėjimais daugiau negu paskutinėje vietoje esanti  „Vytauto“ ekipa. Vis dėlto alytiškiai yra sužaidę vienomis rungtynėmis daugiau.

„Dzūkija“ taip pat atsilieka tik viena pergale nuo Utenos „Juventus“, kuri žengia aštuntoje vietoje. Tačiau ir uteniškiai yra sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau. Jau šį savaitgalį „Juventus“ ir „Dzūkija“ stos į kovą dėl aštuntosios vietos.

„Pieno žvaigždės“ pergalės atveju būtų užsitikrinusios šeštąją vietą turnyro lentelėje.

„Pieno žvaigždės“ bandė nuo varžovų pabėgti dar prieš ilgąją pertrauką kai susikrovė 7 taškų pranašumą (35:28). Vis dėlto „Dzūkijos“ krepšininkai surengė spurtą 16:3 ir 7 taškų deficitą pavertė 6 taškų persvara. Dzūkams taip pat nepavyko išlaikyti persvaros ir po dviejų kėlinių minimalų pranašumą turėjo pasvaliečiai (46:45).

Nepaisant slogios antrojo kėlinio pabaigos, po pertraukos „Dzūkija“ atrodė geriau už savo varžovus. Likus žaisti 3 minutes iki kėlinio pabaigos dzūkai turėjo 7 taškų persvarą (61:54). Ši persvara ketvirtajame kėlinyje išaugo iki dviženlės, kas leido dzūkams iškovoti dešimtąją pergalę.

„Dzūkija“: Parrishas Petty 22 (8 atk. kam., 29 nad. bal.), Gediminas Navickas 18 (25 nad. bal.), Paulius Danisevičius 16 (8 rez. perdav.), Paulius Petrilevičius 14 (9 atk. kam.), Gediminas Žalalis 10 taškų.

„Pieno žvaigždės“: Osvaldas Olisevičius ir Jehennsas–Ley Manigatas po 18, Nikita Balašovas 15, Artūras Ausėjis 9 taškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.