EUROLYGA 2023

V. Micičių stūmęs aistruolis krepšinį galės žiūrėti tik per televiziją

Lietuvos policija nubaudė Vilniaus „Lietuvos ryto“ aistruolį, kuris apstumdė Kauno „Žalgirio“ krepšininką Vasilije Micičių. Vilniaus klubo fanui policija uždraudė 15 mėn. lankytis sporto renginiuose, o už viešosios tvarkos pažeidimą jam taip pat skirta ir 85 eurų bauda.

 Vasilije Micičių apstumdęs fanas nuo šiol krepšinį žiūrės tik per TV.
 Vasilije Micičių apstumdęs fanas nuo šiol krepšinį žiūrės tik per TV.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 1:43 PM, atnaujinta Jun 13, 2018, 2:37 PM

„Didelį atgarsį sukėlusi istorija baigta. Micičių stūmęs fanas nuo šios dienos krepšinį galės žiūrėti tik per televiziją – policija jam uždraudė 15 mėn. lankytis sporto renginiuose. Už viešosios tvarkos pažeidimą jam taip pat skirta 85 eurų bauda.

Pareigūnai tikisi, kad tai bus gera pamoka visiems. O LKL finalas tęsiasi toliau. Todėl raginame visus sirgalius savo mylimas komandas palaikyti kultūringai ir arenose elgtis atsakingai“, – rašoma policijos pranešime feisbuko paskyroje.

„Lietuvos ryto“ klubas įaudrino publiką „Siemens“ arenoje pirmadienio vakarą, kai savų gerbėjų akivaizdoje 82:73 nukovė  Žalgirio“ ekipą. Nors rungtynėse netrūko emocijų žaidime, bene daugiausia dėmesio pritraukė epizodas į kurį papuolė „Žalgirio“ gynėjas V.Micičius ir „Lietuvos ryto“ fanas.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui Kauno ekipos žaidėjas iš Serbijos pasileidęs į greitą ataką įsibėgėjo, nespėjo sustoti ir užbėgo už aikštės ribų taip atsidurdamas prie varžovų „B Tribūnos“ sirgalių.

Serbui demonstratyviai krūtine stumtelėjus tribūnos atitvarą ir jau nusisukus bei žengiant atgal į aikštę, vienas „Lietuvos ryto“ sirgalių pribėgęs jį stumtelėjo iš nugaros.

Po incidento Vilniaus apskrities policija geranoriškai kvietė krepšinio aistruolį atvykti į policiją. „Lietuvos ryto“ fanas perskaitė policijos pranešimą ir antradienio rytą susisiekė pats su pareigūnais.

„Birželio 11 d. vykusių krepšinio rungtynių tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ metu sostinės komandos gerbėjas įbėgo į krepšinio aikštelę ir pastūmė „Žalgirio“ žaidėją. Ištyrus visas įvykio aplinkybes, Vilniaus apskr. VPK Vilniaus m. pirmojo policijos komisariato pareigūnas už šį neleistiną poelgį vaikinui paskyrė administracinę nuobaudą, numatytą Administracinių nusižengimų kodekso 481 str. (Nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas) – 85 eurų piniginę baudą ir draudimą lankytis viešose vietose vykstančiuose sporto renginiuose 15 mėnesių.

LKL finalo serija tęsiasi, todėl pareigūnai ragina sirgalius savo komandas palaikyti kultūringai, sporto arenose elgtis atsakingai.

1 pastaba. ANK 481 str. 481 straipsnis. Nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas

1. Necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

2. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki dviejų šimtų keturiasdešimt eurų.

3. Už šio straipsnio 2 dalyje numatytą administracinį nusižengimą gali būti taikoma administracinio poveikio priemonė – įpareigojimas dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose (kursuose).

4. Už šio straipsnio 1, 2 dalyse numatytus administracinius nusižengimus, padarytus viešojoje vietoje vykstančiame renginyje, gali būti skiriamas draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo šešių mėnesių iki dvejų metų.

2 pastaba. ANK 221 str. 2 d. 221 straipsnis. Vengimas vykdyti administracinio poveikio priemones. 2 d. Šio kodekso nustatyta tvarka paskirtos administracinio poveikio priemonės – draudimo lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nesilaikymas užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki trijų šimtų eurų“, – rašoma Lietuvos policijos laiške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.