EUROLYGA 2023

Paaiškėjo, kiek Š. Jasikevičius uždirbo pirmąjį sezoną „Lietuvos ryte“

Dabartinis Kauno Žalgirio vyriausiasis trenris Šarūnas Jasikevičius savo pirmąjį žaidėjo-profesionalo kontraktą pasirašė su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu. Tuometinis komandos vadovas Gedvydas Vainauskas laidoje „Krepšinio pasaulyje“ atskleidė, kad įžaidėjas 1998–1999 metų sezone per mėnesį uždirbo 7 tūkstančius JAV dolerių ir tuo metu buvo brangiausias sostinės komandoje.

 Šarūnas Jasikevičius buvo brangiausias „Lietuvos ryto“ krepšininkas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius buvo brangiausias „Lietuvos ryto“ krepšininkas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Krepsinis.net ir lrytas.lt

May 26, 2018, 3:54 PM, atnaujinta May 26, 2018, 3:55 PM

„Po nesėkmingo pasirodymo pasaulio čempionate mes kalbėjomės su Šarūnu. Jis vis bandė kalbėti su žalgiriečiais, bet jį vis atstumdavo. Sakiau jam, kad jo „Žalgiriui“ nereikia, kuris turi savo supratimą apie krepšinį ir jiems nereikia žaidėjo, kuris dar nieko nėra įrodęs. Pas mus jis uždirbo 7 tūkst. per mėnesį ir buvo brangiausias žaidėjas komandoje. Šaras tobulėjo kiekviename mače“, – atskleidė G.Vainauskas.

Po to Š.Jasikevičius išvyko į Liublianos „Union Olimpija“ ekipą, kuri lietuviui pasiūlė 120 tūkst. eurų per sezoną.

G.Vainauskas mano, kad dabar Š.Jasikevičiui būtų naudinga dar likti dirbti treneriu Kaune.

„Manau, kad jis dar metus turėtų likti Kaune ir jis liks. Jis mintyse dar norėtų pabandyti jėgas. Jam sekasi. Kartais kai sekasi, neverta paleisti sėkmės paukštės ir išeiti kitur, kur nežinai, kaip seksis. Š.Jasikevičius daug dirbo su geriausiais treneriais ir matė ant parketo geriausius žaidėjus“, – pastebėjo „Lietuvos ryto“ grupės savininkas. G.Vainauskas

Jam buvo skaudu, jog sezono pradžioje Milano „AX Armani“ ekipai buvo parduotas Artūras Gudaitis.

„Kartais neišlaukiama. Man sunkiai sekėsi A.Gudaitį pervilioti. Kai pavyko tai padaryti, jį pardavė Milano komandai. Kaip tik turėjo ateiti jo sužydėjimas, kadangi aukštaūgiai bręsta vėliau. Šie ir kiti metai būtų buvę jo. Įvyko konfliktas, gal treneriui nepatiko ar kas nutiko. Aš nebūčiau jo paleidęs.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.