EUROLYGA 2023

Paskutinį sezono titulą iškovojo Prancūzijos čempionais tapę Le Mano krepšininkai

Le Mano „Sarthe“ krepšininkai pakišo „Monaco“ ekipai tą patį grėblį. „Monaco“ šiais metais jau trečią kartą paeiliui tapo Prancūzijos lygos reguliariojo sezono nugalėtoja, tačiau ir vėl nesugebėjo pasižymėti atkrintamosiose varžybose. Sekmadienį pasibaigusioje finalo serijoje „Monaco“ nusileido „Sarthe“ komandai, kurioje žaidė buvęs Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Chrisas Loftonas.

Ch.Loftonas tapo Prancūzijos čempionu.<br>„Indrė Pix“ nuotr.
Ch.Loftonas tapo Prancūzijos čempionu.<br>„Indrė Pix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2018, 11:15 PM

Šiomis rungtynėmis baigėsi 2017-2018 metų Europos klubų krepšinio sezonas.

Prancūzijos lyga. Finalo penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Monaco“ – Le Mano „Sarthe“ 74:76 (P.Lacombe‘as 21/ J.Cobbsas 16, R.Travisas 14, ... Ch.Loftonas 10).

Paskutiniąsias sezono rungtynes namie žaidę Monako krepšininkai pabandė jau pirmosiomis minutėmis pasiųsti varžovus į stiprų nokdauną ir išsiveržė į priekį 10:0. „Sarthe“ atsitiesė negreit ir rezultatą pirmą kartą persvėrė trečiajame kėlinyje, bet paskutinėje rungtynių dalyje žaidė tiksliau ir po 12 metų pertraukos iškovojo aukso medalius.

Le Mano klubas šalies čempionu tapo penktąjį kartą. „Sarthe“ praėjusius titulus iškovojo 1978, 1979, 1982 ir 2006 metais. Monako komanda tik prieš trejus metus po ilgos pertraukos grįžo į „Pro A“ lygą ir dar nė karto nebuvo čempionė, bet triskart paeiliui laimėjo Prancūzijos lygos taurę (2016-2018 m.), o šiais metais žaidė FIBA Čempionų lygos finale, kuriame nusileido Atėnų AEK klubui.

Beje, Prancūzija yra šalis, kurioje krepšinio čempionai keičiasi dažniausiai. Per pastaruosius 15 sezonų aukso medalius yra laimėję net 10 klubų (šeši – po kartą, penki – po du kartus), o apginti titulą pavyko tik Limožo CSP, kuris buvo stipriausias 2014 ir 2015 m.

Pernai čempionu tapo Šalono „Elan“, kuris šį sezoną net nepateko į atkrintamąsias varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.