EUROLYGA 2023

5000 taškų ribą peržengęs M. Lukauskis: „Kol nebūsiu vyriausias, tol karjeros nebaigsiu“

Vyriausias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėjas Mindaugas Lukauskis trečiadienį pasiekė istorinę ribą – pelnė 5000-ąjį tašką per karjerą LKL.

M.Lukauskis pagal pelnytus taškus LKL užima penktąją vietą.<br>„Skycop“ nuotr.
M.Lukauskis pagal pelnytus taškus LKL užima penktąją vietą.<br>„Skycop“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 7:48 PM

Prienų „Skycop“ puolėjas tapo vos penktu krepšininku lygos istorijoje, perkopusiu 5000 taškų ribą. Kiti keturi – karjeras jau baigę Rolandas Matulis, Žydrūnas Urbonas, Dainius Šalenga ir Virginijus Sirvydis.

„Be abejo, tai reikšmingas skaičius, turintis vietą mano, kaip krepšininko, karjeroje, – lkl.lt pripažino 39-erių metų M.Lukauskis, tapęs pirmos šio sezono LKL savaitės naudingiausiu žaidėju. – Kad ir kaip būtų, rezultatas liks Lietuvos krepšinio istorijoje. Labai malonu ir džiugu, kad įdėtas darbas duoda vaisių ir palieka pėdsaką istorijoje“.

M.Lukauskis 5000-ąjį tašką pelnė baudos metimu į „Šiaulių“ krepšį pirmajame rungtynių kėlinyje.

„Prieš rungtynes ar per jas nežinojau apie pasiekimą, – atskleidė M.Lukauskis. – Po rungtynių namo važiavau ne su komanda, o atskirai, šią informaciją pamačiau socialinėje erdvėje“.

Dabar M.Lukauskio sąskaitoje – 5005 pelnyti taškai per karjerą LKL ir tai penktoji vieta. Laipteliu aukščiau – vos trimis taškais daugiau pelnęs V. Sirvydis.

„Skycop“ klubo krepšininkas neslepia, kad norėtų dar šį sezoną pakilti į trečiąją vietą, o galbūt ir užkopti į viršūnę.

„Galimybių visada yra, – pripažino 19-ąjį sezoną LKL rungtyniaujantis M.Lukauskis. – Visi klausia, kiek žaisiu, tad atsakau tą patį – kol nebūsiu pirmas pagal amžių, tol nebaigsiu. Bet iš tiesų visada sprendžiu po sezono. Vis dėlto tikslas išlieka, kodėl gi nepavijus.“

M.Lukauskis praėjusį sezoną pakilo į pirmąją vietą pagal sužaistas rungtynes LKL istorijoje. Dabar puolėjo sąskaitoje 585 rungtynės (antras – R.Matulis su 554 rungtynėmis).

Krepšininkas norėtų tapti vyriausiu visų laikų LKL žaidėju. M.Lukauskis gegužę švęs 40-ąjį gimtadienį, tačiau norėdamas aplenkti vyriausią visų laikų žaidėją Algimantą Pavilonį (žaidė būdamas 42 metų 3 mėnesių ir 15 dienų), M.Lukauskis turėtų pradėti dar bent tris naujus LKL sezonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.