EUROLYGA 2023

Vietoj žlugusios Baltijos krepšinio lygos – naujo turnyro Lietuvoje idėja

Galutinai nuspręsta, kad nuo kito sezono Baltijos krepšinio lyga (BBL) stabdys savo veiklą. Tačiau tai nereiškia, kad joje rungtyniavusios Lietuvos ekipos liks tuščiomis.

 Po trečiadienį vykusio LKL valdybos posėdžio R.Milašius prabilo apie galimą naujo turnyro kūrimą.<br>lrytas.lt montažas.
 Po trečiadienį vykusio LKL valdybos posėdžio R.Milašius prabilo apie galimą naujo turnyro kūrimą.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 5:26 PM

Po trečiadienį vykusio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos posėdžio jos prezidentas Remigijus Milašius prabilo apie galimą naujo turnyro kūrimą.

„BBL veikla suspenduojama, latviai ir estai rengs čempionatą tarp savęs, todėl bandysime organizuoti naują turnyrą. Kol kas neaišku, kaip tai vadinsis. Joje dalyvaus keturios ar penkios LKL bei kelios Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandos.

Lygoje aštuonios komandos sužaistų po du ratus ir po to būtų koks nors finalas. Atsirastų ir biudžetas bei prizinis fondelis.

Taip populiarintume krepšinį, nes, kaip sakė Vladas Garastas, kam mokinti žaisti latvius ir estus?“, – kalbėjo R.Milašius.

LKL vadovas taip pat pridūrė, jog su NKL apie šią idėją dar nekalbėjo.

BBL liepto galą priėjo dėl nuolat krentančio pirmenybių lygio – Lietuvos ekipoms darosi nebeaktualu varžytis su silpnesniais klubais.

Šį sezoną kartu su Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Kazachstano ekipomis BBL rungtyniavo „Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Prienų–Birštono „Vytautas“.

Tiesa, prieniškiai lygą viduryje sezono prasidėjus Ballų šeimynėlės vajui iškeitė į draugiškų „Big Baller Brand“ rungtynių ciklą.

Nuo BBL įkūrimo, skaičiuojant ir aštuonerių metų laikotarpį, kai joje varžėsi Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuvos klubams atiteko net trylika trofėjų.

Vienintelį 2012-2013 m. sezone pavyko laimėti „Ventspils“ krepšininkams.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.