EUROLYGA 2023

„Sirenų“ ateitį gaubia migla – čempionės traukiasi iš varžybų?

Sensacingai praėjusiame Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate nugalėjęs Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ klubas šios sėkmės nebepakartos. Pajėgiausia šalies moterų krepšinio komanda gali visai išnykti iš krepšinio žemėlapio.

„Hoptrans-Sirenos“ žibėjo labai ryškiai, bet neilgai – komandos laimėjimai jau liks tik prisiminimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Hoptrans-Sirenos“ žibėjo labai ryškiai, bet neilgai – komandos laimėjimai jau liks tik prisiminimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Laikinoji sostinė“)

Jul 22, 2018, 5:09 PM

Pavasarį „Hoptrans-Sirenos“ finalo seriją prieš Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkes laimėjo 3:1 ir antrą kartą klubo istorijoje pasipuošė LMKL aukso apdovanojimais. Kaunietės šiame sezone tapo ir taurės savininkėmis.

Geriausiu lygos treneriu išrinktas „Hoptrans-Sirenų“ strategas Mantas Šernius, kuris treniruoja ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinę.

M.Šerniaus sutartis su pakaunės klubu buvo sudaryta vienam sezonui ir ji nepratęsta. Tai patvirtino pats treneris, kuris tikino nieko nežinantis apie galimą įpėdinį.

Tuo metu tiršta migla gaubia ir visą klubą.

Norėtų gyvybingos komandos

„Negalime kalbėti apie klubo likimą, nes savivaldybė nėra jo dalininkė“, – kalbėjo Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas.

Pasak jo, savivaldybė klubui yra numačiusi skirti paramą iki šių metų pabaigos, ji mokama dalimis.

Jokių išankstinių susitarimų dėl kito sezono paramos nėra ir negali būti.

Prašymus dėl paramos 2019 metams šis klubas, kaip ir kitų sporto šakų atstovai, galės teikti nuo kitų metų pradžios. Vicemeras tikino galintis tik spėlioti, ar moterų krepšinio klubas teiks paraišką paramai gauti.

„Savivaldybės vadovų noras – matyti komandą prasidėsiančiame kito sezono moterų krepšinio čempionate“, – kalbėjo vicemeras P.Visockas.

Išliko daugybė neaiškumų

Abejones dėl komandos galimybių startuoti artėjančiame sezone P.Visockas siejo su būsimais pokyčiais šalies moterų krepšinyje.

„Paskelbta apie planus reformuoti varžybas, tačiau turbūt nei lygos vadovai, nei komandos dar tiksliai nežino, kaip atrodys čempionatas“, – svarstė Kauno rajono vicemeras.

Nuo naujojo sezono šalies moterų krepšinio čempionatą rengs ne LMKL, o Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

LMKL direktorė Audra Ginelevičienė neslėpė, kad surengti čempionatą kaskart reikėdavo milžiniškų pastangų.

„Dėl žaidėjų ir lėšų stygiaus išlaikyti profesionalią moterų komandą būdavo beveik neįvykdoma užduotis“, – kalbėjo lygos vadovė. Ji tikino nekantraujanti sužinoti, kaip šį darbą pavyks atlikti naujiesiems čempionato rengėjams.

„Susidėjo į vieną vietą daugybė aplinkybių – pasitraukė „Sūduvos“ klubas, neaiškios naujosios lygos perspektyvos, nėra garantijų dėl finansavimo, trūksta žaidėjų“, – vardijo „Hoptrans-Sirenų“ klubo vadovė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Pasak jos, didžiausia tikimybė, kad prikelti komandą bus bandoma kitą sezoną.

Prisidės Latvijos klubai

LKF Moterų krepšinio lygos direktorius Giedrius Gustas pranešė, kad pasibaigė paraiškų dalyvauti naujojo sezono čempionate pateikimo laikas, o „Hoptrans-Sirenos“ tokio pageidavimo nepareiškė.

Čempionato A grupėje dalyvaus penkios komandos: Vilniaus „Kibirkštis“, Kauno „LSU-Aistės“, Klaipėdos „Fortūna“, „Ukmergė“ bei „Šiauliai“.

2016–2017 metų LMKL nugalėtoja Marijampolės „Sūduva“ dalyvaus B grupės varžybose. Tikėtina, kad komandos pagrindą sudarys jaunos krepšininkės.

Ar pasitraukus dviem pajėgioms komandoms nenukentės varžybų lygis?

G.Gustas mano, kad dalis krepšininkių iš pasitraukusių klubų papildys likusias komandas.

Kita vertus, šiemet pirmą kartą čempionatas rengiamas kartu su Latvijos komandomis.

Norą dalyvauti čempionate pareiškė trys kaimyninės šalies klubai, vienas jų – legendinis Rygos TTT.

„Komandoms atsivers galimybės išbandyti jėgas tarptautiniu lygiu ir kelti meistriškumą“, – kalbėjo lygos vadovas G.Gustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.