EUROLYGA 2023

Lietuviai Europos turnyruose. Rinktinės žaidėjų pamokos ir antrieji pralaimėjimai

Užsienio klubuose žaidžiantys Lietuvos rinktinės krepšininkai Rokas Giedraitis, Jonas Mačiulis ir Mantas Kalnietis šią savaitę davė meistriškumo pamokas per Europos turnyrų rungtynes. Tuo tarpu pirmąją pergalę Čempionų lygoje iškovojusiame Klaipėdos „Neptūne“ geriausiai žaidė legionieriai, o Panevėžio „Lietkabelis“ ir Vilniaus „Rytas“ antrą savaitę paeiliui turėjo nuryti nesėkmės piliulę.

 Europos turnyruose žaidė būrys lietuvių.<br> Lrytas.lt montažas
 Europos turnyruose žaidė būrys lietuvių.<br> Lrytas.lt montažas
 Europos turnyruose žaidė būrys lietuvių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Europos turnyruose žaidė būrys lietuvių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Europos turnyruose žaidė būrys lietuvių.<br>euroleague.net nuotr.
 Europos turnyruose žaidė būrys lietuvių.<br>euroleague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-18 08:57

Europos taurė

Iš rikiuotės iškritus Chrisui Krameriui, Vilniaus „Ryto“ puolimas tapo visiškai bedantis ir Lietuvos vicečempionai trečiadienį net žaisdami namie nesugebėjo įkąsti Vokietijos lygos vidutiniokui Frankfurto „Skyliners“ klubui. Nors per šias rungtynes skirtumas nė sykio nebuvo dviženklis, vilniečiai trečiajame kėlinyje pradėjo atsilikinėti ir patyrė pralaimėjimą 61:70.

Vilniaus komandoje rezultatyviausiai žaidė du amerikiečiai D.J.Seeley (19 taškų) ir Dominique‘as Suttonas (11) bei Evaldas Kairys (11), o šeši aikštėje buvę lietuviai pelnė 33 taškus.

„Rytas“ vėl nesudarė viso dvyliktuko ir registravo tik 11 krepšininkų, bet Aistis Pilauskas ir Norbertas Giga savo minučių nesulaukė.

Kitas rungtynes Vilniaus komanda vėl žais namie. Kitą savaitę į Lietuvos sostinę atvyks pergalių dar neturintis Turino „Fiat“. Tiesa, „Rytas“ nuo autsaiderių pabėgo netoli – per tris turus iškovojo vieną pergalę ir D grupėje dalijasi ketvirtąją vietą su Baro „Mornar“.

Čempionų lyga

Čempionų lygoje iškovoti pirmąją pergalę pavyko tik Klaipėdos „Neptūnui“, kuris trečiadienį namie tik kartą (0:1) atsiliko nuo Stambulo „Beşiktaş“ klubo, jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą 22:12 ir neleido suabejoti savo pranašumu. Klaipėdos komanda nugalėjo 78:63.

„Neptūno“ puolimo pirmosiose gretose buvo du amerikiečiai Kyle‘as Weaveris (21 taškas) ir Jerai Grantas (13) bei prie jų prisidėjęs Osvaldas Olisevičius (14).

Prieš pat rungtynes „Neptūnas“ prarado traumą patyrusį Paulių Dambrauską, bet jį neblogai pavadavo Laurynas Beliauskas (5 taškai), o iš viso šeši klaipėdiečių lietuviai pelnė 38 taškus.

Panevėžio „Lietkabelis“ antradienį du kėlinius priešinosi Jeruzalės „Hapoel“ komandai, bet po pertraukos varžovai buvo daug stipresni. Izraelio „raudonieji“ nugalėjo 81:67.

Panevėžio komandoje vėl rezultatyviausiai žaidė lietuviai: Saulius Kulvietis (17 taškų), Mindaugas Kupšas (10), Vytenis Lipkevičius (9) ir Paulius Valinskas (7), o keturi legionieriai įmetė tik 16 taškų. Jų indėlio ypač trūko dėl to, kad antrojo kėlinio pradžioje susižeidė ir į aikštę nebegrįžo Donatas Tarolis (2 taškai).

Kitą savaitę „Neptūnas“ svečiuose žais su taškų neturinčia „Ostende“, o į Panevėžį atvyks taškų irgi neturintis Nimburko ČEZ.

Legionieriai

Europos taurės turnyre šią savaitę vėl puikiai žaidė Berlyno ALBA puolėjas Rokas Giedraitis ir Vilerbano ASVEL gynėjas Mantas Kalnietis.

Kone galingiausiai Europoje puolanti komanda ALBA išvykoje nugalėjo Limožo CSP klubą 102:93, o R.Giedraitis pelnė 23 taškus. Ne taip rezultatyviai žaidžianti, bet labai mažai taškų praleidžianti ASVEL namie įveikė Ankaros „Turk Telekom“ ekipą 84:63, o M.Kalnietis prie pergalės pridėjo 19 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus.

