EUROLYGA 2023

Po košmariško starto atsigavęs „Nevėžis“ LKL netikėtai nokautavo „Skycop“

Nors Kėdainių „Nevėžio“ ekipa po pirmojo kėlinio turėjo 15 taškų deficitą, antroje rungtynių dalyje sekmadienį jie atsibudo ir iškovojo itin sudėtingą pergalę.

 Kšištofas Lavrinovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kšištofas Lavrinovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Lukauskis ir D.Lavrinovičius stengėsi, bet strigo „Žalgirio“ gynyboje.<br>„Skycop“ nuotr.
M.Lukauskis ir D.Lavrinovičius stengėsi, bet strigo „Žalgirio“ gynyboje.<br>„Skycop“ nuotr.
„Skycop“ komandos minutės pertraukėlė<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Skycop“ komandos minutės pertraukėlė<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 21, 2018, 7:03 PM, atnaujinta Oct 21, 2018, 7:36 PM

Darjušo Lavrinovičiaus taip ir nesustabdęs „Nevėžis“ tik po atkaklios kovos 80:78 (11:26, 22:17, 24:17, 23:18) palaužė Prienų „Skycop“ krepšininkus.

„Skycop“ ekipos šiame susitikime nesugebėjo išgelbėti geriausias sezono rungtynes sužaidęs Darjušas Lavinovičius, kuris surinko 24 taškus ir 26 naudingumo balus.

Jam puikiai talkino ir arti dvigubo dublio buvęs Ovidijus Varanauskas, kurio sąskaitoje – 17 taškų ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

„Nevėžį“ į pergalę vedė po 14 taškų pelnę ir po 8 atšokusius kamuolius atkovoję Martynas Varnas bei Gabrielius Maldūnas.

„Skycop“ ekipa rungtynes pradėjo itin galingai ir jau po pirmųjų dešimties minučių prieniškiai pirmavo 26:11. Tačiau jau po pertraukos „Nevėžis“ surengė spurtą 11:4 ir turėjo jau tik trijų taškų deficitą (44:47).

O likus žaisti dvejoms minutėms iki ketvirčio pabaigos Chauncey Collinsas baudų metimais sugebėjo išvesti „Nevėžį“ į priekį – 52:51.

Nors dar prieš lemiamą ketvirtį „Skycop“ susigrąžino menką pranašumą (60:57), ketvirtąjį kėlinį „Nevėžis“ pradėjo spurtu 7:0 ir perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas.

Po to komandos keitėsi tolimais metimais, o likus žaisti pusketvirtos minutės po Mindaugo Lukauskio tritaškio rezultatas tapo lygus – 72:72.

Vis dėlto likus žaisti mažiau negu trims minutėms Nikita Balašovas pelnė du taškus su pražanga (76:74), o negana to, penktąją asmeninę pražangą užsidirbo ir D. Lavrinovičius.

Likus minutei iki susitikimo pabaigos O. Varanauskas prametė dvitaškį, o M. Varnas pataikęs tik vieną baudą išvedė „Nevėžį“ į priekį – 79:78. Tas pats O. Varanauskas kitoje aikštės pusėje prametė iš toli, o N. Balašovas vienu tiksliu baudos metimu padidino „Nevėžio“ persvarą iki dviejų taškų.

„Skycop“ savo atsakymui turėjo 11 sekundžių, tačiau N. Bološovas blokavo Michaelo Bruesewitzo metimą ir išplėšė pergalę „Nevėžiui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.