EUROLYGA 2023

Eurolygos klubo iš Rusijos vadovas rėžė: „Žalgiris“ į finalus greitu laiku tikrai neprasimuš

Naujajam Eurolygos sezonui besirengiantis Rusijos Maskvos srities „Chimki“ klubas surinko nemenką biudžetą – daugiau kaip 22 mln. eurų. Tačiau jis dukart mažesnis už garsiausio daugkartinio Rusijos čempiono Maskvos CSKA klubo biudžetą – apie tai interviu rusų verslo dienraščiui „komersant“ papasakojo „Chimki“ ekipos generalinis direktorius Pavelas Astachovas.

 Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 9:26 PM, atnaujinta Sep 19, 2018, 10:06 PM

Ilgame interviu rusų ekipos vadovas patikino, kad „Chimki“ ir šį sezoną sieks prasibrauti į Eurolygos finalo ketvertą. Praėjusiame sezone kelią į ketvertą Belgrade pastojo būtent CSKA, kuri Maskvos srities klubą įveikė 3:1.

Jis nepaneigė ir nepatvirtino, kad ekipa jos lyderiui Aleksejui Švedui moka 4 mln. JAV dolerių algą.

„Viskas pas mus dabar „lipdoma“ aplink A.Švedą – aplink jį vyks veiksmas“, – dėstė P.Astachovas, kalbėdamas, jog tokią idėją jis nusižiūrėjo iš NBA.

„Mes galvojame, kad būtina eiti ta amerikietiškąja linija. Michaelo Jordano laikais buvo sunku įsivaizduoti, kad į Čikagos „Chicago Bulls“ komandą persikeltų kad ir Charlesas Barkley – jis niekada nebūtų sutikęs būti „antru numeriu“. Tačiau pastaraisiais metais NBA klubuose atsiranda žaidėjų trejetai, kurie ir nulemia komandų žaidimą, – kalbėjo rusas. – Mes bandome padaryti kažką panašaus. Turime A. Švedą, turime A. Gillą, dabar pasirinkome trečiąjį. Tačiau kol kas Europoje, kaip rodo praktika, labai svarbus ir atsarginių suolelio ilgis. Pažiūrėkite į „Real“ komandą, kuri praėjusį sezoną laimėjo Eurolygą. Mano nuomone, tik dėl suolelio ilgio ir jos kokybės jie laimėjo.“

Tačiau žurnalistas kaip pavyzdį, jog ne viską lemia ilgas suolas, pateikė Kauno „Žalgirio“ praėjusio sezono skrydį į Eurolygos viršūnę. Šarūno Jasikevičiaus vedami kauniečiai ne tik sėkmingai žaidė reguliariame sezone, tačiau sugebėjo ketvirtfinalyje įveikti Pirėjo „Olympiakos“, o mūšyje dėl trečiosios vietos palaužė CSKA ekipą.

P. Astachovas pareiškė, kad tai tebuvo vienkartinė sėkmė ir tai greitai nepasikartos.  „Žalgiris“ – tai Pelenė. Aš netikiu, kad šis klubas per artimiausius keletą metų dar nors kartą pateks į finalo ketvertą“, – nukirto „Chimki“ direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.