ALBA ir ASVEL per tris turus iškovojo po dvi pergales. Berlyno komanda B grupėje atsilieka tik nuo Krasnodaro „Lokomotiv“, Vilerbano ekipa C grupėje – nuo „Valencia“.

Tuo tarpu irgi B grupėje žaidžianti Gdynės „Arka“ pergalių dar neturi. Trečiadienį Gdynės krepšininkai namie pralaimėjo Zagrebo „Cedevita“ ekipai 61:78, o netaikliai atakavęs „Arka“ gynėjas Deividas Dulkys pelnė 6 taškus (0/1 dvitaškio, 2/7 tritaškių).

Čempionų lygoje tarp lietuvių ryškiausiai spindėjo Atėnų AEK puolėjas Jonas Mačiulis. Jis pelnė 21 tašką, o AEK svečiuose per antrąjį pratęsimą palaužė Nimburko ČEZ klubą 94:93.

Pergalę iškovojo ir Bambergo „Brose“, namie įvekusi Dižono JDA ekipą 73:64. Tačiau „Brose“ puolėjo Arnoldo Kulbokos indėlis buvo kur kas kuklesnis – 6 taškai.

„Nanterre“ gynėjo Ado Juškevičiaus metamas kamuolys į krepšį pataikydavo retai. A.Juškevičius pelnė 8 taškus (1/2 dvitaškių, 1/6 tritaškių), o Nantero klubas namie pralaimėjo Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ komandai 58:75.

Čempionų lygoje AEK ir „Brose“ iškovojo po vieną pergalę, o „Nanterre“ dar nelaimėjo.

Trečiadienį prasidėjo ir FIBA Europos taurės turnyras. Jame nedalyvauja nė viena Lietuvos komanda, bet žaidžia keli užsienio klubams atstovaujantys Lietuvos krepšininkai.

Pirmajame ture Izmyro „Karşıyaka“ (D.Gailius 0) svečiuose nugalėjo Šarlerua „Spirou“ 86:77, „Prishtina“ (D.Krestininas 5) namie įveikė Čerkasų „Mavpy“ 92:82, o „Oradea“ (V.Kariniauskas 13, A.Valeika 7) namie pralaimėjo Viurcburgo „s.Oliver“ 69:82,

Savaitės lietuviai

Rokas Giedraitis (ALBA). Atrodo, R.Giedraičiui puikiai tinka uraganinis ALBA žaidimo stilius. Trečiadienį lietuvis vėl buvo rezultatyviausias komandos krepšininkas – per beveik 30 min. pelnė 23 taškus (5/5 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 4/5 baudų). R.Giedraitis nuo rungtynių pradžios atsidūrė ALBA puolimo smaigalyje ir paklojo pergalės pamatus. „Albatrosai“ jau 6-ąją min. pirmavo 19:6, o R.Giedraičio sąskaitoje tuo metu buvo 10 taškų.

Mantas Kalnietis (ASVEL). M.Kalnietis apsipranta su Vilerbano ekipos lyderio vaidmeniu. Antradienį jis žaidė ilgai ir naudingai: per 33,5 min. pelnė 19 taškų (5/9 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 6/7 baudų), atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 5 pražangas. Pirmajame kėlinyje M.Kalniečio (7 taškai) ir 21 metų prancūzo Amine Noua (9 taškai) taiklūs metimai sukrovė Vilerbano komandai lemiamą persvarą, o paskui varžovai „Turk Telekom“ krepšininkai didelių problemų nebesukėlė. Po trijų turų M.Kalniečio vidurkiai yra 12,3 taško ir 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

Jonas Mačiulis (AEK). Tolimi J.Mačiulio metimai antradienį žudė Nimburko komandą. Lietuvos rinktinės puolėjas žaidė 35 min., pelnė 21 tašką (2/4 dvitaškių, 5/9 tritaškių, 2/3 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius. Vis dėlto Atėnų komanda iššvaistė didelę 19 taškų persvarą ir varžovus palaužė tik per antrąjį pratęsimą, o J.Mačiulio taiklių metimų atsargos tuo metu jau buvo išsekusios. Per pratęsimus puolėjas pelnė tik 2 taškus.

Osvaldas Olisevičius („Neptūnas“). O.Olisevičius gali būti pavojingas ir baudos aikštelėje, ir už tritaškio linijos. Nors varžovai tą žino, sustabdyti neaukštą puolėją pavyksta ne visiems, o trečiadienį jis pridarė daug bėdų „Beşiktaş“ komandai, į kurios krepšį per 24 min. įmetė 14 taškų (4/5 dvitaškių, 2/4 tritaškių).

Savaitės nusivylimas

Martynas Echodas („Rytas“). M.Echodas nerado vietos nei puldamas, nei gindamasis. Vilniaus komandos aukštaūgis žaidė 14 min., bet nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio) ir atkovojo vos 1 kamuolį. Karjeros rekordus gerinęs „Skyliners“ suomis Erikas Murphy lietuviui buvo ir per greitas, ir per stiprus, ir per sumanus.

