EUROLYGA 2023

Mūšis su Lietuva nebus pats svarbiausias: kroatai turės pasirinkimą

Nors Lietuvos krepšinio rinktinė pasaulio čempionato atrankos grupėje tvirtai užima pirmąją vietą, o Kroatijos komanda vos pateko į antrąjį etapą, kroatų žiniasklaida prieš penktadienį Osijeke vyksiančias tarpusavio rungtynes yra nusiteikusi labai ryžtingai. Kroatai iš savo komandos, kurioje žais keturi NBA klubų krepšininkai, reikalauja tik pergalės. 

Iš krepšinio Kroatijoje dėmesį gali nugvelbti penktadienį taip pat prasidėsiančios svarbios teniso kovos.<br> Lrytas.lt montažas
Iš krepšinio Kroatijoje dėmesį gali nugvelbti penktadienį taip pat prasidėsiančios svarbios teniso kovos.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 10:36 AM, atnaujinta Sep 14, 2018, 10:51 AM

„Prastai startavę krepšininkai nebeturi teisės klysti. Lietuva vienareikšmiškai turi būti nugalėta“, - rungtynių išvakarėse pareiškė Zagrebo dienraštis „24 sata“ („24 valandos“). 

„Pergalė yra būtina“, - ne taip kategoriškai, bet irgi reikliai penktadienio leidinio viršelyje pabrėžė Kroatijos sporto dienraštis „Sportske novosti“ („Sporto naujienos“). 

Tiesa, „Sportske novosti“ puslapiuose krepšinio rinktinės dvikova su lietuviais nėra svarbiausia tema. Taip pat penktadienį Zadare prasideda dar svarbesnis sporto renginys – teniso Daviso taurės pusfinalio mačas tarp Kroatijos ir JAV komandų. Todėl didelę dalį dėmesio savaitgalį nugvelbs šeštoji pasaulio raketė Marinas Čiličius ir jo komandos draugai. 

Kroatai turės pasirinkimą ir galės spręsti, kuri sporto šaka jiems priimtinesėn ir įdomesnė.

Vis dėlto ir krepšininkų mūšis nebus pamirštas. „Sportske novosti“ pirmajame puslapyje pažymėjo, kad Osijeke jau parduoti visi bilietai, o rungtynių rengėjai netgi sumanė įrengti papildomą tribūną. 

Interneto svetainė sportnet.hr vertindama varžovų galimybes pažymėjo, jog lietuviai atvyko be NBA krepšininkų: „Lietuva į Osijeką atsiveža idealų rezultatą 6:0 ir gali sau leisti, kad jai neatstovautų Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Tai yra didelis privalumas Kroatijai“. 

Tačiau kroatai nesitiki, kad bus lengva. Žiniasklaidos cituojami Kroatijos krepšininkai pažymi, kad Lietuva turi daug krepšinio talentų, todėl mūsų šalies rinktinė bus labai stipri ir be NBA žaidėjų. 

Nekantriai rungtynių laukiantis dienraštis „Večernji list“ („Vakarinis laikraštis“) dar sykį papasakojo apie Lietuvos krepšinio laimėjimus, o straipsnį apie mūsų šalį pavadino: „Lietuva yra nuostabus kraštas, kuriame futbolas nėra populiarus“. 

Straipsnyje buvo priminta apie lietuvių ir kroatų krepšinio kovas, vykusias prieš ketvirtį amžiaus, kai Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis ir Rimas Kurtinaitis aikštėse susiremdavo su Toni Kukoču, Dino Radža ir Stojanu Vrankovičiumi, papasakota apie kitas Lietuvos krepšinio pergales.

„Večernji list“ labai pagarbiai atsiliepė ir apie dabartinę Lietuvos krepšininkų kartą: „Su Kroatija kovosiantis jų penketas bus galingas: Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Edgaras Ulanovas, Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis. Šie vardai daug reiškia Europos krepšinyje ir kompensuos J.Valančiūno, D.Sabonio bei Donato Motiejūno praradimą“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?