EUROLYGA 2023

Lietuvos ir Serbijos krepšinio federacijos bendradarbiaus dar glaudžiau

Lietuvos ir Serbijos krepšinio federacijos nuo šiol bendradarbiaus dar glaudžiau. Šeštadienį vyko abiejų federacijų atstovų susitikimas, kurio metu buvo susitarta dar glaudžiau bendradarbiauti, nes abiejų šalių krepšinis garsėja savo krepšinio istorija ir pasiekimais.

Serbijos ir Lietuvos krepšinio federacijų atstovų susitikimas Belgrade. <br> krepsinionamai.lt nuotr.
Serbijos ir Lietuvos krepšinio federacijų atstovų susitikimas Belgrade. <br> krepsinionamai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-19 21:57, atnaujinta 2018-05-19 21:58

Susitikimas vyko Serbijos krepšinio federacijos privačiame biurų pastate, kuris yra įsikūręs Belgrado miesto centre. Susitikime dalyvavo Serbijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Dejanas Tomaševičius, viceprezidentas Igoris Rakoševičius, LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas ir LKF jaunimo rinktinių vadovas Justas Kalinauskas.

„Džiaugiamės galėdami susipažinti su Serbijos krepšinio mokykla, federacijos vystomais projektais ir jaunųjų talentų rengimu ir atranka. Paliesta buvo ir problematika, kuri yra aktuali abiems federacijoms – žalinga krepšinio agentų veikla su krepšininkais iki 18 metų“, – krepsinionamai.lt po susitikimo sakė M.Špokas.

Susitikimo metu sutarta dėl įvairaus amžiaus grupių, pradedant U15 ir baigiant moterų ir vyrų, nacionalinių rinktinių kontrolinių rungtynių ateityje. Savo ruoštu LKF atstovai pristatė Lietuvos krepšinio piramidę, serbus labiausiai nustebino LKF vykdomas ir visiškjai finansuojamas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionatas ir tai, kad jis vykdomas visose amžiaus grupėse nuo U12 iki U19 (A ir B divizionuose).

Serbijos atstovai buvo maloniai nustebę, nes jų šalyje vyksta tik dviejų amžiaus grupių (U17 ir U19) vaikinų čempionatas ir tik vienos amžiaus grupės (U17) merginų čempionatas.

Europos FIBA jaunimo vaikinų naujausiame reitinge Lietuva yra pirmojoje vietoje, o Serbijos antrojoje.

Po susitikimo abiejų federacijų atstovai stebėjo Jr.NBA finalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.