EUROLYGA 2023

CSKA prezidentas žvalgosi į Lietuvą: tikisi palaikymo iš „Žalgirio“ aistruolių

Penktadienio vakarą keturi Europos klubai stos į kol kas svarbiausias sezono kovas. Serbijos sostinėje Belgrade vyksta Eurolygos finalo ketvertas.

 CSKA klubo prezidentas tikisi, kad jo komandą palaikys į Serbiją atvykę aistruoliai iš Lietuvos.<br> Lrytas.lt montažas
 CSKA klubo prezidentas tikisi, kad jo komandą palaikys į Serbiją atvykę aistruoliai iš Lietuvos.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-17 22:15, atnaujinta 2018-05-17 22:29

Tarp trijų Europos grandų – Maskvos CSKA, Madrido „Real“ ir Stambulo „Fenerbahce“ įsimaišė ir Lietuvos čempionė Kauno „Žalgirio“ ekipa. 

Jeigu kauniečiai į finalo ketvertą pateko tik po devyniolikos metų pertraukos, tai vienai iš keturių ekipų jis jau tapo įprastu. Maskvos CSKA komanda tarp keturių stipriausių komandų patenka jau penkioliktąjį kartą per šešiolika pastarųjų sezonų ir tai jau mažai ką stebina.

„Patekimas į finalo ketvertą mums nesužadina tiek daug emocijų, kaip kitoms komandoms. Bet kokiu atveju, tai yra didis įvykis, sezono kulminacija. Žinoma, tam, kad suprasti tokio renginio kainą, reikia bent vieną kartą ten nepatekti. Nė vienas iš Rusijos sporto klubų negali pasigirti tokia ilga svarbiausių turnyrų serija, kaip CSKA. Pabrėšiu ir tai, kad šiais metais daugiau sirgalių rinkosi į mūsų rungtynes. Kiekvienose – maždaug po devynis tūkstančius. Tūkstančiu daugiau nei praėjusiais metais “, – neeiliniais klubo pasiekimais džiaugėsi CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

Duodamas interviu žurnalistams, jis džiaugėsi, kad žaidėjai atsigavo po traumų, bei pabrėžė, kad išskirtiniu finalo ketvertą daro Kauno „Žalgirio“ buvimas jame.

„Pirmą kartą nuo 1999-ųjų, finalo ketverte žais „Žalgiris“. Sakyčiau šis finalo ketvertas labiausiai neprognozuojamas per pastaruosius keletą metų. Ta pati Kauno ekipa, kuri pradžioje sezono buvo priskirta prie autsaiderių, šį sezoną jau nugalėjo tiek mus, tiek „Fenerbahce“ ekipą“, – pabrėžė jis.

Tačiau bene įdomiausia A.Vatutino frazė bendraujant su žiniasklaida ir aptarinėjant komandos žaidėjų būklę bei pateisintas ar nepateisintas vitis buvo ta, kurioje jis prakalbo apie žiūrovus bei palaikymą.

Anot CSKA prezidento, jo komanfos sirgaliai turėtų palaikyti „Žalgirį“, o Kauno ekipos aistruoliai sirgti už CSKA ekipą. Žinoma, jeigu tik komandoms neteks žaisti tarpusavyje.

„Galima daryti prielaidą, kad pačių serbų rungtynėse nebus labai daug. Serbams, deja nepavyko sulaukti „Crvena Zvezda“ komandos patekimo į finalo ketvertą. Bet kokiu atveju, Belgrade jaučiamės šiltai ir tikimės, kad sulauksime vietinių palaikymo. Iš tikrųjų, tai tikiuosi, kad lietuviai mus palaikys. Žinoma, manau, kad ir dauguma raudonai mėlynų sirgalių pirmajame pusfinalyje palaikys Kauno ekipą. Kiek žinau, nemažai Stambulo komandos sirgalių turėtų atvykti. Bus daug aistruolių“, – apie sirgalius kalbėjo rusas.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.