EUROLYGA 2023

Gedvydas Vainauskas – apie aistrą krepšiniui ir „Lietuvos rytui“ atiduotus milijonus

Nors 20 metų Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubui vadovavęs Gedvydas Vainauskas praėjusią vasarą pasitraukė iš šių pareigų, nuo krepšinio nenutolo.

 G.Vainauskas „Lietuvos ryto“ krepšinio klubui vadovavo 20 metų.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 G.Vainauskas „Lietuvos ryto“ krepšinio klubui vadovavo 20 metų.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2018, 12:19 PM

„Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vadovas laidai „Krepšinio pasaulyje“ papasakojo apie iššūkių laikotarpį, komandai atiduotus milijonus ir naujųjų klubo vadovų darbus.

– „Lietuvos ryto“ komandai vadovavote 20 metų. Tai buvo nelengvas laikotarpis, privertęs įgyti ne vieną priešą?

– Mane tai užgrūdino. Kiekvieni metai buvo iššūkis surasti pinigų, sudaryti konkurencingą komandą. Kita vertus, labai teisingai – įgijau ir priešų. Tačiau krepšinis yra aistra, pergalės, pralaimėjimai. Tai buvo gyvenimas, kurio aš siekiau ir norėjau.

– Pažvelgus į tuos metus, „Lietuvos ryto“ komandoje nuolat keitėsi treneriai. Kodėl taip buvo?

– Kadangi daug laiko negalėjau skirti klubui, tai būdavo lengviausias vadybos sprendimas. Norint supurtyti komandą, gali ir ieškoti priežasčių, ilgai kalbėti su treneriu, bet šis dalykas buvo sunkus. Aš kito pasaulio žmogus. Tiesiog pakeisdavau trenerius ir taip sukrėsdavau komandą. Tai eilinis vadybos triukas.

– Klubui išlaikyti reikėjo daug pinigų?

– Paskaičiavau, jog komandai iš viso išleidome 45 milijonus eurų. Iš jų „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės indėlis buvo maždaug 6 milijonai.

Visa kita – rėmėjų, verslininkų pinigai. Jie norėjo, kad Vilniuje būtų krepšinis, kad galėtume nustebinti ne tik Lietuvą, bet ir Europą. Manau, tai padaryti pavyko – laimėtos dvi Europos taurės. Linkėčiau, kad šios tradicijos būtų tęsiamos ne žodžiais, o darbais.

– Dabar „Lietuvos ryte“ dirba kiti vadovai. Kokius matote pokyčius?

– Pirmiausia, geriau dirba viešieji ryšiai. Pas mus klube buvo mažai žmonių ir patys turėjome rūpintis šiais dalykais. Dabar tam samdomi žmonės. Bet vien viešaisiais ryšiais komandos nesukursi.

Turi praeiti laiko, turi atsirasti komandos dvasia. Reikia ją perduoti, o dabar to nematau. Norima kurti naują komandą, tarsi nebūtų praeities. Bet tai natūralus noras, kai į klubą ateina nauji žmonės.

O rezultatai yra tokie patys, kokie ir buvo. Prieš sezoną buvo daug triukšmo, daug pažadų, kad žiūrovai grįš į arenas. Taip, jei dalini bilietus nemokamai, jie gali grįžti. Bet reikia suprasti, kad krepšinis yra profesionalus sportas, jis brangiai kainuoja ir žiūrovai turi mokėti už bilietus. Jei jie ateina nemokamai, tai – nepagarba krepšiniui.

Visą interviu laidoje „Krepšinio pasaulis" per „Lietuvos ryto“ televiziją žiūrėkite šį sekmadienį (gegužės 13-ąją dieną) 16 val. 20 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.