EUROLYGA 2023

Rusų išvada apie Jono Mačiulio žaidimą: neblogas, bet jau ne tas

Krasnodaro „Lokomotiv’ klubui šis sezonas žadėjo būti puikus, bet baigėsi nekaip. Komanda nepateko į Eurolygą, pralaimėjusi Europos taurės finale, o taip pat liko už Jungtinės lygos finalo ketverto borto, ketvirtfinalio serijoje 0:3 nusileidusi „Chimki“ ekipai.Vienintelė paguoda – iškovota Rusijos taurė.

 Krasnodaro komandai Jono Mačiulio prireikė, kai kovo pradžioje traumą gavo australas Ryanas Broekhoffas.<br> Jungtinės lygos nuotr.
 Krasnodaro komandai Jono Mačiulio prireikė, kai kovo pradžioje traumą gavo australas Ryanas Broekhoffas.<br> Jungtinės lygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2018-06-17 14:59

Apžvelgdamas „Lokomotiv“ sezoną portalas gazeta.ru nemažai dėmesio skyrė prie Krasnodaro komandos antroje sezono pusėje prisijungusio Jono Mačiulio žaidimui.

33-ejų 198 cm ūgio puolėjas į Rusiją persikėlė iš Madrido „Real“, kur prarado viltis gauti daugiau minučių aikštėje.

Krasnodaro komandai lietuvio prireikė, kai kovo pradžioje traumą gavo australas Ryanas Broekhoffas.

Tačiau registruoti J.Mačiulį Europos taurės turnyrui „Lokomotiv“ jau neturėjo teisės, todėl naujasis legionierius žaidė tik Jungtinėje lygoje.

Pasak gazeta.ru, kontrakto su Mačiuliu pasirašymas situacijos iki galo nepataisė: „Negalima sakyti, kad „Lokomotiv“ suklydo, pasirinkę lietuvių universalą: vis dėlto klubams, kurie turi ribotas finansines galimybes, retai pavyksta gauti atlikėjų, turinčių milžinišką tarptautinę patirtį ir žaidusių garsiausiuose klubuose.

Bet pasaulio ir Europos čempionato prizininkas iš Lietuvos rinktinės visiškai neatsitiktinai liko be darbo sezono įkarštyje“.

Rusų manymu, pusantro dešimtmečio trunkanti profesionali karjera aukščiausiame lygyje ir su tuo susiję sveikatos reikalai gali pakirsti bet kurį krepšininką, o tokį bekompromisio ir pasiaukojamo stiliaus žaidėją kaip J.Mačiulis – ypač.

„Eurolygos čempionas „Real“ sudėtyje sužaidė kelias puikias rungtynes Jungtinės lygos reguliariojo sezono pabaigoje, bet serijoje su „Chimki“ pasirodė ne iš geriausios pusės, – teigia gazeta.ru. – Mačiulis pataikė tik 30 proc. metimų iš žaidimo, o trečiajame ketvirtfinalio mače išvis susirinko 5 pražangas vos per 15 minučių.

Kaltinti puolėjo, žinoma, nėra dėl ko: jis sąžiningai kovėsi dėl kiekvieno kamuolio, padėjo „Lokomotiv“ kontroliuoti situaciją po krepšiais ir stengėsi vykdyti visas trenerio Sašos Obradovičiaus užduotis savo aikštės pusėje. Tiesa, jam tai pavykdavo toli gražu ne visada, ką rodo bendras naudingumo balas šioje serijoje – minus 41“.

Vis dėlto gazeta.ru įvertino, kad J.Mačiulis galėjo būti naudingas „Lokomotiv“ tarptautiniame fronte: „Net ir toks jau seniai ne „pikinis“ Mačiulis būtų daug padėjęs Krasnodaro komandai svarbiausiose Europos taurės rungtynėse, jei būtų galėjęs jose žaisti. Gran Kanarijos ir Emilijos Redžo ekipas „Lokomotiv“ įveikė dėl aukštesnio savo lyderių individualaus meistriškumo ir suderintos komandinės gynybos.

Bet finale su Stambulo „Darussafaka“ krasnodariečiai neatsilaikė iš dalies ir dėl to, kad Obradovičiui, europiniame turnyre naudojusiam mažesnę žaidėjų rotaciją, pritrūko dar vieno aukšto lygio atlikėjo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.