EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ startas Čempionų lygoje: kokie varžovai laukia pirmoje dvikovoje?

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas antradienio vakarą debiutuos FIBA Čempionų lygos turnyre.

 Panevėžio klubas jau antradienį stos į pirmąją kovą FIBA Čempionų lygoje.<br> D.Radlinsko nuotr.
 Panevėžio klubas jau antradienį stos į pirmąją kovą FIBA Čempionų lygoje.<br> D.Radlinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2018, 5:24 PM

Kovas Europoje panevėžiečiai pradės rungtynėmis namuose.

Į Panevėžį atvyksta Antverpeno „Giants“ klubas iš Belgijos.

Kviečiame iš arčiau susipažinti, kas tai per varžovai.

Praėjusį sezoną. Belgijos lygos reguliariajame sezone užėmė 2 vietą, finale pralaimėjo „Ostende“. Belgijos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo „Ostende“. Iš Čempionų lygos iškrito atrankos trečiajame etape. FIBA Europos taurės pirmojo etapo grupėje užėmė 3 vietą.

Optimalus penketas. Parisas Lee (JAV, 23, 183), Jae‘Seanas Tate‘as (JAV, 22, 193; Ohajo valst.univ., NCAA), Victoras Sandersas (JAV, 23, 196; Aidaho univ., NCAA), Dave‘as Dudzinski (JAV, 26, 206), Ismaelis Bako (22, 208). Treneris Roelas Moorsas. 

Čempionų lygos turnyrą „Lietkabelis“ pradės rungtynėmis su viena silpniausių C grupės komandų „Giants“, kuri yra vieną kartą tapusi Belgijos čempione (2000 m.), tačiau šiame amžiuje nacionalinėse pirmenybėse dažniausiai likdavo už „Ostende“ ir Šarlerua „Spirou“ nugarų. 

„Milžinai“ daug metų buvo tvirti Belgijos lygos vidutiniokai ir tik praėjusį sezoną po ilgos pertraukos, pirmą kartą nuo auksinio 2000-ųjų čempionato, pateko į atkrintamųjų varžybų finalą. 

„Giants“ sėkmės priežastis buvo sprendimas atsigręžti į jaunos kartos krepšininkus, pirmiausiai – ką tik JAV universitetus baigusius amerikiečius. Šį sezoną Antverpeno komandoje rungtyniauja net keturi žaidėjai (P.Lee, Mosesas Kingsley, J.Tate‘as ir V.Sandersas), kurie tik pernai arba šiais metais atsisveikino su NCAA lyga, o buvęs „Šiaulių“ puolėjas D.Dudzinski, kuriam dar tik 26-eri, yra antras pagal amžių „Giants“ krepšininkas (vyriausias – 27-erių belgas Dennisas Donkoras).

Jaunajai kartai atstovauja ir treneris. 39-erių R.Moersas vos prieš ketverius metus pats žaidė ne tik „Giants“ klube, bet ir Belgijos rinktinėje. 

Beje, „Giants“ šį rudenį kelią į Čempionų lygos grupių etapą skynėsi atrankos varžybose. Antverpeno krepšininkai pirmajame etape sutriuškino Larnakos AEK, antrajame etape nugalėjo Kantu „Red October“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.