EUROLYGA 2023

Turkija dėkoja čempiono vardą praradusiam „Fenerbahce“ klubui

Nors prarasti čempiono vardą buvo labai skaudu, Turkijos žiniasklaida smūgį ištvėrė. Pirmadienį kone visi svarbiausi Turkijos dienraščiai padėkojo Stambulo „Fenerbahce“ komandai, kuri sekmadienį Eurolygos finale pralaimėjo Madrido „Real“ klubui ir perleido jam stipriausiojo karūną.

 Turkijos žiniasklaida dėkoja saviškiams.<br> lrytas.lt fotomontažas.
 Turkijos žiniasklaida dėkoja saviškiams.<br> lrytas.lt fotomontažas.
 Turkijos žiniasklaida dėkoja saviškiams.
 Turkijos žiniasklaida dėkoja saviškiams.
 Turkijos žiniasklaida dėkoja saviškiams.
 Turkijos žiniasklaida dėkoja saviškiams.
 Turkijos žiniasklaida dėkoja saviškiams.
 Turkijos žiniasklaida dėkoja saviškiams.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 2:30 PM

Didžiausio Turkijos sporto dienraščio „Fanatik“ viršelis pirmadienį buvo padalintas į dvi dalis. Apatinėje dalyje dienraštis išspausdino Turkijos futbolo čempionu tapusio Stambulo „Galatasaray“ klubo nuotrauką ir didelėmis geltonomis-raudonomis raidėmis parašė žodį „Čempionai“. Viršutinėje dalyje buvo išspausdinta Eurolygos finale pralaimėjusios „Fenerbahce“ krepšinio komandos nuotrauka ir geltonas-mėlynas žodis „Dėkojame“.

„Dėkojame, „Fenerbahce“, – pirmajame puslapyje parašė ir vienas didžiausių nacionalinių dienraščių „Milliyet“. Sporto skyriuje šiuos žodžius pakartojo kitas dienraštis „Aksam“.

NTV televizijos interneto svetainei net nekilo ranka rašyti, kad Stambulo krepšininkai pralaimėjo finalo rungtynes. „Fenerbahče“ Europoje užėmė antrąją vietą“, – skelbė straipsnio antraštė.

Dienraštis HT antraštėje parašė „Nuleista galva“, o straipsnį apie finalo rungtynes iliustravo sirgaliams dėkojančio trenerio Željko Obradovičiaus nuotrauka.

Vis dėlto daugumoje straipsnių vyravo nusivylimo gaidos.

„Gražu žaisti finale. Puikus jausmas ir didelis laimėjimas būti viršūnėje trečius metus iš eilės. Bet svarbiausias tikslas – tapti čempionu, o „Fenerbahce“, kuris visą turnyrą žaidė gerai, Belgrade sužaidė kone prasčiausias sezono rungtynes.

Tribūnos atrodė įspūdingai, „Fenerbahče“ žaidė namie. Bet „kanarėlės“ niekaip nerado ritmo, nerado savojo žaidimo“, – rašė „Fanatik“ apžvalgininkas Gokhanas Germanas.

Jis nepagailėjo priekaištų teisėjams: „Luigi Lamonica tarptautinę karjerą baigė skandalingai. Anksti skirtos keistos pražangos Janui Vesely, neskirta nesportinė pražanga stabdant Bradą Wanamakerį ir taip toliau, ir panašiai. Nekaltinu teisėjų dėl pralaimėjimo, bet vakar teisėjavimas buvo tendencingas“.

G.Germanas atkreipė dėmesį į kitą Stambulo komandos pralaimėjimo priežastį: „Fenerbahce“ parodė, kad turėtų patekti į finalo ketvertą ir kitais metais. Bet finalas yra kitokios rungtynės. Dar reguliariajame sezone buvo prisimenami Bogdanas Bogdanovičius ir Ekpe Udoh (šiedu žaidėjai pernai išvyko iš „Fenerbahce“ į NBA – red.past.). Svarbiausiose rungtynėse reikia ryškių lyderių, o per šįmetį finalą komandai tokių krepšininkai trūko“.

„Fenerbahce“ klubui praėjęs savaitgalis buvo svarbus ne vien dėl Eurolygos finalo ketverto. Šeštadienį buvo žaidžiamos ir Turkijos futbolo lygos paskutiniojo turo rungtynės. „Geltoni-mėlyni“ nebeturėjo realių galimybių pavyti lyderį „Galatasaray“, tačiau jiems reikėjo laimėti, kad užimtų antrąją vietą ir iškovotų antrąjį Turkijai skirtą kelialapį į Čempionų lygą.

„Fenerbahce“ užduotį įvykdė – dėl išlikimo kovojusį „Konyaspor“ klubą nugalėjo 3:2. Tačiau rungtynės paliko slogų įspūdį. Stambulo komanda pirmavo 3:0, bet žaidė vangiai ir paskutinėmis minutėmis vos išnešė sveiką kailį.

„Fanatik“ palygino „Fenerbahce“ krepšininkų kovingumą ir „Fenerbahce“ futbolininkų abejingumą: „Dabar matote, kodėl Belgrado arena buvo pilna, o Kadikiojaus stadionas – tuščias“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.