EUROLYGA 2023

Prieš sezono startą – išsamus sveikato patikrinimas jauniesiems talentams

Jau kitą savaitgalį Anykščiuos startuos penktasis „Talentų karta“ sezonas, kuriame savo sugebėjimus demonstruos gabiausi šalies jaunieji krepšininkai. Prieš intensyvias treniruotes sporto ir sveikatingumo centre „VS-FITNESS“ jiems buvo atlikti išsamūs sveikatos tyrimai.

 Jauniesiems krepšininkams buvo tikrinama sveikata.
 Jauniesiems krepšininkams buvo tikrinama sveikata.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2018, 5:22 PM

„Mūsų tikslas yra sekti jų sveikatą, žiūrėti, kokių didžiausių bėdų galime turėti, atkreipti dėmesį į jų organizmo pažeidžiamumą. Vienas raumuo gali būti stipresnis, kitas silpnesnis, todėl nenutrauktų šoninių, kryžminių raisčių, mes dėl to atliekame testavimus, kad galėtume sužinoti traumų rizikos tikimybę. Informuojame tiek patį vaiką, tėvelius, tiek pačią krepšinio mokyklą, trenerį, kad jie tūrėtų informaciją apie vaiko sveikatą“, – sakė Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Sveikatos patikrinimas krepšininkėms ir krepšininkams buvo atliktas sporto ir sveikatingumo centre „VS-FITNESS“, kurio atstovai džiaugėsi, kad bendradarbiaudami su „Saulės“ šeimos medicinos centru, gali suteikti pilnavertę priežiūrą vienoje vietoje.

„Tęsiame sėkmingą bendradarbiavimą su Lietuvos krepšinio federacija. Pasirašant šią sutartį pagrindinis mūsų tikslas buvo jaunųjų sportininkų medicininė priežiūra ir traumų prevencija. Šiame centre turime visas sąlygas atlikti testavimus su moderniausia įranga. Atliekami testavimai Biodex aparatu, įvertinama kojų raumenų būklė, atliekamas liemens raumenų jėgos vertinimas. Vertiname pusiausvyrą, koordinaciją, kartu su mūsų partneriais, „Saulės“ šeimos medicinos centru, atliekame kraujo tyrimus. Viskas yra vienoje vietoje, patogu, kompleksiška.

Atlikus tyrimus pateiksime sportininkams išvadas ir rekomendacijas, kurios padės dar geriau pasiruošti naujoms sezono kovoms ir padės išvengti traumų“, – sakė „VS-FITNESS“ reabilitacijos skyriaus vadovas Tadas Puzara.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Projekto metu bus surengtos penkios stovyklos įvairiuose Lietuvos miestuose, merginų rinktinė dalyvaus EYBL čempionate, o vaikinų komanda varžysis specialiame Kalėdiniame turnyre Lietuvoje. Tradiciškai projektą vainikuos tarptautinis Ramūno Šiškausko vardo turnyras, kuris birželio 19-21 dienomis vyks Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.