EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius įvertino pergalę: „Pirmoji pusė buvo labai bloga“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono atidarymo rungtynėse buvo užfiksuota įtikinama didžiausią lygos biudžetą turinčios komandos pergalė. Čempionės titulą ginanti Kauno „Žalgirio“ ekipa be didesnio vargo įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus 103:66 (19:20, 27:15, 27:11, 30:20).

Šarūnas Jasikevičius buvo labai nepatenkintas auklėtinių žaidimu rungtyhnių pradžioje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius buvo labai nepatenkintas auklėtinių žaidimu rungtyhnių pradžioje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laurynas Ribakas

Sep 22, 2018, 9:07 PM, atnaujinta Sep 22, 2018, 9:53 PM

Pasvaliečiai sugebėjo laimėti pirmąjį kėlinį Kaune, tačiau po to, sekė galingas žalgiriečių atsakas, kuris baigėsi užtikrinta „Žalgirio“ pergale.

Nors „Žalgiris“ įtikinamai įveikė savo varžovus, komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius savo komandos žaidėjams griežtų šūksnių nestokojo visų rungtynių metu. Po dvikovos treneris peikė komandos žaidimą pirmajame kėlinyje, bet pasidžiaugė, kad pavyko neblogai sužaisti antrąją rungtynių dalį.

„Pirmoji pusė buvo labai bloga. Antrojoje rungtynių dalyje žaidėjai pradėjo rungtyniauti stabiliau ir momentais žaidimas buvo neblogas. Manau, kad keturios klaidos antrojoje pusėje yra labai geras rezultatas“, – mažu klaidų kiekiu antrojoje rungtynių pusėje džiaugėsi Š.Jasikevičius.

– Kaip vertinate pirmąjį komandos sezono pasirodymą?

– Smagu pradėti sezoną pergale, smagu kad buvo tiek žiūrovų. Žinoma, žaidimu nesame patenkinti. Pirmoji pusė buvo labai bloga. Antrojoje rungtynių dalyje žaidėjai pradėjo žaisti stabiliau ir momentais žaidimas buvo neblogas. Manau, kad keturios klaidos antrojoje pusėje yra labai geras rezultatas.

– Kas lėmė, kad sunkiai pradėjote rungtynes?

– Pusė komandos sudaro nauji žmonės, pirmosios rungtynės prieš savus sirgalius. Manau, žaidėjau jaudinosi ir reikėjo laiko įsivažiuoti. Nesinori ieškoti daug pasiaiškinimų.

– Nemažai laiko pasireikšti gavo Rokas Jokubaitis. Kaip vertinate jo pasirodymą?

– Visai neblogai. Žinote, jauniems žaidėjams pirmosios sezono rungtynės visada yra sunkios. Jaučiasi ritmo stoka, visi nori pasirodyti, o tas pakišą koją. Kartais išeina geriau, kartais blogiau, bet svarbiausiai, kad stengtųsi.

– Informacijos apie priešininkus praktiškai neturėjote. Kaip ruošiatės pirmosioms sezono rungtynėms?

– Vienas rungtynes matėme, bet iš jų buvo sunku susidaryti įspūdį. Svarbiausiai žiūrėti į save, todėl mes ir nesame patenkinti pirmąją rungtynių puse. Pirmosios rungtynės visada būna specifinės, jas reikia laimėti ir toliau dirbti.

– Brandonas Daviesas šias rungtynes ir per pasiruošimą dažnai bėga į greitą puolimą. Ar taikysite tokią strategiją ir ateityje?

– Jis visą laiką pasižymėjo energija. Šiais metais yra dar daugiau tokių žaidėjų. Tas pats Marius Grigonis ar Thomas Walkupas. Tokius žaidėjus dažnai reikia stabdyti, pas juos yra labai daug noro, bet manau, kad tokios problemos yra teigiamos. Žaidėjai ir patys turi susiprasti, kada reikia sustoti.

– Ar pirmojoje rungtynių pusėje nepasigedote didesnio gynėjų aktyvumo ir drąsos?

– Nemanau, kad jeims trūko drąsos. Jiems trūko šalto proto. Tai rodo klaidų kiekis. Norėtųsi kažką pasakyti, bet jie patys turi su tuo susitvarkyti. Antroji pusė buvo geresnė?

– Rungtynių metu nemažai kritikos sulaukė Donatas Sabeckis. Kaip patiko šio gynėjo pasirodymas?

– Sunku jį vertinti. Mes nesitikime iš jo daug taškų ar labai didelės naudos jau sezono pradžioje. Svarbiausiai, kad žmogus išėjęs žinotų, ką jis daro ir kokia yra jo rolė. Jis dirba nuostabiai ir tikiuosi, kad judės į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.