EUROLYGA 2023

Amerikos zonoje kelialapio į pasaulio čempionatą dar neiškovojo nė viena rinktinė

Sužaidus du trečdalius pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynių Amerikos zonoje kelialapio į baigiamąjį turnyrą dar neužsitikrino nė viena komanda. Arčiausiai tikslo yra JAV, Argentinos, Kanados ir Venesuelos rinktinės, iškovojusios po septynias pergales.

 Amerikiečiai be jokio vargo nugalėjo Panamos komandą.<br> FIBA nuotr.
 Amerikiečiai be jokio vargo nugalėjo Panamos komandą.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 10:14 AM, atnaujinta Sep 18, 2018, 10:15 AM

Antrojo etapo etapo antrajame ture lengviausiai taškus įsirašė Brazilijos rinktinė, kuriai žaisti net nereikėjo. Į Braziliją turėjo atvykti Mergelių Salų krepšininkai, tačiau jie dėl prasto oro nepasiekė kelionės tikslo, todėl brazilams F grupės rungtynėse buvo įrašyta techninė pergalė 20:0.

Gana lengvai sąskaitą papildė viena šios grupės lyderių Kanados rinktinė, išvykoje sutriuškinusi Čilės krepšininkus 84:61. Buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Kevinas Pangosas, žaidęs per praėjusias kanadiečių rungtynes su brazilais, šįkart nebuvo registruotas. Į Čilę nekeliavo ir dar kelios su brazilais kovojusios kanadiečių žvaigždės: Kelly Olynykas, Cory Josephas ir Tristanas Thompsonas.
Daug karščiau buvo Venesueloje, kur šeimininkų komanda palaužė Dominikonų Respublikos rinktinę tik per pratęsimą 79:78. 

F grupėje pirmaujančios Kanados ir Venesuelos rinktinės turi po 7 pergales. 6 kartus laimėjo Brazilija, 5 – Dominikonų Respublika, 2 – Mergelių Salos, 1 – Čilė. 

E grupės lyderės yra po 7 pergales iškovojusios JAV ir Argentinos rinktinės. Puerto Rikas ir Urugvajus turi po 5 pergales, Meksika ir Panama – po 3. 

Šiame ture amerikiečiai ir argentiniečiai sutriuškino varžovus. JAV išvykoje nugalėjo Panamą 78:48, Argentina namie įveikė Puerto Riką 106:84. Argentinos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Nicolasas Laprovittola (21 taškas).

Atkakliai vyko tik Urugvajaus ir Meksikos komandų rungtynės. Namie žaidę urugvajiečiai panaikino dviženklį atsilikimą ir iškovojo pergalę 63:60.

Amerikos komandos kovoja dėl septynių kelialapių į pasaulio čempionatą. Juos gaus komandos, kurios grupėse užims pirmąsias tris vietas, ir geresnioji ketvirtąją vietą užimsianti komanda.

E grupė

Panama – JAV 48:78, Argentina – Puerto Rikas 106:84, Urugvajus – Meksika 63:60.

Lentelė: JAV ir Argentina – po 7, Puerto Rikas ir Urugvajus – po 5, Meksika ir Panama – po 3.

F grupė

Brazilija – Mergelių Salos 20:0 (be žaidimo), Venesuela – Dominikonų Respublika 79:78, Čilė – Kanada 61:84.

Lentelė: Kanada ir Venesuela – po 7, Brazilija – 6, Dominikonų Respublika – 5, Mergelių Salos – 2 (1 baudos taškas), Čilė – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.