EUROLYGA 2023

Turkijos žiniasklaida laukia antrojo „Fenerbahce“ triumfo

Pernai Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkų iškovotas pirmasis Eurolygos čempionų titulas nepasotino Turkijos sporto visuomenės. Šiais metais išlydėdama komandą į dar vieną finalo ketvertą, turkų žiniasklaida „geltoniems-mėlyniems“ vėl kelia tik aukščiausią tikslą ir laukia dar vieno saviškių triumfo. Vien pažvelgus į svarbiausių Turkijos leidinių viršelius, aišku, kad pralaimėjimas pusfinalyje arba finale būtų įvertintas kaip didelė nesėkmė.

 Turkijos žiniasklaida.<br> lrytas.lt fotomontažas
 Turkijos žiniasklaida.<br> lrytas.lt fotomontažas
 Turkijos žiniasklaida.<br> lrytas.lt nuotr.
 Turkijos žiniasklaida.<br> lrytas.lt nuotr.
 Turkijos žiniasklaida.<br> lrytas.lt nuotr.
 Turkijos žiniasklaida.<br> lrytas.lt nuotr.
 Turkijos žiniasklaida.<br> lrytas.lt nuotr.
 Turkijos žiniasklaida.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 2:12 PM, atnaujinta May 18, 2018, 2:59 PM

Didžiausias Turkijos sporto dienraštis „Fanatik“ penktadienio leidinio viršelyje išspausdino visų „Fenerbahce“ žaidėjų ir pernai iškovotos Eurolygos čempionų taurės nuotraukas. Viduryje didelėmis geltonomis raidėmis buvo parašyta: „Niekada neužtenka“.

Kito sporto dienraščio „Fotomac“ viršelyje atsirado vietos daugeliui sporto įvykių, bet ir šis leidinys paragino Stambulo krepšininkus: „Fenerbahce“, laikas pakartoti istoriją“.

Vienas didžiausių Turkijos dienraščių „Milliyet“ („Tauta“) pirmajame puslapyje išspausdino nedidelę trenerio Željko Obradovičiaus nuotrauką, prie kurios buvo parašytas prašymas: „Dar vieną“.

„Fenerbahce“ tikslas – vėl įkopti į viršūnę“, – ryžto nestokojo ir interneto sporto svetainė ajansspor.com.

Pakeliui į viršūnę „Fenerbahce“ reikės įveikti du varžovus, o pirmasis iš jų bus Kauno „Žalgiris“.

„Lietuvos klubas „Žalgiris“, kuris yra vienas didžiausių Eurolygos siurprizų, bandys iškovoti antrąjį klubo istorijoje titulą, – Turkijos čempionų varžovus pristatė dienraštis „Fanatik“. – „Žalgiris“ yra vienas iš dviejų mažiausią biudžetą turinčių Eurolygos klubų, bet reguliariajame sezone užėmė šeštąją vietą, o ketvirtfinalyje neturėdamas aikštės pranašumo be didelio vargo eliminavo Pirėjo „Olympiakos“ komandą.

Šarūnas Jasikevičius, kuris buvo vienas geriausių Europos įžaidėjų, taip pat puikiai pradėjo vyriausiojo trenerio karjerą. Pernai jo komanda iki paskutinės akimirkos kovojo dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas, bet praėjusį sezoną patekti į ketvirtfinalį nesugebėjo“.

„Geltonų-mėlynų“ varžovui finalo ketverte „Žalgiriui“ ir jo treneriui Š.Jasikevičiui šis sezonas yra kaip pasaka. Lietuvos komanda yra viena iš tų, kurios reguliariajame sezone jau įveikė mūsų čempionus“, – priminė interneto svetainė basketfaul.com.

Įdomu, kad šį savaitgalį „Fenerbahce“ klubas laikys svarbų egzaminą ir kitoje sporto šakoje – šeštadienį bus žaidžiamos paskutinės Turkijos futbolo lygos rungtynės. Prieš paskutinįjį turą „Fenerbahce“ dar neprarado aritmetinių galimybių tapti čempionu, bet šios galimybės labiau iliuzinės negu realios.

Pirmaujantis Stambulo „Galatasaray“ turi 72 taškus, dėl antrojo kelialapio į Čempionų lygą kovojantys „Fenerbahce“ ir Stambulo „Basaksehir“ – po 69, jiems ant kulnų minantis Stambulo „Besiktas“ – 68.

„Geltonų-mėlynų“ sirgaliai neabejoja, kad jų komanda šeštadienį namie nugalės autsaiderę „Konyaspor“ ekipą, tačiau netiki, kad taškų neiškovos pagrindinis varžovas „Galatasaray“. Ir nors paskutinės rungtynės labai svarbios dėl to, kad dar neaiškus antrojo kelialapio į Čempionų lygą likimas, žiūrovai į „Fenerbahce“ stadioną nesiveržia.

„Atrodo, kad komanda dvyliktojo žaidėjo neturės, – rašė „Fanatik“. – Bilietų prekyba vyksta labai vangiai ir padėtis turbūt nesikeis. Į Eurolygos finalo ketvertą patekusi „geltonų-mėlynų“ krepšinio komanda futbolą nustūmė į nuošalę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.