Europos taurė. 3 turas.

A grupė

Stambulo „Galatasaray“ – Brešos „Germani“ 84:76, Belgrado „Crvena Zvezda“ – Andoros „MoraBanc“ 85:79, Ulmo „ratiopharm“ – „Monaco“ 65:75.

Lentelė: „Crvena Zvezda“ – 3, „Monaco“ ir „Galatasaray“ – po 2, „MoraBanc“ ir „ratiopharm“ – po 1, „Germani“ – 0.

B grupė

Gdynės „Arka“ (D.Dulkys 6) – Zagrebo „Cedevita“ 61:78, Limožo CSP – Berlyno ALBA (R.Giedraitis 23) 93:102, Krasnodaro „Lokomotiv“ – Bursos „Tofaş“ 95:72.

Lentelė: „Lokomotiv“ – 3, ALBA ir „Cedevita“ – po 2, CSP ir „Tofaş“ – po 1, „Arka“ – 0.

C grupė

Vilerbano ASVEL (M.Kalnietis 19, 8 rez.perd.) – Ankaros „Turk Telekom“ 84:63, Trento „Dolomiti Energia“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ 60:93, „Valencia“ – Belgrado „Partizan“ 79:71.

Lentelė: „Valencia“ – 3, „Zenit“ ir ASVEL – po 2, „Partizan“ ir „Dolomiti Energia“ – po 1, „Turk Telekom“ – 0.

D grupė

Vilniaus „Rytas“ (D.J.Seeley 19, D.Suttonas ir E.Kairys po 11) – Frankfurto „Skyliners“ 61:70, Baro „Mornar“ – Malagos „Unicaja“ 85:96, Kazanės „Uniks“ – Turino „Fiat“ 92:78.

Lentelė: „Uniks“ – 3, „Unicaja“ ir „Skyliners“ – po 2, „Rytas“ ir „Mornar“ – po 1, „Fiat“ – 0.

Čempionų lyga. 2 turas.

A grupė

Bandirmos „Banvit“ – Le Mano „Sarthe“ 96:67, Mursijos UCAM – „Ventspils“ 91:85, Vloclaveko „Anwil“ – „Nižnij Novgorod“ 82:93, Liudvigsburgo „Riesen“ – Avelino „Sidigas“ 77:96.

Lentelė: „Banvit“, „Sidigas“ ir UCAM – po 2, „Nižnij Novgorod“ ir „Anwil“ – po 1, „Ventspils“, „Riesen“ ir „Sarthe“ – po 0.

B grupė

„Nanterre“ (A.Juškevičius 8) – Lagūnos „Iberostar“ 58:75, Salonikų PAOK – Bonos „Telekom“ 95:100, Fribūro „Olympic“ – „Opava“ 97:79, Venecijos „Umana“ (A.Daye 30) – Holono „Hapoel“ (Kh.Wyattas 35) 111:104 (po 2 pratęsimų).

Lentelė: „Iberostar“ ir „Umana“ – po 2, „Olympic“, „Hapoel“, „Opava“ ir „Telekom“ – po 1, PAOK ir „Nanterre“ – po 0.

C grupė

Jeruzalės „Hapoel“ – Panevėžio „Lietkabelis“ (S.Kulvietis 17, M.Kupšas 10, V.Lipkevičius 9) 81:67, Nimburko ČEZ – Atėnų AEK (J.Mačiulis 21, 7 atk.kam.) 93:94 (po 2 pratęsimų), „Fuenlabrada“ (M.Popovičius 17) – Antverpeno „Giants“ (D.Dudzinski 19) 96:84, Bambergo „Brose“ (A.Kulboka 6) – Dižono JDA 73:64.

Lentelė: „Hapoel“ ir „Fuenlabrada“ – po 2, „Brose“, JDA, AEK ir „Giants“ – po 1, ČEZ ir „Lietkabelis“ – po 0.

D grupė

Klaipėdos „Neptūnas“ (K.Weaveris 21, O.Olisevičius 14, J.Grantas 13) – Stambulo „Beşiktaş“ 78:63, Patrų „Prometheas“ – Liublianos „Olimpija“ 79:77, Bolonijos „Virtus“ – „Ostende“ 89:60, Strasbūro SIG – Bairoito „medi“ 67:63.

Lentelė: „Virtus“, SIG ir „Prometheas“ – po 2, „Neptūnas“ ir „Beşiktaş“ – po 1, „Olimpija“, „medi“ ir „Ostende“ – po 0.

FIBA Europos taurė. 1 turas

A grupė. „Oradea“ (V.Kariniauskas 13, A.Valeika 7, 9 atk.kam.) – Viurcburgo „s.Oliver“ 69:82.

C grupė. Šarlerua „Spirou“ – Izmyro „Karşıyaka“ (D.Gailius 0) 77:86.

E grupė. „Prishtina“ (D.Krestininas 5, 6 atk.kam.) – Čerkasų „Mavpy“ (G.Biruta traumuotas) 92:82.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.